‘Dit jaar nieuwe Apple TV met 4K HDR’

20 reacties

Volgens bronnen van scooptijger Mark Gurman werkt Apple aan een nieuwe versie van de Apple TV. De settopbox krijgt een krachtigere processor (een Apple A9 of A10?) en ondersteuning voor 4K HDR video. Een langverwachte verbetering.

De vernieuwde Apple TV zou dit jaar geïntroduceerd worden, waarschijnlijk in september of oktober. De journalist heeft verder niet veel meer informatie, behalve dat het project intern “J105” zou worden genoemd.

In 2015 al gemaakt voor 4K

Gurman meldt ook dat de Apple TV 4 oorspronkelijk gemaakt was om 4K weer te geven. Dit gebeurde echter niet omdat de krachtige A9-chip die dit vereiste in de iPhone nodig was en de settopbox onnodig duur zou maken. Dit verklaart ook waarom de Apple TV een stuk groter werd. De binnenkant bestaat grotendeels uit een gigantische koelblok voor de processor. Dit was nodig geweest bij het weergeven van 4K-video.

appletv-oldnew-001
Apple TV 4 (2015) links en Apple TV 3 (2013) rechts.

Het lijkt erop dat Apple zijn ambitieuze plannen voor de settopbox weer heeft opgepakt. Onlangs nam het bedrijf Timoth Twerdahl aan, hij was bij Amazon verantwoordelijk voor de Fire TV en gaat nu de Apple TV in het zadel helpen als VP of Marketing Apple TV. De manager die deze functie voorheen bekleedde, gaat full-time onderhandelen met kabel­netwerken en andere makers van content, zodat de Apple TV meer wordt dan een app-scherm.

Reacties

20 reacties
 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  2 jaar te laat

 • Profielfoto
  Shmoo

  Het gaat nergens heen met dat hele Apple TV gebeuren.

  Was voorheen al geen standalone product maar veel meer een hulpje voor je iOS devices en Mac om content van deze devices op je TV te krijgen en nu met een App Store is het ook niet echt serieus en volwassen geworden. Het is weer precies zo’n speeltje dat iOS ook is. Ze verdienen alleen maar geld aan de eenvoudige spelletjes die er voor gemaakt worden. Echt serieuze dingen erop doen kun je niet omdat het (nog) veel te beperkt is in de app richtlijnen.

  Als ze nu met nieuwe generaties moeten komen die 4K als features aanbieden en een iets sneller chipje + waarschijnlijk stoppen ze er dan ook meteen het chipje in dat in de AirPods zit voor snellere connectie van BT producten dan zegt dat heel erg veel over Apple.

  Apple is de laatste jaren vooral bezig met hele zwakke eerste generatiemodellen maken. Van die producten waarvan je gewoon aanvoelt tijdens het gebruik, dit zijn producten zo ontworpen met het oog op functionaliteit dat ze er bewust bepaalde opties uit hebben gelaten zodat het bedrijf zichzelf over twee jaar nog kan overklassen.

 • Profielfoto
  Richard74

  Nou , ik gebruik de Apple TV vaak en met veel plezier voor mijn films, series en muziek. Of mijn foto’s kijken. Of lekker avondje Netflixen. Daar is dit toch ook voor bedoeld? Snap dat negatieve gejammer nooit zo.

 • Profielfoto
  Q-collective

  Hier wordt ik wel blij van:heart:

  Nu nog een 4k TV met HDR ondersteuning:razz:

 • Profielfoto
  Antaeus

  Nee heel eerlijk gezegd ik ook niet!!!
  Wat een gezeur en gezemel om niets!!!

  Hier ook wij gebruiken alleen nog maar de Apple TV, want we hebben ons kabelabonnement opgezegd en dat bevalt prima!!!

 • Profielfoto
  Antaeus

  Goed nieuws

 • Profielfoto
  steveb

  Ik hoop dat dit bakje veel meer wordt dan een Apple tv

 • Profielfoto
  Melle

  @steveb – Jips, minstens ook een timecapsule, maar dat is ijdele hoop

 • Profielfoto
  Melle

  (En telkens weer die error bij het plaatsen van een reactie… error 500 ofzoiets)

 • Profielfoto
  SvS

  Helemaal eens met bovenstaande positieve reacties over AppleTV 4. En we zijn de nog gelukkigen die “domme” tv bezitten, dus geen smart tv. Heerlijk reclame-vrij kijken. Voor 4k zouden we wel weer in buidel moeten tasten voor een nieuwe tv, maar beslist geen smart tv! Maar allee, voorlopig heel tevreden zo met wat leuke games erbij ook nog.

 • Profielfoto
  polansky

  @SvS – Wat een gedoe over reclame en ‘Smart TV’s’?
  Reclame is alleen aanwezig in enkele Philips smart TV’s.

  Onze 4K smart TV doet alles wat ie moet doen, Netflix en Spotify. Veel smarter hoeft ie niet te worden en gewoon zonder reclame.

  Neemt overigens niet weg dat ik een nieuwe Apple TV gewoon kan toejuichen.

 • Profielfoto
  SvS

  Toonzetting kan wel wat rustiger. Mijn commentaar was niet compleet: philips tv’s krijgen meer reclame ja en misschien ook andere merken, maar daarover staat (nog) niets in het nieuws, het is iets wat we zoveel mogelijk vermijden. Ziggo allang opgezegd. Het is genieten met Netflix alleen. En misschien helemaal als het straks 4k is. Maar eerst es kijken hoeveel beter dat nou is, want ik vind huidige HD kwaliteit al erg goed.

 • Profielfoto
  razend

  En natuurlijk weer een zure, negatieve post van @Shmoo. Azijnpisser.

 • Profielfoto
  VxP

  Totdat de tv aanbieders content gaan/kunnen aanbieden, biedt dit voor mij niet veel meer dan een smart tv.

  Hopelijk komen er wel apps van kabelaars. Dat zou hen ook veel schelen in het maken, versturen etc van hun eigen apparaat.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Nee, Shmoo legt de lat voor nieuwe producten van een bedrijf met 135 miljard dollar in positief vermogen alleen iets hoger dan jullie dat doen!

 • Profielfoto
  digideon

  Ja, en bij een bedrijf met 135 miljard dollar cash op de bank weten ze vast zelf niet hoe hoog ze de lat moeten leggen. Heel fijn dat personen als Shmoo zulke bedrijven voorzien van gratis advies.

 • Profielfoto
  Shmoo

  @digideon

  https://www.onemorething.nl/

  Voor de volgende keer dat je de moeite neemt om in te loggen! Ik voel mij verwerkelijk vereerd dat je helemaal de moeite nam om vanuit readers only modus te komen en te reageren op mijn bijdrage..

  Zal ik je auto wassen deze week?

  Het is wel stuitend dat als je ‘kritiek’ hebt dat je dan in de ogen van de meeste mensen meteen zegt dat de Apple TV nooit gemaakt had moeten worden en een compleet waardeloos product is want er is alleen maar goed en fout, helemaal niets zit daar tussenin.

  Ik gebruik het ding ook dagelijks voor vooral Netflix en dat werkt, maar het werkt niet beter dan een Apple TV 3 met de ingebouwde Netflix app die gebruik ik ook nog op mijn slaapkamer en Netflix op dat oude kastje werkt gewoon veel beter in alle opzichten. Klik een film of serie aan en je ziet onderaan de pagina aanbevelingen van gerelateerde content. Op de Apple TV 4 Netflix app is dat helemaal niet eens aanwezig.
  Een App Store zonder update notificatie systeem zodat ik in één keer kan zien welke apps een update klaar hebben staan. Is niet aanwezig, je moet dus handmatig elke app die je geïnstalleerd heb afgaan in de App Store om te controleren of de button die normaal Installeer aangeeft nu Update aangeeft.
  Zoiets heet gewoon onvolwassen software en slechte eerste generaties, zoiets verwacht je van een developertje uit Ommen, niet van een bedrijf dat waarschijnlijk 50 mensen in loondienst heeft werken aan dit systeempje.
  Als je een smsje krijgt en je hebt ingelogd met iCloud op al je producten dan rammelt heel je huis en maakt zo’n beetje alles waar een Apple logo op staat geluid en niet één keer maar 2 keer en de ene na de andere. Dan komen ze met een Apple TV – iets dat de manier van TV kijken moet veranderen en dan zit er niet eens iets van een notificatie systeem op terwijl ze die ervaring al in huis hebben sinds iOS 3 of 4.

 • Profielfoto
  digideon

  @Shmoo: geen idee waar je het over hebt, was/ben gewoon ingelogd met m’n bestaande account.
  Maar dank voor je aanbod, zaterdagochtend bij mij op de inrit?Ik zal zorgen dat de tuinslang klaarligt.

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  Ben tot nu toe een tevreden gebruiker van Netflix over de SmartTV app daarvoor. Het is toch fijner om alles over 1 afstandbediening te doen dan over 2. Universele ab’s werken voor geen meter (ik heb er 3). Ik heb wel een AppleTV3, maar dat ding is niet eens in staat om zijn netwerkverbinding vast te houden, dus iedere keer als ik hem weer eens wil gebruiken, dan moet ik hem eerst laten herstarten zodat hij zijn netwerkverbinding weer pakt. Verder is het aanbod op de AppleTV3 gewoon oninteressant: naast Netflix zit er te weinig op van waarde. Mijn receiver kan ook Airplay dus even muziek vanaf mijn telefoon over de luidsprekers sturen: geen probleem en de TV hoeft ook niet aan.

  Ik dacht eigenlijk dat ik de AppleTV4 of 5-to-be toch eens moest aanschaffen vanwege de AppStore, maar na Shmoo’s verhaal over hoe dat werkt, ben ik daar ook meteen van genezen.

 • Profielfoto
  Dydefox

  Hmmmm…Apple tv ingebouwd in oude Philips Aurea ambilight, die met dat geweldige geluidssysteem. Is een perfecte videojukebox annex netflixmachine geworden. Met optionele spelletjes. Klaar. Werkt geweldig. 4K ? Mis het niet, ben nu tevreden. AB via de remote app plus aansturing via mood interface: ben ik vrolijk dan krijg ik leuke videoclips, ben ik zwaarmoedig, springt ie op OMT. Work in progress…