Caption maakt ondertitels zoeken en downloaden kinderspel

22 reacties

Iedereen die wel eens naar ondertitels voor een film of serie heeft gezocht, weet alles van eindeloze pop-ups, malware, advertenties en meer zaken die je op de donkere hoekjes van het internet tegenkomt. De nieuwe, gratis Mac-app Caption maakt het makkelijker.

Je zoekt vanuit de eenvoudige interface direct naar ondertitels of sleept er gewoon een map met video’s in. De ondertitels worden dan automatisch gezocht, gedownload en in de juiste map geplaatst. Handig!

Caption is gemaakt door de Nederlandse ontwikkelaar Giel Cobben en volledig open source. Cobben is in het dagelijks leven lead designer bij betaaldienst Mollie en dat is te merken. De app ziet er minimalistisch maar prima uit.

CaptionBig
Caption in actie – Klik/tap voor groter.

Caption is open source en de broncode staat op GitHub. Op de achtergrond wordt Electron gebruikt, een framework dat het mogelijk maakt om met html, css en javascript desktop-apps te ontwikkelen. Andere ontwikkelaars kunnen hierdoor gemakkelijk inhaken en uitbreidingen voorstellen. Momenteel wordt alleen op open subtitles gezocht, maar ondersteuning voor meer diensten staat op de planning.

Reacties

22 reacties
 • Profielfoto
  Jhingha

  Is er ook al een opensource manier om deze toe de voegen aan iTunes films?

 • Profielfoto
  brabant

  En Mollie is de oprichter weer van OMT, toch?
  Mooie app hoor.

 • Profielfoto
  Flesh

  Prachtige site en app, die ook nog eens handig uitkomt ter vervanging van ‘Subtitles’!

 • Profielfoto
  rcheduke

  Jhingha. Subler

 • Profielfoto
  MEEUW

  En wanneer heb je ondertiteling nodig ?
  Niet bij legaal verkregen tv series of films…..
  toch?
  En was OMT niet tegen bepaalde dingen?
  Of zijn hier belangen verstrengelingen ?

 • Profielfoto
  rolandvc

  Je kan dvd’s kopen in het buitenland waar geen nederlandstalige ondertitels bij horen.
  Je kan met een programma als EyeTV films opnemen voor persoonlijk gebruik en op je computer bekijken. Op anderstalige zenders heb je dan evenmin nederlandstalige ondertitels.
  Ik zie hier niks illegaals in.
  Ik weet natuurlijk niet in hoeverre die ondertitels op zich beschermd zijn.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Kan… je kan ook een film illegaal downloaden en dan de ondertitels erbij zoeken via deze app omdat QvsQ, SimplyReleaseTeam en Suuske en Kraanmachinist gepakt zijn voor hun illegale praktijken en dus geen (veel minder) films uploaden met ingebakken subs.

 • Profielfoto
  MEEUW

  @rolandvc kan…. en met al die streaming diensten en apple tv en apps denk je dat deze app wel een hit is omdat er zoveel mensen een dvd kopen in buitenland of wel eens iets via eyetv opnemen van free-on-air kanaal (nederland 1,2 en 3)…

  Ondertitels is niet beschermd, en het aanzetten tot illegaal downloaden ook niet.
  Maar als men er zelf op tegen is…

  Kan of is logische?

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Oh, laten we er niet omheen draaien. De reden dat mensen ondertitels nodig hebben, is 99% van de tijd films die op minder legale wijze binnengehaald worden.

 • Profielfoto
  rolandvc

  Tja, ik moet toegeven dat ik vroeger ook wel af en toe een filmpje heb gedownload. Maar sinds Netflix heb ik er geen enkele meer binnengehaald en ik voel er ook de behoefte niet meer toe. En met nu nog veel meer legale streamingdiensten zal die neiging tot illegaal downloaden bij veel meer mensen minderen, vermoed ik. Maar ze hebben inderdaad niet allemaal nederlandstalige ondertitels, daarom het nut van een app als deze. Die 99% lijkt me dan ook wel iets overdreven.

 • Profielfoto
  sanderman

  mij niet. Ik heb nog nooit gehoord van mensen die legaal films en series kijken, maar dan van OpenSubtitles de ondertiteling trekken. Ik denk dat Raymon met z’n 99% gewoon goed in de prik zit.

 • Profielfoto
  koen

  Toffe tip!

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik denk dat ik hem binnenkort ook even moet gaan gebruiken want Suits gaat over 9 dagen verdwijnen van Netflix. Dus dat wordt weer illegaal binnenharken en 98% frustratie.

 • Profielfoto
  Night

  Nou, ik houd het wel bij FlixTools
  {update] Ik heb het getest: de meeste ondertitels worden niet gevonden, in tegenstelling tot Flixtools, welke naast de voorkeurtaal ook suggesties in het Engels aanbiedt en bovendien aangeeft of deze ondertitel alleen ondertitels bevat, of ook voor doven en slechthorenden geschikt is.

 • Profielfoto
  aartjan.nl/blog

  Ik heb ooit wel eens een film gedowload en toen werkte Flixtools perfect! Doe doet eigenlijk hetzelfde, maar was er veel eerder.

 • Profielfoto
  MEEUW

  @Raymon dat is nog eens een toffe reactie. Gewoon zoals het is.

  Maar als jullie zo tegen illigaal downloaden van software of films zijn. Ook op het forum.
  Waarom dan wel dit soort dingen promoten ?
  Dat is toch wel tegen strijdig….

 • Profielfoto
  Unlock32

  ” Ik heb ooit wel eens…”
  ” Toegeven dat ik vroeger ook wel eens….”
  ” dvd’s voorzien van ondertitels….”

  Jullie zijn hier echt nog roomser dan de paus.

 • Profielfoto
  iKweethetbeter

  @Shmoo: Suits heb ik “uit” op Netflix, maar ze lopen daar ver achter, anderhalf seizoen, dus sinds deze bekendmaking ben ik ook eens elders gaan vissen…

 • Profielfoto
  sexxxywomennl

  Private and exclusive chats with me: now:heart:

 • Profielfoto
  hen3

  Leuke applicatie, alleen heb ik zelf Subtitles aangeschaft. Net wat makkelijker: mkv’tje slepen, op de tool laten vallen en 9 vd 10 keer de juiste ondertiteling. Als hij door Subtitles niet kan worden gevonden, dan zal ik Caption er op loslaten.

  https://www.macupdate.com/app/mac/55418/subtitles

 • Profielfoto
  hen3

  Errrr… drag&drop functie zit ook in Caption…

 • Profielfoto
  MEEUW

  jammer dat er geen reactie is van omt over hun tegenstrijdigheid.