Apple Maps weet oplaadpunten te vinden

16 reacties

In Apple’s kaarten-app is een handige optie voor bezitters van een elektrisch voertuig verborgen. Door te zoeken naar ‘oplaadpunt’ kun je nu snel een overzicht van een oplaadpunten in de buurt bekijken of snel een route naar dit punt starten.

Dit werkt door heel Europa en de Verenigde Staten. Apple krijgt data van het Duitse Moovility aangeleverd. Er wordt onderscheid gemaakt tussen gewone oplaadstations en Superchargers van Tesla.

maps-chargers-001
Klik/tap voor groter.

Het werkt zowel op iOS als op de Mac. Bij tappen of klikken op een oplaadpunt wordt meer informatie weergeven. Van alle punten zijn contactgegevens en openingstijden beschikbaar. Bij sommige laadstations wordt ook een prijsindicatie weergeven. Het is nog niet mogelijk om te zien of een oplaadpunt bezet is. (Tipgever: Thomas)

Reacties

16 reacties
 • Profielfoto
  SteveSnobs

  Niet dat ik een elektrische auto heb, maar ik vraag me af of je dan ook kunt zien of deze al bezet is.

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Goed punt, dat kan niet. Ik heb het artikel aangevuld.

 • Profielfoto
  Pappapaul

  Het oplaadpunt recht voor mijn deur wordt niet aangegeven op de kaart maar die hoef ik dan ook niet te zoeken.

 • Profielfoto
  Dr Cotten

  Thx. Goede tip. Houd ons op de hoogte als je kunt zien of het laat punt bezet is.

 • Profielfoto
  TANE

  Ik blijf die van The New Motion gebruiken. Meer punten + beschikbaarheid info incl redelijk correcte prijs info. Met een klik start navigatie op.

 • Profielfoto
  Spinozo

  Hehe nu kan ik eindelijk die Tesla kopen;!

 • Profielfoto
  qazwsx

  Er zijn wel diverse apps al beschikbaar die OOK de bezetting (wel/niet vrij) aangeven, maar mooi dat Apple dit nu ook doet.

 • Profielfoto
  r.heijma

  Zo te zien moet de iPhone ook worden opgeladen.
  btw. NewMotion heeft zijn eigen app waar je kan zien waar de laadpaal staat, of die vrij is en wat het kost per kWh.

 • Profielfoto
  checkpointx

  Ik merk dat deze functie nog vrij slecht werkt op dit moment. In rotterdam heb je vrij veel laadpalen op straat staan en het lijkt alsof hij maar steeds een willekeurige selectie laat zien. Soms moet je echt op “Laadpaal Rotterdam” zoeken voor hij die ene laadpaal laat zien.

  Dit zal ongetwijfeld allemaal nog verbeterd worden, dus ik zou zeggen laat die Tesla eind feb/begin maart maar komen:p

 • Profielfoto
  /dev/enschede

  Eh… ik zal wel dom zijn, maar waar tik ik dan in dat ik en oplaadpunt wil vinden?

  /uploads/community/3f6713dd5ad482d478cddc9df2144e4fc7f2e2f6_26600.png

 • Profielfoto
  /dev/enschede
 • Profielfoto
  flappah

  Omdat je het in het Engels hebt staan moet je intikken “EV Chargers”. Dan verschijnt het wel!

 • Profielfoto
  /dev/enschede

  flappah

  Thnx

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  Ik zou willen dat ik dit nodig had voor mijn Tesla… zucht…

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  Met mijn elektrische voertuig, een fiets, kan ik niet terecht bij deze oplaadpunten… Gelukkig staan niet alle stopcontacten op de kaart.

 • Profielfoto
  Boomfok

  Waar zijn de fietspaden?
  Ik begrijp dat fietsverhuur en fiets-accu-laden nu in beeld zijn bij Apple-kaarten. Parijs bijv. Da’s fijn. Maar waar Appple ons heel erg mee zou kunnen verblijden is het simpel aangeven van fietspaden. Er is evenwel een werkend alternatief.