Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 7 februari 2017

BRIO: Logitech introduceert 4K-webcam

Logitech gaat voor 4K met zijn nieuwe BRIO-webcam. Deze is compatibel met Mac / FaceTime (OS X 10.8 of hoger vereist), Windows en Chromebooks. Het apparaat wordt voor € 239 verkocht en beschikt als een van de eerste webcams over USB-C.

De meeste Macs hebben een ingebouwde 720p webcam, maar voor doeleinden als videovergaderen, het opnemen van tutorials, YouTube-video’s of podcasts is dat vaak niet toereikend.

De webcam moet dankzij een nieuwe RightLight-techniek met HDR ook beter beeld geven in omstandigheden met weinig licht. Met een geschikte verbinding (USB 3.0) kun je rekenen op video met 30 fps in 4K en 60 fps in 720p of 1080p. Er zijn op moment nog maar weinig diensten compatibel met 4K. FaceTime, Skype en Google Hangouts houden het op maximaal 1080p. Logitech noemt alleen de dienst Vidyo, ontworpen voor zakelijke klanten.

De lens heeft autofocus, een kijkhoek van 90 graden en 5x digitale zoom voor met gezichtsherkenning. De laatste functie is echter alleen interessant voor Windows 10-gebruikers die Windows Hello gebruiken om in te loggen met gezichtsherkenning. De Brio heeft een aluminium voor het chassis en bevat een USB-C-connector aan de achterzijde.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
BRIO: Logitech introduceert 4K-webcam
Sluiten