Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 2 februari 2017

Apple Maps weet oplaadpunten te vinden

In Apple’s kaarten-app is een handige optie voor bezitters van een elektrisch voertuig verborgen. Door te zoeken naar ‘oplaadpunt’ kun je nu snel een overzicht van een oplaadpunten in de buurt bekijken of snel een route naar dit punt starten.

Dit werkt door heel Europa en de Verenigde Staten. Apple krijgt data van het Duitse Moovility aangeleverd. Er wordt onderscheid gemaakt tussen gewone oplaadstations en Superchargers van Tesla.

Klik/tap voor groter.

Het werkt zowel op iOS als op de Mac. Bij tappen of klikken op een oplaadpunt wordt meer informatie weergeven. Van alle punten zijn contactgegevens en openingstijden beschikbaar. Bij sommige laadstations wordt ook een prijsindicatie weergeven. Het is nog niet mogelijk om te zien of een oplaadpunt bezet is. (Tipgever: Thomas)

Reageer op artikel:
Apple Maps weet oplaadpunten te vinden
Sluiten