Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 20 februari 2017

FCC-topman wil FM-Radio op de iPhone

Maar weinig Apple-apparaten kunnen de goede oude FM-radio ontvangen. Er bestond ooit een accessoire met tuner voor AM/FM-radio met de iPod, maar de iPhone heeft deze functie nooit gehad, ondanks de netwerkchip die een ingebouwde FM-tuner bevat.

Dit is ook het geval met concurrerende smartphones. In de Verenigde Staten heeft minder dan de helft van telefoons toegang tot conventionele radio. De Amerikaanse telecomwaakhond FCC ziet dit graag veranderen.

Openbare veiligheid

Ajit Pai, de onlangs door Donald Trump benoemde baas van de FCC, zei tijdens een ontmoeting met de Noord-Amerikaanse Broadcasters Association dat de openbare veiligheid in het geding kan komen wanneer er geen mogelijkheid is om naar de radio te luisteren op smartphones. De analoge radio is een betrouwbare bron van informatie in geval van een ramp, zelf als het mobiele netwerk of internet uitvalt. Ook in Nederland zijn regionale omroepen officieel rampenzenders.

Antenne’s voor het uitzenden van FM-Radio.

Toch is het onwaarschijnlijk dat de Amerikaanse telecomwaakhond Apple en andere fabrikanten gaat dwingen de FM-tuner te activeren. Ajit Pai blijkt een echte liberaal die van neming is dat het aan de markt is om te beslissen.

Reageer op artikel:
FCC-topman wil FM-Radio op de iPhone
Sluiten