Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 13 februari 2017
Leestijd: 1 minuut

Draadloos laden: Apple lid van Wireless Power Consortium

Apple is onlangs lid geworden van het Wireless Power Consortium dat de open Qi-standaard voor draadloos laden beheert en promoot. Vorige week stond Apple nog niet op de lijst met 200 leden maar, zoals 9to5Mac het eerst opviel, nu wel.

Het lidmaatschap hint wellicht naar de mogelijkheid om toekomstige iPhones draadloos op te laden. De Japanse site Macotakara speculeerde afgelopen weekend nog dat Apple heeft gekozen voor Qi-technologie.

De afgelopen tijd dingen er geruchten over draadloos laden voor de volgende iPhone (iPhone 7s of iPhone 8). Apple zou in samenwerking met Foxconn tests uitvoeren met inductief laden. Waarbij de telefoon op een matje of plateau gelegd moet worden en een kabel in de telefoon steken niet langer nodig is. Dit is ook wel bekend als inductief laden.

Het Wireless Power Consortium promoot Qi-technologie met de iPhone, die (nog) niet compatibel is.

Opmerkelijk is dat Apple in 2012 nog zei niets te zien in inductief laden, omdat het maar weinig extra gemak op zou leveren. Mogelijk is de iPhone-maker van gedachten veranderd. In september weten we het zeker, dat wordt de nieuwe iPhone onthuld. (Zie ook → iPhone en draadloos laden, de stand van zaken anno 2017)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Draadloos laden: Apple lid van Wireless Power Consortium
Sluiten