Drie nieuwe formules in Philips HueLabs

9 reacties

Als je in het bezit bent van Philips Hue-lampen, loont het om eens bij HueLabs te kijken. Philips test op dit platform nieuwe functies voordat ze in de Hue-app verschijnen. Er worden regelmatig leuke experimenten en formules toegevoegd.

Vandaag zijn er drie nieuwe formules voor de Hue-bewegingssensor toegevoegd die het apparaatje geavanceerdere functies geven. Er zijn ook Labs voor de Hue tap switch en de lampen alleen.

Nieuwe functies voor bewegingssensor

De drie nieuwe formules zijn voor de Hue-bewegingssensor. De eerste heet “No motion, no fuss” en schakelt de lampen terug naar de scene die actief was voordat beweging werd gedetecteerd. Momenteel kan alleen gekozen worden voor lampen uit of geen actie. De tweede maakt het mogelijk om twee sensoren te koppelen in grote ruimtes en tot slot is er een formule die uitsluitend zonlicht gebruikt als trigger om lampen in te schakelen.
hue motion 16x9
Heb je geen Hue-bewegingssensor? Dan zijn formules als “Power wake up” of “Presence mimicking” leuk om te proberen. De eerste maakt van Hue een Wake Up Light en zet de lichten in een (slaap)kamer langzaam aan om je wakker te maken. De tweede schakelt lampen op willekeurige momenten in en uit, handig tijdens vakanties. De functie is geavanceerd en schakelt lampen in bijvoorbeeld slaapkamers alleen in de avond even in.

Stemmen op functies

Via HueLabs kan op functies worden gestemd. Labs die als nuttig worden beoordeeld, vinden uiteindelijk hun weg naar de Hue-app. Let wel op dat HueLabs functionaliteit van de Hue-app deels overschrijft en dat het om betasoftware gaat.

Schermafbeelding 2017-02-24 om 15.41.53
Voorbeeld van de Presence mimicking-functie.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  Hugaer

  Die App is al zo dikwijls veranderd en niet steeds verbeterd! Kan het nog slechter?

 • Profielfoto
  Shmoo

  Volgens mij is dat ook de bedoeling van een (Labs) testplatform.

 • Profielfoto
  Kippewit

  HueLabs komt altijd met functies die al weken of maanden in iConnectHue zitten. Volgens mij de enige app die echt gebruik maakt van wat Hue allemaal kan / zou kunnen.

 • Profielfoto
  iMachia

  De HUE-app is een draak van een app. Niet logisch, niet snel te doorgronden en niet snel te gebruiken. En bij elke update wordt het slechter.
  Eenvoud is schijnbaar niet meer mogelijk……

 • Profielfoto
  Mrwhoopie

  ik vind de App nochtans zeer gebruiksvriendelijk,zie niet in wat je mist.
  Het enige wat ik zou willen is dat de geofence rekening houd of er al iemand thuis is ja dan nee.

 • Profielfoto
  Kippewit

  @mrwhoopie dat kan dus met iConnectHue

 • Profielfoto
  Mrwhoopie

  Dan wil ik die app zeker eens testen,bedankt voor de tip.

 • Profielfoto
  polansky

  iConnectHue werkt prima, maar het is zeker niet zo dat het alle functies in zich heeft die nu in de labs worden getest.

  De random room lighting functie is bijvoorbeeld niet in deze app aanwezig.
  Ook minder goed werkend dan de originele Hue app is de wake up functie. Ook het feit dat je niet exact kunt zien op hoeveel % sterkte het licht staat ingesteld is een gemis.

  Wel beter, het bedienen of instellen van schakelaars, het maken van eigen recepten en uitgebreidere functies.

 • Profielfoto
  Spinozo

  Slim van die ontwikkelaars van Hue. De meest onoverzichtelijke app maken die je kunt bedenken en onder een andere naam een betaalde app die wel perfect functioneert. Dit is de toekomst van apps, ik denk dat er veel meer API’s zullen worden vrijgegeven.