‘Apple-event met iPhone 7 RED en nieuwe iPads in maart’

16 reacties

In maart zien we niet alleen nieuwe reeks iPads, maar ook een RED-versie van de iPhone 7 en een 128GB iPhone SE. De producten worden tijdens een Apple-event eind maart onthuld, claimt het doorgaans goed geïnformeerde blog Macotakara.

De iPad Pro 2 zou in een nieuw 10,5-inch formaat komen dat de 9,7-inch versie vervangt. Dit zou ook de meest innovatieve iPad worden met een kleinere rand en een in het scherm geïntegreerde home-knop.

Verrassingen op iPhone-gebied

Niet verwacht, maar wel interessant is een vernieuwde iPhone-lineup. Apple zou een iPhone SE met 128GB opslagcapaciteit lanceren en de iPhone 7 (Plus) in een nieuwe RED-variant uitbrengen. Daarnaast zou er een nieuwe lente-collectie Apple Watch-bandjes gepresenteerd worden. Diverse bandjes voor Apple’s smartwatch zijn momenteel al slecht verkrijgbaar.

Mockup. Met zo'n watermerk is een "via" vermelding niet nodig...
Mockup. Met zo’n watermerk is een “via” vermelding niet nodig…

Er gaan al langer gerucht over drie nieuwe iPads in maart, maar over vernieuwde iPhones horen we voor het eerst. Macotakara was het eerste blog dat vorig jaar berichtte over het verdwijnen van de minijack van de iPhone 7 en is redelijk betrouwbaar, maar zeker weten doen we het pas wanneer Tim Cook eind maart op het podium staat.

(Zie ook → 10,5-inch: het juiste formaat voor de nieuwe iPad Pro)

Reacties

16 reacties
 • Profielfoto
  MacAanZee

  RED….zou mooi zijn. Wordt het mat rood of glimmend brandweerrood, zoals op de eerste foto. Glimmend lijkt me het leukst. Ik vraag me af of Apple met zo’n iPhone tussendoortje komt. Is dat wel ’s eerder gebeurd?

 • Profielfoto
  steveb

  Tot zover mijn voorspelling van vorig jaar
  – iphone se wordt een 2 jaarlijkse upgrade in de lente
  – iPad krijgt kleinere randen en daardoor een groter scherm terwijl het toestel niet groeit

 • Profielfoto
  wensink

  Klinkt als een hele saaie keynote, behalve misschien de iPad..

 • Profielfoto
  Shmoo

  +1

  Boring of er moeten al ineens Macs gaan opduiken in minirokjes.

  Ik hoop niet dat de iPhone SE een 50,- korting krijgt en een 128GB model want dat zou betekenen dat we minstens nog een jaar moeten wachten op een nieuwe generatie. Ik had gehoopt dat we helemaal geen iPhone SE nieuws of geruchten zouden krijgen en dan ineens tijdens het iPhone event in september er een compleet nieuwe generatie zou zijn.

  Wel jammer dat wanneer je bewust kiest voor een kleinere en handzamere telefoon dat je dan bij Apple meteen niet mee mag doen aan de premium stuff en dat je dan een klein beetje het gevoel krijgt dat je wel een iPhone koopt maar vooral omdat Apple niet wilt dat je een alternatief koopt.

  Zo van we gaan naar de Fiat dealer en omdat ik alleen in de buurt heen en weer cross en maar een klein aantal km’s per jaar maak, koop ik graag een Fiat 500 maar dan krijg van Fiat geen CarPlay, airco, elektrische ramen en de optie tot lichtmetalen velgen omdat je een kleinere auto koopt dan alle andere modellen.
  Bij autofabrikanten krijgen de kleinere modellen net zoveel aandacht als de grotere en worden deze ook gewoon meegenomen in de update/upgrade cycle.

 • Profielfoto
  xaddict

  Raar, zo’n speciaal RED model als Apple ook gewoon twee RED hoesjes voor de iPhone 7 maakt. Dan liever die blauwe versie waarover eerder geruchten de ronde gingen. Dat felrood gaat ook krassen als ware het een jet black iPhone.

 • Profielfoto
  xaddict

  Shmoo, bij een fiat 500 krijg je bij het budget model geen CarPlay, airco, elektrische ramen of lichtmetalen velgen. Voor elk van die features moet je extra betalen. Ook is de startprijs van een fiat 500 een stuk hoger dan die van andere kleine auto’s die dit ook allemaal niet hebben en dus goedkoper up te daten zijn.

 • Profielfoto
  Sensas06

  @Shmoo

  Wat een onzin vergelijk. De opties op de auto die jij noemt zijn allang geen nieuwe features meer maar oude technologie die tegen meerprijs verkrijgbaar.

  Nieuwe gadgets als autonoom rijden, lane departure warning, verkeersbord herkenning etc.blijft voorbehouden aan de topmodellen om dat dit net ontwikkelde en duurdere technologie is.

  Dus je vergelijk gaat compleet mank!

 • Profielfoto
  SvS

  Niet zo nauw nemen met Fiat 500 opmerkingen, we snappen waar Shmoo heen wilt met deze vergelijking en dat is wel waar. Het moet gewoon een complete line-up worden van 3 groottes (en budgets) en niet een 3e model in een oud jasje (maar wel mooi jasje, dat wel!).

 • Profielfoto
  HJ

  Zal wel niet populair zijn, dit bericht interesseert me geen kloot.

  Sommige Apple computers hebben jaren al geen update gehad, en ze moeten ook concurreren met PC’s die nu allemaal ook inmiddels een update hebben gehad. De Desktop pro is een te dure, oude, computer geworden die op een aantal gebieden waar een “Pro” zich op moet onderscheiden, dat niet meer kan. Dat onderscheid kan de “Pro” niet kan maken tov de concurrentie die de Pro links en rechts al ingehaald heeft.

  Apple, als je je focus naar mobiele devices hebt verlegd, “prima”.
  Maar dan moet je niet op een halfslachtige manier doorgaan met Mac computers.

 • Profielfoto
  iHans

  #focus

 • Profielfoto
  koen

  Macotakara? Nog nooit van gehoord.

 • Profielfoto
  macstremist

  RED….zou mooi zijn. Wordt het mat rood of glimmend brandweerrood, zoals op de eerste foto. Glimmend lijkt me het leukst. Ik vraag me af of Apple met zo’n iPhone tussendoortje komt. Is dat wel ’s eerder gebeurd?

  Het enige dat ik me kan herinneren is dat de witte iPhone 4S op een later tijdstip uitkwam. Aan de ene kant omdat er technische issues met de sensoren en antenne waren maar misschien ook om de verkoop weer extra te hypen na een half jaar.

 • Profielfoto
  icegodd
 • Profielfoto
  DBLCreations

  Ik snap eigenlijk ook wel waar Shmoo heen wilt met zijn vergelijking en je kan hem daarin ook geen ongelijk geven. Hoewel je aan de ene kant natuurlijk wel onderscheid moet maken want als iedere telefoon “hetzelfde” heeft, waarom zou je dan het “betere” model kopen…?

  Ben het ook eens met “Luuk Lamers”. Vond dat blauw ook wel heel mooi. Maar ik vraag me wel af hoe zo een fel rode glimmende iPhone er uit zou zien. Dat lijkt me we mooi:-)

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik vind dat het formaat van de telefoon niet de basis moet zijn van kwaliteit die je koopt. Je wordt nu gewoon beperkt in je keuzes ongeacht wat een product moet kosten.

  Je kunt nu wel een groot formaat iPhone kopen in de hipste 2016-2017 uitvoering (design) maar wanneer je bewust kiest voor een kleiner formaat, denk aan mensen die niet de hele dag met hun telefoon in de hand zitten en hem gewoon in hun broekzak willen kunnen stoppen zonder dat het lijkt alsof je een tablet bij je draagt dan ben je bij Apple verplicht om een 2012 design te kopen met 2015? specs.
  En de specs van de SE zijn prima om nog een jaar te blijven verkopen, dat is het probleem niet maar dat design past gewoon nergens meer bij als je het naast alle andere producten legt.

  Vroeger werden alle producten in ongeveer dezelfde huisstijl ontworpen vrijwel redelijk snel achter elkaar + je had enkel twee kleuren. Tegenwoordig heb je 4 of 5 kleuren en koop je een gouden iPhone dan kun je wel een Retina MacBook in dezelfde stijl kopen maar geen MacBook Pro of iMac. Zoiets in schandalig en arrogant want Apple doet z’n bek niet open over wat ze in de toekomst gaan doen. Je gaat er eigenlijk wel van uit dat elke nieuwe MacBook na de Retina die vanaf nu opnieuw ontworpen gaat worden ook wel in de bekende 4 kleuren beschikbaar zal zijn en dan is dit ineens toch niet mogelijk. Dit is zwaar irritant, je wilt natuurlijk wanneer je alles bij één bedrijf koopt ook alles in dezelfde stijl houden en niet een zilveren iPad met het 2014 design, goude iPhone met het 2012 design en spacegrijze MacBook uit 2016.

  Hoe ziet zoiets nu uit ?? en dat is echt geen kwestie van jaren sparen en niet alles in één keer kunnen kopen, dat is gewoon de lineup van vandaag.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  @Shmoo: je moet ook geen skinny jeans dragen:lol:
  Ik heb in een vrij krappe straight jeans geen enkel probleem met de iPhone 7 Plus in mijn broekzak. De SE is meestal voor ook voor mensen die vooral bellen en Whatsappen en minder geïnteresseerd zijn in andere features van de iPhone. Wat ik ervan merk tenminste.

  @Koen: wat de bekendheid van Makotara betreft. Blijkbaar een Japans blogje. Het verspreiden van een random iPhone-gerucht is natuurlijk dé manier om wereldwijd de aandacht te trekken voor je blog of website. Hoe onjuist of idioot je gerucht ook is; het wordt vaak overal overgenomen.