Chrome in april klaar voor de Touch Bar, Firefox werkt aan snooze voor tabladen

4 reacties

Er komen nieuwe functies aan in Google Chrome en Firefox. De browser van Google werkt aan ondersteuning voor de Touch Bar, deze komt in versie 58 (op moment is versie 56 de nieuwste). Firefox krijgt de mogelijkheid om tabbladen te snoozen.

Chrome verplaatst de knoppen die bovenaan de browser en de adresbalk naar de Touch Bar. Met de Snooze-functie voor tabbladen brengt Firefox functionaliteit die in veel e-mailapps zit naar de browser.

Touch Bar in Chrome vanaf april

Chrome 58 met Touch Bar-ondersteuning wordt volgens het releaseschema van Google op 25 april uitgebracht. De implementatie is veel simpeler dan die van Apple’s eigen Safari. Chrome biedt alleen knoppen voor vorige en volgende pagina, een balk voor zoeken, een refresh-knop, een knop voor het openen van een nieuwe tabblad en het toevoegen van een favoriet. Het zijn functies die momenteel al met sneltoetsen werken.

chrome touch bar 16x9
Foto: MR – Klik/tap voor groter.

Tabbladen Snoozen met Firefox

De snooze-functie voor tabbladen in Firefox is identiek aan de snooze-functie die in veel e-mailapps te vinden is. Je kiest voor hoe lang je een tabblad wil snoozen (later vandaag, morgen, volgende week, volgende maand, etc) of definieert een dag en tijd.

firefox-snooze-001
Klik/tap voor groter.

Deze functie elimineert ook de noodzaak voor diensten als Instapaper of Pocket, als je niet de behoefte hebt om tientallen tabs per dag op te slaan. Tabbladen die uit snooze-stand komen, worden geopend met een klok-icoon om je aan de oorsprong te herinneren. Het menu van deze functie laat je ook een lijst zien met alle gesluimerde tabbladen.

firefox-snooze-002
Klik/tap voor groter.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Ik gebruik de touch bar niet of nauwelijks. Zou hem echter niet willen missen, is gewoon sexy. Mag dat?

 • Profielfoto
  Shmoo

  Zit er ook HomeKit logo op dan?

 • Profielfoto
  sciletto

  google mag er eerst maar eens voor zorgen dat Chrome geen accu slurper is op de macbook. Verschrikkelijk.

 • Profielfoto
  whaha

  Tabbladen snoozen. Geniaal!