Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 22 februari 2017

‘Dit jaar nieuwe Apple TV met 4K HDR’

Volgens bronnen van scooptijger Mark Gurman werkt Apple aan een nieuwe versie van de Apple TV. De settopbox krijgt een krachtigere processor (een Apple A9 of A10?) en ondersteuning voor 4K HDR video. Een langverwachte verbetering.

De vernieuwde Apple TV zou dit jaar geïntroduceerd worden, waarschijnlijk in september of oktober. De journalist heeft verder niet veel meer informatie, behalve dat het project intern “J105” zou worden genoemd.

In 2015 al gemaakt voor 4K

Gurman meldt ook dat de Apple TV 4 oorspronkelijk gemaakt was om 4K weer te geven. Dit gebeurde echter niet omdat de krachtige A9-chip die dit vereiste in de iPhone nodig was en de settopbox onnodig duur zou maken. Dit verklaart ook waarom de Apple TV een stuk groter werd. De binnenkant bestaat grotendeels uit een gigantische koelblok voor de processor. Dit was nodig geweest bij het weergeven van 4K-video.

Apple TV 4 (2015) links en Apple TV 3 (2013) rechts.

Het lijkt erop dat Apple zijn ambitieuze plannen voor de settopbox weer heeft opgepakt. Onlangs nam het bedrijf Timoth Twerdahl aan, hij was bij Amazon verantwoordelijk voor de Fire TV en gaat nu de Apple TV in het zadel helpen als VP of Marketing Apple TV. De manager die deze functie voorheen bekleedde, gaat full-time onderhandelen met kabel­netwerken en andere makers van content, zodat de Apple TV meer wordt dan een app-scherm.

Reageer op artikel:
‘Dit jaar nieuwe Apple TV met 4K HDR’
Sluiten