Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 14 februari 2017

Final Cut Pro-team krijgt versterking van vooraanstaand ontwikkelaar

Apple heeft Wes Plate, een veteraan in de wereld van video-software, aan het Final Cut Pro-team toegevoegd. Plate begon zijn carrière in 2001 bij Pinnacle, richtte daarna zijn eigen bedrijf Automatic Duck op en werkte tot slot ook kort voor Adobe.

De ontwikkelaar heeft diepgaande kennis van Final Cut, hij maakte onder andere de plugins Xsend Motion en Ximport AE die gebruikt kunnen worden om Final Cut-projecten naar Motion of Adobe Premiere te kopiëren.

Een prima aanwinst voor Apple, dat in gestaag tempo blijft ontwikkelen aan zijn professionele apps Final Cut Pro X (voor video) en Logic Pro X (voor audio). Onlangs werden Final Cut en Logic voorzien van een nieuwe, platte interface en ondersteuning voor de Touch Bar.

Wes Plate tijdens NAB 2016.

Studenten kunnen Final Cut, Logic en meer professionele apps sinds kort met een forse korting aanschaffen. (Zie → Studenten krijgen € 400 korting op Apple’s professionele apps)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Final Cut Pro-team krijgt versterking van vooraanstaand ontwikkelaar
Sluiten