Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 27 februari 2017
Leestijd: 2 minuten

Chrome in april klaar voor de Touch Bar, Firefox werkt aan snooze voor tabladen

Er komen nieuwe functies aan in Google Chrome en Firefox. De browser van Google werkt aan ondersteuning voor de Touch Bar, deze komt in versie 58 (op moment is versie 56 de nieuwste). Firefox krijgt de mogelijkheid om tabbladen te snoozen.

Chrome verplaatst de knoppen die bovenaan de browser en de adresbalk naar de Touch Bar. Met de Snooze-functie voor tabbladen brengt Firefox functionaliteit die in veel e-mailapps zit naar de browser.

Touch Bar in Chrome vanaf april

Chrome 58 met Touch Bar-ondersteuning wordt volgens het releaseschema van Google op 25 april uitgebracht. De implementatie is veel simpeler dan die van Apple’s eigen Safari. Chrome biedt alleen knoppen voor vorige en volgende pagina, een balk voor zoeken, een refresh-knop, een knop voor het openen van een nieuwe tabblad en het toevoegen van een favoriet. Het zijn functies die momenteel al met sneltoetsen werken.

Foto: MR – Klik/tap voor groter.

Tabbladen Snoozen met Firefox

De snooze-functie voor tabbladen in Firefox is identiek aan de snooze-functie die in veel e-mailapps te vinden is. Je kiest voor hoe lang je een tabblad wil snoozen (later vandaag, morgen, volgende week, volgende maand, etc) of definieert een dag en tijd.

Klik/tap voor groter.

Deze functie elimineert ook de noodzaak voor diensten als Instapaper of Pocket, als je niet de behoefte hebt om tientallen tabs per dag op te slaan. Tabbladen die uit snooze-stand komen, worden geopend met een klok-icoon om je aan de oorsprong te herinneren. Het menu van deze functie laat je ook een lijst zien met alle gesluimerde tabbladen.

Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Chrome in april klaar voor de Touch Bar, Firefox werkt aan snooze voor tabladen
Sluiten