Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 1 februari 2017

Apple TV: nieuwe functies en Facebook Video-app op komst

Bijna anderhalf jaar na de introductie van de Apple TV 4, lijkt het alsof de settopbox een beetje stil­staat. Er komen weinig spannende apps uit en Apple’s eigen TV-app is alleen in de Verenigde Staten beschikbaar. Apple-CEO Tim Cook belooft verbetering.

Tijdens een gesprek over de kwartaalcijfers zei Cook dat de Apple TV een goede basis biedt. Nieuwe functies zijn op komst, maar moeilijk te realiseren. Facebook heeft ook plannen met de settopbox.

Content content content

Cook wilde niet zeggen wat de nieuwe functies precies inhouden, maar wees er wel op dat Apple sterk afhankelijk van aanbieders van content is, zoals kabelmaatschappijen. Zij willen hun monopolie niet opgeven, maar Cook verwacht dat “het geheel in een stroom­versnelling komt nu de kabelbundel steeds minder populair is.”

Apple werkt momenteel aan eigen series die dit jaar naar Apple TV en Apple Music moeten komen. Zo heeft Apple de rechten op het bekende Carpool Karaoke gekocht. Daarnaast is een reality­programma over apps (Planet of the Apps) in de maak en ook Dr. Dre produceert in opdracht van Apple een ‘donker drama‘ over zijn leven. Volgens Cook moet dit gezien worden als “voorzichtige eerste stap, over meer wordt nagedacht.”

Facebook Video naar Apple TV

Voor Facebook wordt video steeds belangrijker en volgens WSJ ($) is het sociale netwerk van Mark Zuckerberg bezig met de ontwikkeling van een Apple TV-app. Deze moet het mogelijk maken om video’s die op Facebook zijn geplaatst of live zijn uitgezonden te bekijken. Daarnaast zou het sociale netwerk een aantal partners willen strikken voor premium content. De eerste voorzichtige stap is al gezet, de Facebook-app heeft sinds kort native ondersteuning voor AirPlay en Chromecast.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple TV: nieuwe functies en Facebook Video-app op komst
Sluiten