Apple TV: nieuwe functies en Facebook Video-app op komst

Raymon op 01 februari 2017 17 reacties Laatste door lordoftheflat...

Bijna anderhalf jaar na de introductie van de Apple TV 4, lijkt het alsof de settopbox een beetje stil­staat. Er komen weinig spannende apps uit en Apple’s eigen TV-app is alleen in de Verenigde Staten beschikbaar. Apple-CEO Tim Cook belooft verbetering.

Tijdens een gesprek over de kwartaalcijfers zei Cook dat de Apple TV een goede basis biedt. Nieuwe functies zijn op komst, maar moeilijk te realiseren. Facebook heeft ook plannen met de settopbox.

Content content content

Cook wilde niet zeggen wat de nieuwe functies precies inhouden, maar wees er wel op dat Apple sterk afhankelijk van aanbieders van content is, zoals kabelmaatschappijen. Zij willen hun monopolie niet opgeven, maar Cook verwacht dat “het geheel in een stroom­versnelling komt nu de kabelbundel steeds minder populair is.”

Apple werkt momenteel aan eigen series die dit jaar naar Apple TV en Apple Music moeten komen. Zo heeft Apple de rechten op het bekende Carpool Karaoke gekocht. Daarnaast is een reality­programma over apps (Planet of the Apps) in de maak en ook Dr. Dre produceert in opdracht van Apple een ‘donker drama‘ over zijn leven. Volgens Cook moet dit gezien worden als “voorzichtige eerste stap, over meer wordt nagedacht.”
tv-app-001

Facebook Video naar Apple TV

Voor Facebook wordt video steeds belangrijker en volgens WSJ ($) is het sociale netwerk van Mark Zuckerberg bezig met de ontwikkeling van een Apple TV-app. Deze moet het mogelijk maken om video’s die op Facebook zijn geplaatst of live zijn uitgezonden te bekijken. Daarnaast zou het sociale netwerk een aantal partners willen strikken voor premium content. De eerste voorzichtige stap is al gezet, de Facebook-app heeft sinds kort native ondersteuning voor AirPlay en Chromecast.

Raymon is vaste redacteur bij OMT, maar noemt zich liever redactieninja. Ook te volgen op Twitter en wekelijks te horen in de TechSnacks Podcast. Lees meer artikelen van Raymon.

En nu?

17 reacties

Profielfoto

Wisseloo op 01 februari 2017

Zou er ook Siri in komen denk je zoals Amazon Echo homo??

Profielfoto

Late Night Freak op 01 februari 2017

Ik mis vooral apps als NPO gemist of RTLXL, maar dat ligt meer bij deze partijen dan bij Apple zelf.

NPO verwijst naar Airplay, maar ik heb toch regelmatig problemen hiermee vanuit de NPO app, dat hij blijft hangen na het kijken van de advertentie. Ik heb deze problemen niet bij Airplay vanuit de browser of vanuit andere apps die de standaard player gebruiken, waardoor mijn conclusie is dat het aan de NPO app ligt.

Profielfoto

SvS op 01 februari 2017

Aardig allemaal, maar als Facebook app op de Apple TV staat, hoe zit het dan met het volgen en data-verzamelen door mr Zuckerberg en co? Ik heb bewust niks van social media op AppleTV staan.

Profielfoto

Balsjer op 01 februari 2017

Ziggo zou als partij de iOS app(s) ‘Horizon Go’ of ‘Ziggo Go’ ook geschikt kunnen maken voor de Apple TV in plaats van via Airplay te moeten gebruiken, maar dan wel full HD weergave, dus 1080p.

Profielfoto

polansky op 01 februari 2017

Tim is geen visionair, dat blijkt wel – Het zou de wijze waarop wij ‘TV’ zouden kijken helemaal veranderen werd er nog keihard geroepen in de keynote…

Voorlopig blijkt daar nog weinig van.

Profielfoto

icegodd op 01 februari 2017

“GAMES”

Is ook beetje tegen gevallen, weinig nieuwe games/multipalyer.

Profielfoto

Neowip op 01 februari 2017

Gebruik mijn ATV 3 eigenlijk alleen voor Netflix & AirPlay. Zie nog geen reden om te upgraden of mis ik wat?

Profielfoto

Vandefilm op 01 februari 2017

Dat deed ik ook Neowip, totdat ik kon Netflixen rechtstreeks via m’n tvkastje (kpn) en nu gebruik ik het eigenlijk nooit meer. Want ja, als je een iPad of laptop hebt, waar heb je airplay dan voor nodig?
Het antwoord is dus simpel, verkoop je ATV 3 ;-).

Profielfoto

KarelWillem op 01 februari 2017

YES!!! Carpool Karaoke!!!!!

Morgen gauw een Apple TV 4 halen. Kan niet wachten.

:lol: .(n)

Profielfoto

arno1975 op 01 februari 2017

Ik wacht nog steeds op ern app van KPN iTV.
Ook leuk zou HBO NOW zijn in Europa zijn. Met het wegvallen van. Dus

Profielfoto

Jonasken op 01 februari 2017

Momenteel gebruik ik mijn Apple tv ook niet, ligt stof te happen… Ook mis ik een mogelijk om video’s te casten zoals een Chromecast vanuit je smartphone, vooral handig bij youtube! Ik zie geen reden om dit toestel MOMENTEEL te bezitten. Met een nvidia shield kan je zoveel meer zelfs casten net zoals chromecast.

Profielfoto

LT Barclay op 01 februari 2017

@polansky. Solliciteer dan voor de baan van CEO als je beter weet of kan.

Profielfoto

R3leo op 01 februari 2017

Mijn ATV4 staat dagelijks aan, vooral voor gebruik van airplay, youtube en Knippr, die laatste werk prima en het is in mijn geval goedkoper dan een tv abonnement afnemen bij mijn internet leverancier.

Profielfoto

plonserd op 01 februari 2017

Ik heb net m’n ATV3 buitengekegeld. Gebruikte ‘m alleen voor Youtube, Spotify en slechts heel sporadisch voor andere mediaplayers of videowebsites. Ook altijd erg frustrerend geweest dat je het volume niet deftig kon aanpassen. Nu heb ik een Chromecast. Doet Spotify en Youtube beter én ik kan het volume nu regelen met m’n iPhone…

Profielfoto

Jochem De Jong op 01 februari 2017

Ik merk sinds ik de atv4 heb ik deze meer ben gaan gebruiken dan de atv3. Heb O.a de 3fm, Netflix, YouTube app op staan. De 3fm app was bij SR15 als test gebouwd. Ik gebruik em nog steeds dagelijks! Deze mag ondertussen van mij wel ge-update worden. Ik zie ook graag een dienst als NLziet of een app van de NPO op de ATV4 aangezien de airplay functie in de npo app op de iPhone niet altijd vloeiend is.

Profielfoto

densing op 01 februari 2017

Ben nog zeer tevreden: Netflix, Music, radiozenders, foto’s, iptv etc
Had alleen idd op meer games voor de kinderen gehoopt al spelen we soms met het gezin sketch party etc

Profielfoto

lordoftheflatbush op 05 februari 2017

Kwaliteit van de apps is het grootste probleem. Ik wil meer live tv apps zoals Ziggo, uitzending gemist, cnn, bbc news, Welt/N24, rtl xl etc Waar blijven de shopping apps zoals bol.com ? Waarom geen facetime app met webcam? Er is veel meer mogelijk. Genoeg open haard apps…..

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?