‘Apple zet 5 teams op draadloos laden’

9 reacties

De toekomst is draadloos! Niet alleen met Wi‑Fi en iCloud, maar ook het opladen van apparaten gaat als het aan Apple ligt in de toekomst zonder draad. De iPhone-maker heeft ten minste vijf teams die werken aan het uitfaseren van de laadkabel.

Volgens bronnen van Reuters zijn alle teams met een andere variant van de technologie bezig. Dat wil ook zeggen dat draadloos laden in de volgende iPhone niet waarschijnlijk is. Er is nog geen standaard gekozen.

Nog geen definitieve keuze

Er gaan diverse geruchten over Apple en draadloos laden. In onze round-up schreven we onlangs dat Apple enigneers van een startup genaamd Energous heeft aangenomen. Zij werkten aan een techniek die door middel van een power router energie door een kamer moet verspreiden. Daarnaast is de iPhone-maker lid geworden van het Wireless Power Consortium dat de Qi-standaard voor draadloos laden (inductie) beheert.

Tot slot zou Apple ook nog met Broadcom werken aan een oplossing voor draadloos laden. Dit zijn waarschijnlijk enkele van de vijf teams die naar verluidt aan een oplossing voor draadloos laden werken.

wireless-16x9
Samsung-smartphones werken met de Qi-standaard.

Een échte standaard is er nog steeds niet. Hoewel veel fabrikanten voor de Qi-techniek kiezen, is Apple’s grootste concurrent Samsung ook nog niet zeker. De Koreaanse smartphone-bouwer ondersteunt Qi en AirFuel. Onlangs kwam er een interessante ontwikkeling uit onverwachte hoek. Zie: Écht draadloos laden met Disney Research.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  Imade

  Zou het er eindelijk van komen?
  Zoja.. dan koop ik hem z.s.m.

 • Profielfoto
  SteveSnobs

  Ik hoop niet dat het een WiFi signaal verstoord of een dect telefoon

 • Profielfoto
  Dick de Roos

  Nu neem ik nog een kabeltje mee om op te laden. Wat te doen als ik naar Shanghai afreis?

 • Profielfoto
  Shmoo

  Hoeveel teams zitten eigenlijk op die auto?

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  Nu neem ik nog een kabeltje mee om op te laden. Wat te doen als ik naar Shanghai afreis?

  Een verlengsnoer voor draadloos opladen van 6.000 km meenemen?

 • Profielfoto
  maconly

  Ze kunnen beter wat aan de accuduur doen , gisteren een vliegdag alwaar mn volle 7s plus na 7 uur leeg was.

  Het zal mij worst wezen of ik een kabeltje moet gebruiken.

 • Profielfoto
  Furbz

  Hoeveel teams zitten eigenlijk op die auto?

  en de iMac…

 • Profielfoto
  SusanUSA

  Prachtig zo’n Samsung Edge.

 • Profielfoto
  gipsman

  Draadloos zonder airport.