Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 2 februari 2017
Leestijd: 1 minuut

Chrome-browser scant QR-codes op iOS

Heb je Google Chrome én een scan-app voor QR-codes op je iPhone of iPad staan? Dan is het tijd om afscheid te nemen van de laatstgenoemde. Google’s browser bevat sinds vandaag ook een ingebouwde scanner voor QR- en streepjescodes.

Google kiest voor een opmerkelijke implementatie. De scanner is niet in de app zelf te activeren, maar alleen via 3D Touch (iPhone 6s of nieuwer) op het Chrome-icoon of door in Spotlight te zoeken naar “qr”.

Na het scannen van een QR-code wordt de bijbehorende link geopend, terwijl streepjescodes een zoekactie in Google met de waarde uit de code initiëren. Een prettige aanvulling, maar de vraag wat Apple weerhoudt van het inbouwen van deze functionaliteit in de camera-app blijft bestaan.

Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Chrome-browser scant QR-codes op iOS
Sluiten