Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 22 februari 2017
Leestijd: 2 minuten

Apple Park: nieuwe Apple-campus in april open voor werknemers

Niet “Apple Campus 2”, maar “Apple Park” is de officiële naam van het nieuwe ringvormige hoofdkantoor dat Apple momenteel bouwt. Vandaag werd bekendgemaakt dat campus van ruim 70 hectare vanaf april klaar is voor de eerste werknemers.

Het zal nog 6 maanden duren om alle 12.000 medewerkers te verhuizen en de aanleg van de gebouwen en parken wordt tijdens de zomer voortgezet. Het theater op de campus wordt vernoemd naar Steve Jobs.

Veel groen, bezoekerscentrum en Apple Store

Apple Park zal plaats bieden aan een bezoekerscentrum met een Apple Store en een restaurant, een fitnesscentrum van meer dan 9000 vierkante meter voor Apple medewerkers, beveiligde faciliteiten voor onderzoek en ontwikkeling, en het Steve Jobs Theater. Het park bevat meer dan drie kilometer aan wandel- en hardlooproutes voor werknemers, met binnen in de ring bovendien een boomgaard, grasland en een vijver.

Steve Jobs Theater

Ter nagedachtenis aan Apple-oprichter Steve Jobs, wordt het auditorium in Apple Park het Steve Jobs Theater genoemd. De ingang tot het auditorium, dat 1000 zitplaatsen bevat en later dit jaar wordt geopend, bestaat uit een glazen cilinder van meer dan 6 meter hoog en heeft een diameter van ruim 50 meter. De cilinder ondersteunt een metallic dak van koolstofvezel. Het Steve Jobs Theater staat op een heuvel die uitkijkt over grasland en het hoofdgebouw. Dit is tevens een van de hoogste punten binnen Apple Park.

De ingang van het Steve Jobs Theater – Klik/tap voor groter.

Apple wijst erop dat dit gebouw uitsluitend met hernieuwbare energie werkt. De daken zijn bedekt met zonnepanelen die 17 megawatt energie opwekken. Het ventilatiesysteem moet het mogelijk maken om 9 van de 12 maanden van het jaar zonder verwarming of airconditioning te werken.

De officiële opening van Apple Park volgt na de zomer. Apple heeft het niet officieel gezegd, maar wij verwachten dat de introductie van de nieuwe iPhone in september het eerste Apple-event op de nieuwe campus zal zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple Park: nieuwe Apple-campus in april open voor werknemers
Sluiten