Facebook-app speelt video automatisch met geluid

3 reacties

Facebook voert een aantal veranderingen aan video’s door in zijn apps voor iOS en Android. De grootste wijzing is dat autoplay-video voortaan ook geluid zal bevatten, tot nu toe werd het geluid pas ingeschakeld bij het tappen op een video.

Het volume zal langzaam worden verhoogd wanneer een filmpje start, maar niet wanneer de telefoon op stille modus staat. Dan blijft het geluid uitgeschakeld. Gebruikers kunnen de optie ook zelf uitschakelen.

Opmaat naar streaming muziek?

In een persbericht zegt het sociale netwerk van Mark Zuckerberg dat het de functie intensief getest heeft en de meeste gebruikers dit als prettig ervaren. Het kan ook een opmaat naar het aanbieden van streaming muziek met videoclips zijn. Onlangs werd bekend dat Facebook met platenlabels onderhandelt over het aanbieden van videoclips van artiesten, zoals YouTube. Er is ook een Apple TV-app op komst.

1_Sound On
Klik/tap voor groter.

Naast autoplay met geluid, heeft Facebook ook het afspelen van verticale video verbeterd. Deze zullen voortaan op volledig scherm zonder zwarte balken worden afgebeeld. Autoplay video en/of geluid uitschakelen? Dat doe je binnen de Facebook-app bij InstelingenAccountinstellingenVideo’s en foto’sAutomatisch afspelen. Zoals altijd wordt de functie langzaam uitgerold en is deze nog niet voor iedereen beschikbaar

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  gsmaster

  Zéér irritant lijkt me! We gaan dit meteen uitschakelen.

 • Profielfoto
  langbeest

  Zo echt wel….zeer irritant

 • Profielfoto
  Loyd

  Gelukkig gebruik ik de mobiele website