Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 24 februari 2017

Apple: uitvallen iPhone 6 en 6s onder controle

Eind vorig jaar waren er veel klachten over de iPhone 6 en iPhone 6s die ondanks een opgeladen accu spontaan uitvallen. Apple startte een reparatie­programma voor de iPhone 6s en claimt dat de problemen met de iPhone 6 nu ook onder controle zijn.

In iOS 10.2.1 dat een maand geleden uitkwam, zijn aanpassingen gedaan waardoor volgens Apple 80 procent minder iPhone 6s-toestellen uitvallen, bij de iPhone 6 nam het aantal problemen met 70 procent af.

Oorzaak: energiepieken

In een toelichting aan de Amerikaanse site TechCrunch zegt de iPhone-maker dat energiepieken de oorzaak waren. Wanneer de telefoon plots zwaar belast werd, ontstond een piek in de energievraag. Bij oudere en al wat versleten accu’s, werd deze energie met horten en stoten geleverd. Hierdoor dacht de iPhone dat er iets mis was en werd een ’emergency shutdown’ (noodstop) in gang gezet.

Apple heeft iOS ook zodanig aangepast dat een iPhone na een noodstop weer zonder lader aangezet kan worden. Voorheen vereiste dit het aansluiten van de oplader. Bezitters van een iPhone 6s doen er ondanks de update goed aan te checken of hun toestel in aanmerking komt voor gratis vervanging van de accu. Wij horen graag van iPhone 6-bezitters of de problemen sinds iOS 10.2.1 inderdaad afgenomen zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple: uitvallen iPhone 6 en 6s onder controle
Sluiten