Apple onderzoekt ontbrandende iPhone 7

13 reacties

Sinds het debacle rond de Samsung Galaxy Note 7 zijn rokende en exploderende telefoons een hot topic. Een video van een iPhone 7 Plus waarvan de accu spontaan ontbrandde, is dan ook miljoenen keren bekeken. Apple zegt het incident te onderzoeken.

De iPhone is van de Amerikaanse Brianna Oliva en was aan het opladen toen het roken begon. Haar vriendje zag de rook ontstaan en was in staat de stekker uit de iPhone te trekken en deze in de badkamer te leggen.

Onderzoek binnen een week klaar

Volgens de ongelukkige eigenaar functioneerde de telefoon de dag voor de ontbranding helemaal niet. Een Apple Store-medewerker kreeg het toestel na het uitvoeren van enkele tests echter weer aan de gang. Momenteel is het toestel in bezit van Apple voor onderzoek, de fabrikant verwacht dit binnen een week afgerond te hebben.

Geen reden tot paniek

Wat de ontbranding veroorzaakt heeft, is vooralsnog onduidelijk. De telefoon zat in een hoesje en werd opgeladen, maar het is onduidelijk of een officiële Apple-lader gebruikt werd. Dit soort incidenten zijn niet uitzonderlijk. Lithium-ion accu’s kunnen om allerlei redenen kortsluiting maken. Van productiefout tot val. Dit is een geïsoleerd geval op miljoenen verkochte iPhones. De foto’s en video zijn wel indrukwekkend.

https://twitter.com/briannaolivas_/status/834556234166448128

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  Pjotr NL

  Hehe. Hot topic. ?

 • Profielfoto
  Shmoo

  Als je vriend een koala beer om het stuur van z’n auto heeft dan moet er echt wel meer gaan fikken dan alleen je iPhone.

 • Profielfoto
  bartvdv

  Ware het niet beter geweest om de iPhone in de badkamer te leggen en niet de stekker ?

 • Profielfoto
  eppelke

  Ik heb een IPhone 7 plus. Je moet die niet b.v. Op iets leggen waar hij geïsoleerd ligt. Dan wordt hij gloeiend heet. Ik had hem per ongeluk op een traagschuim matras gelegd en je weet traagschuim isoleert enorm en geeft geen warmte af, dat is fijn als je zelf er op ligt, maar niet voor een IPhone, want die komt zijn warmte niet kwijt. Ik was er snel genoeg bij toen ik het ontdekte. Even op het nachtkastje en na vijf minuten was hij weer normaal.

 • Profielfoto
  Hydræ

  Dit is een geïsoleerd geval op miljoenen verkochte iPhones.

  Precies, een juiste constatering.

 • Profielfoto
  Zakske

  Batterijen zijn nooit 100% veilig, bij elke fabrikant vliegen er wel een paar telefoons in de fik. Zolang het aantal niet richting de Note 7 gaat is er weinig aan de hand.

 • Profielfoto
  AT024

  zij heeft gewoon zelf iets stoms gedaan

 • Profielfoto
  Joffry

  Dat moet wel, want deze is van Apple en dus kan dat niet, toch ? dat kan toch alleen maar bij andere merken ?

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  Ware het niet beter geweest om de iPhone in de badkamer te leggen en niet de stekker ?

  Punten voor je scherpte!

 • Profielfoto
  AT024

  Wel heel toevallig allemaal. Toestel is in rook. Even hem rustig van de lader halen en hem rustig in je badkamer leggen? Ik denk dat ze in de badkamer met de iPhone heeft geëxperimenteerd

 • Profielfoto
  Shmoo

  Waarom zou je hier meteen iets kwaads of gemanipuleerd achter willen zoeken welk voordeel heeft dit meisje. Zo’n telefoon kost wat, 700,- of zoiets. Jullie stoppen dit soort dingen allemaal massaal in hoesjes en covers omdat jullie bang zijn dat ze stuk gaan en je niet nogmaals 700,- hebben liggen om een nieuwe af te tikken maar dan zou je wel bewust het ding in de fik gaat zetten omdat ? ze kunnen bij Apple echt wel achterhalen waar deze brand ontstaan is en waardoor.

  Je kunt het ook anders om zien. Het meisje zat in haar slaapkamer en zag toen dat haar telefoon begon te roken en smelten en ze is toen snel naar de badkamer gerend omdat ze daar een wastafel had waar ze het ding zo in kan kieperen en de waterkraan aanzetten mocht deze echt in de fik vliegen. Sorry dat ze de lader en haar aankoopbewijs niet heeft meegenomen tijdens al dat gebeuren.

  Liever dat dan in de badkamer dan in je slaapkamer op je Benno die waarschijnlijk ook wel vuur lust.

  Kan het niet gewoon zo zijn dat ze toevallig een telefoon heeft gekregen waar een productiefoutje inzit en dat Apple dit zal onderzoeken en wanneer blijkt dat het idd. om zo’n uniek gevalletje gaat van 1 op de zoveel exemplaren dan krijg ze gewoon een nieuwe telefoon.

  Niet iedereen wordt s’morgens wakker om Apple in een kwaad daglicht te zetten en jou een slecht gevoel te bezorgen.

 • Profielfoto
  Rickje

  Ik heb een IPhone 7 plus. Je moet die niet b.v. Op iets leggen waar hij geïsoleerd ligt. Dan wordt hij gloeiend heet. Ik had hem per ongeluk op een traagschuim matras gelegd en je weet traagschuim isoleert enorm en geeft geen warmte af, dat is fijn als je zelf er op ligt, maar niet voor een IPhone, want die komt zijn warmte niet kwijt. Ik was er snel genoeg bij toen ik het ontdekte. Even op het nachtkastje en na vijf minuten was hij weer normaal.

  Wat een onzin.

  Ik heb hier een iPhone 5s en die laad ik soms gewoon op midden in de zomer met de zon er vol op. Een enkele keer heeft ie zelfs liggen opladen terwijl ie op de verwarming ligt.

  Weet je wat de iPhone vervolgens doet? Die schakelt zichzelf uit. Geen probleem dus.
  Zoals op de afbeelding hieronder.

 • Profielfoto
  Pivni Pes

  @Shmoo, aanname en vooroordeel maken mensen geil klaarblijkelijk.