Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 23 februari 2017
Leestijd: 1 minuut

Apple spreekt zich uit in “wc-oorlog”

Apple-CEO Tim Cook heeft zich uitgesproken tegen een decreet van de Amerikaanse president Donald Trump dat de bescherming van transgender-studenten in de VS opheft. De regels waren door Obama ingesteld om transgenders te beschermen.

Door de regels konden transgenders zelf bepalen welk toilet ze wilden gebruiken. Daarnaast werd een manier voorgeschreven waarop scholen namen en geslacht van transgenders moesten gebruiken.

Oneens met besluit

“Apple vindt dat iedereen een kans moet krijgen om op te bloeien in een omgeving vrij van stigma’s en discriminatie,” schrijft Cook in een ingezonden reactie naar diverse Amerikaanse media. “Wij steunen inspanningen die leiden tot een grotere acceptatie, niet minder. Wij vinden dat transgender-studenten als gelijken moeten worden behandeld en zijn het oneens met enig besluit dat hun rechten of bescherming beperkt.”

De Obama-regering voerde de regels, met de bijnaam de oorlog van de wc, een jaar geleden in. Het was een doorn in het oog van de meest conservatieve vleugel van de Republikeinen, die nu van Trump zijn zin krijgt.

Apple heeft de afgelopen tijd vaker kritiek op de beslissingen van het Trump-regering geuit. Bijvoorbeeld het inreisverbod, dat op kritiek kon rekenen uit de gehele techologiesector en inmiddels van de baan is. Tim Cook, zelf homoseksueel benadrukte herhaaldelijk dat persoonlijke vrijheid en veroordeling van iedere vorm van discriminatie tot de basisrichtlijnen van Apple behoren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple spreekt zich uit in “wc-oorlog”
Sluiten