Draadloos laden: Apple lid van Wireless Power Consortium

3 reacties

Apple is onlangs lid geworden van het Wireless Power Consortium dat de open Qi-standaard voor draadloos laden beheert en promoot. Vorige week stond Apple nog niet op de lijst met 200 leden maar, zoals 9to5Mac het eerst opviel, nu wel.

Het lidmaatschap hint wellicht naar de mogelijkheid om toekomstige iPhones draadloos op te laden. De Japanse site Macotakara speculeerde afgelopen weekend nog dat Apple heeft gekozen voor Qi-technologie.

De afgelopen tijd dingen er geruchten over draadloos laden voor de volgende iPhone (iPhone 7s of iPhone 8). Apple zou in samenwerking met Foxconn tests uitvoeren met inductief laden. Waarbij de telefoon op een matje of plateau gelegd moet worden en een kabel in de telefoon steken niet langer nodig is. Dit is ook wel bekend als inductief laden.

Schermafbeelding 2017-02-13 om 15.41.39
Het Wireless Power Consortium promoot Qi-technologie met de iPhone, die (nog) niet compatibel is.

Opmerkelijk is dat Apple in 2012 nog zei niets te zien in inductief laden, omdat het maar weinig extra gemak op zou leveren. Mogelijk is de iPhone-maker van gedachten veranderd. In september weten we het zeker, dat wordt de nieuwe iPhone onthuld. (Zie ook → iPhone en draadloos laden, de stand van zaken anno 2017)

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  xaddict

  Op zich een logische stap. Dan kunnen ze van één poort naar nul poorten. Probleem is dan wel dat ze een aantal dingen op moeten lossen: hoe backup/herinstalleer je de volledige telefoon (bèta’s, overzetten naar nieuwe telefoon), hoe om te gaan met grote bestanden overzetten (professionele video/audio), etc. Misschien een smart connection zoals bij de iPad pro voor “pro” werk, accessoires, adapters, etc

 • Profielfoto
  Joffry

  Jaren terug een los setje gekocht in China. Een superdun mini plakgevalletje ( receiver) en een slanke laadunit bestemd voor een i`phone 5. Nooit gebruikt.

 • Profielfoto
  Soulshaker

  Op zich een logische stap. Dan kunnen ze van één poort naar nul poorten. Probleem is dan wel dat ze een aantal dingen op moeten lossen: hoe backup/herinstalleer je de volledige telefoon (bèta’s, overzetten naar nieuwe telefoon), hoe om te gaan met grote bestanden overzetten (professionele video/audio), etc. Misschien een smart connection zoals bij de iPad pro voor “pro” werk, accessoires, adapters, etc

  0 poorten zullen ze niet doen , men verdient veel aan de kabeltjes.