Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 24 februari 2017

Apple onderzoekt ontbrandende iPhone 7

Sinds het debacle rond de Samsung Galaxy Note 7 zijn rokende en exploderende telefoons een hot topic. Een video van een iPhone 7 Plus waarvan de accu spontaan ontbrandde, is dan ook miljoenen keren bekeken. Apple zegt het incident te onderzoeken.

De iPhone is van de Amerikaanse Brianna Oliva en was aan het opladen toen het roken begon. Haar vriendje zag de rook ontstaan en was in staat de stekker uit de iPhone te trekken en deze in de badkamer te leggen.

Onderzoek binnen een week klaar

Volgens de ongelukkige eigenaar functioneerde de telefoon de dag voor de ontbranding helemaal niet. Een Apple Store-medewerker kreeg het toestel na het uitvoeren van enkele tests echter weer aan de gang. Momenteel is het toestel in bezit van Apple voor onderzoek, de fabrikant verwacht dit binnen een week afgerond te hebben.

Geen reden tot paniek

Wat de ontbranding veroorzaakt heeft, is vooralsnog onduidelijk. De telefoon zat in een hoesje en werd opgeladen, maar het is onduidelijk of een officiële Apple-lader gebruikt werd. Dit soort incidenten zijn niet uitzonderlijk. Lithium-ion accu’s kunnen om allerlei redenen kortsluiting maken. Van productiefout tot val. Dit is een geïsoleerd geval op miljoenen verkochte iPhones. De foto’s en video zijn wel indrukwekkend.

https://twitter.com/briannaolivas_/status/834556234166448128

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple onderzoekt ontbrandende iPhone 7
Sluiten