Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 8 februari 2017
Leestijd: 1 minuut

Caption maakt ondertitels zoeken en downloaden kinderspel

Iedereen die wel eens naar ondertitels voor een film of serie heeft gezocht, weet alles van eindeloze pop-ups, malware, advertenties en meer zaken die je op de donkere hoekjes van het internet tegenkomt. De nieuwe, gratis Mac-app Caption maakt het makkelijker.

Je zoekt vanuit de eenvoudige interface direct naar ondertitels of sleept er gewoon een map met video’s in. De ondertitels worden dan automatisch gezocht, gedownload en in de juiste map geplaatst. Handig!

Caption is gemaakt door de Nederlandse ontwikkelaar Giel Cobben en volledig open source. Cobben is in het dagelijks leven lead designer bij betaaldienst Mollie en dat is te merken. De app ziet er minimalistisch maar prima uit.

Caption in actie – Klik/tap voor groter.

Caption is open source en de broncode staat op GitHub. Op de achtergrond wordt Electron gebruikt, een framework dat het mogelijk maakt om met html, css en javascript desktop-apps te ontwikkelen. Andere ontwikkelaars kunnen hierdoor gemakkelijk inhaken en uitbreidingen voorstellen. Momenteel wordt alleen op open subtitles gezocht, maar ondersteuning voor meer diensten staat op de planning.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Caption maakt ondertitels zoeken en downloaden kinderspel
Sluiten