Apple Park: nieuwe Apple-campus in april open voor werknemers

Raymon 9 maanden geleden 17 reacties Laatste door pannekoek

Niet “Apple Campus 2”, maar “Apple Park” is de officiële naam van het nieuwe ringvormige hoofdkantoor dat Apple momenteel bouwt. Vandaag werd bekendgemaakt dat campus van ruim 70 hectare vanaf april klaar is voor de eerste werknemers.

Het zal nog 6 maanden duren om alle 12.000 medewerkers te verhuizen en de aanleg van de gebouwen en parken wordt tijdens de zomer voortgezet. Het theater op de campus wordt vernoemd naar Steve Jobs.

Veel groen, bezoekerscentrum en Apple Store

Apple Park zal plaats bieden aan een bezoekerscentrum met een Apple Store en een restaurant, een fitnesscentrum van meer dan 9000 vierkante meter voor Apple medewerkers, beveiligde faciliteiten voor onderzoek en ontwikkeling, en het Steve Jobs Theater. Het park bevat meer dan drie kilometer aan wandel- en hardlooproutes voor werknemers, met binnen in de ring bovendien een boomgaard, grasland en een vijver.

Steve Jobs Theater

Ter nagedachtenis aan Apple-oprichter Steve Jobs, wordt het auditorium in Apple Park het Steve Jobs Theater genoemd. De ingang tot het auditorium, dat 1000 zitplaatsen bevat en later dit jaar wordt geopend, bestaat uit een glazen cilinder van meer dan 6 meter hoog en heeft een diameter van ruim 50 meter. De cilinder ondersteunt een metallic dak van koolstofvezel. Het Steve Jobs Theater staat op een heuvel die uitkijkt over grasland en het hoofdgebouw. Dit is tevens een van de hoogste punten binnen Apple Park.

Apple Park Steve Jobs Theator

De ingang van het Steve Jobs Theater – Klik/tap voor groter.

Apple wijst erop dat dit gebouw uitsluitend met hernieuwbare energie werkt. De daken zijn bedekt met zonnepanelen die 17 megawatt energie opwekken. Het ventilatiesysteem moet het mogelijk maken om 9 van de 12 maanden van het jaar zonder verwarming of airconditioning te werken.

De officiële opening van Apple Park volgt na de zomer. Apple heeft het niet officieel gezegd, maar wij verwachten dat de introductie van de nieuwe iPhone in september het eerste Apple-event op de nieuwe campus zal zijn.

Raymon is vaste redacteur bij OMT, maar noemt zich liever redactieninja. Ook te volgen op Twitter en wekelijks te horen in de TechSnacks Podcast. Lees meer artikelen van Raymon.

En nu?

17 reacties

Profielfoto

html-junky 9 maanden geleden

Man, man wat ziet het er gelikt en mooi uit. Lijkt me geweldig om in een gebouw te werken waar zoveel aandacht aan milieu en design besteed is

Profielfoto

xaddict 9 maanden geleden

9000! Vierkante meter?!
Dat is een gemiddeld voetbalveld. Stevige hoeveelheid zweet dus

Profielfoto

html-junky 9 maanden geleden

Volgens mij hoort er inderdaad een nulletje bij

Profielfoto

Raymon [moderator] 9 maanden geleden

Nee, het klopt:

Een fitnesscentrum van meer dan 9000 vierkante meter voor Apple medewerkers

Staat letterlijk in het persbericht dat we van Apple hebben ontvangen.

Profielfoto

html-junky 9 maanden geleden

Oh sorry ik keek even niet goed

Profielfoto

MacAanZee 9 maanden geleden

Kunnen we er ook een bungalowtje huren?

Ziet er prachtig uit hoor, dat Apple Park; de nadruk ligt dus vooral op de bomen.
Maar even serieus: kan de gewone Apple-fan er ook iets doen of is het alleen voor de medewerkers.

Profielfoto

no_poo 9 maanden geleden

Die 17 megawatt, is dat per dag? Uur? Jaar?

Profielfoto

Dick de Roos 9 maanden geleden

Uur lijkt mij veel, maar gezien de grootte van het gebouw verbaast het mij niet. Op een zonnige dag dus.

Profielfoto

Melle 9 maanden geleden

Dat is niet zo een groot kantoorgebouw hoor….

Profielfoto

Melle 9 maanden geleden

Dat is niet zo een groot kantoorgebouw hoor….Brussel allen heeft bijvoorbeeld al 12,5 miljoen! M2 kantoor oppervlakte.

Profielfoto

Chiel1990 9 maanden geleden

kantooroppervlakte is inclusief hoogte van flats e.d. meegerekend. Op die manier kan deze 70 hectare 3,5 miljoen m2 aan kantooroppervlakte hebben bij 3 bovengrondse en 2 ondergrondse kantoorlagen.

Dit heeft het niet, want het gebied is 70 hectare groot en niet alles is ingericht als kantooroppervlakte, maar 1.000.000 m2 aan kantooroppervlakte zal het complex wel halen verwacht ik….
oftewel, deze campus heeft is dus 1/12 qua kantoorruimte wat Brussel bezit en dat door 1 bedrijf. Ik doe het ze niet na….

Profielfoto

Melle 9 maanden geleden

Ik was helemaal fout – ik vond het al raar… ik las paar keer die 9000 m2 en zat opeen met 90.000 m2 als totaal in mijn hoofd, maar dat kan natuurlijk helemaal niet…

Profielfoto

MrHammond 9 maanden geleden

Maar even serieus: kan de gewone Apple-fan er ook iets doen of is het alleen voor de medewerkers.

Er komt schijnbaar een “bezoekerscentrum met Restaurant en Apple Store”. Dat laatste hebben ze nu op Infinite Loop ook al, maar stelt niet echt veel voor, je kan er overpriced mokken, pennen en schrijfblokjes kopen, die niet in de normale Apple Stores te koop zijn… Op de Google campus aan Amphitheatre Road in Mountainview was iig héél wat meer te zien dan aan de Infinite Loop, dus ben wel benieuwd of Apple er nu iets beters van weet te maken voor hun fans.

Profielfoto

Nummer 53 9 maanden geleden

@no_poo, Watt is de eenheid van vermogen. De zonnepanelen van Apple Park hebben gecumuleerd een maximaal vermogen van 17 MW, als de zonnepanelen dus voldoende licht hebben om op hun maximaal vermogen te draaien (Wattpiek=1000W/m^2), leveren ze na één uur 17 MWh op.

@Melle, sta er maar eens voor, je zal vermoedelijk wel achterover vallen.

Profielfoto

Shmoo 9 maanden geleden

En t-shirts, zo nu en dan. Die zijn wel hartstikke vet cool stoer maar dat moet je niet tegen iedereen vertellen anders loopt straks iedereen met zo’n t-shirt ipv een iPhone.


.

Profielfoto

Shmoo 9 maanden geleden

Btw..

Dat filmpje, ik ben steeds aan het wachten dat The Wire begint.
https://youtu.be/_6H9VMobE8o

Profielfoto

pannekoek op 23 februari 2017

1 april?

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?