Gezichtsherkenning: Apple koopt RealFace

11 reacties

Apple heeft een Israëlisch bedrijf gekocht dat technologie voor gezichts­herkenning ontwikkelt. Het bedrijf genaamd RealFace specialiseert zich in gezichts­herkenning als vorm van veilige authenticatie. Simpel gezegd: inloggen met je gezicht.

Volgens de lokale krant Calcalist heeft Apple enkele miljoenen dollars voor de start-up betaald. RealFace werd in 2014 opgericht en heeft vijf medewerkers verspreid over Israël en de Verenigde Staten.

Apple heeft het nieuws nog niet officieel bevestigd, maar de website van RealFace is al offline gehaald. De overname van de start-up valt bovendien samen met aanhoudende geruchten over gezichtsherkenning en iris-scans als nieuwe manier om de volgende iPhone te ontgrendelen.

RealFace maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om gezichten en emoties te herkennen. In bovenstaande video is te zien dat de identificatie snel is, maar niet zo snel als Touch ID. Wij zijn enigszins sceptisch over gezichts­herkenning als manier van authenticeren. Wat als de telefoon op een tafel ligt en je gezicht niet zichtbaar is? In een Siri-speaker voor thuis zou gezichts­herkenning wél logisch zijn. Ook de Foto’s-app kan profiteren van betere technologie om gezichten en emoties te herkennen.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  GT1988

  Vraag me altijd af hoe zo’n app een echt gezicht van een foto of ander beeldscherm onderscheid.

 • Profielfoto
  steveb

  @gt1988
  Daar zijn verschillende mogelijkgeden
  1 ervan is zeker warmte beeld meten
  Binnenkort zal 3D scannen daar ook een ondersteuning voor kunnen zijn

 • Profielfoto
  steveb

  Levering 1294 bh
  Legrand noodverlichting
  Staat op den bureau

 • Profielfoto
  knekkie

  In de Samsung en Lumia telefoons moet je redelijk dichtbij zijn voor de camera en infrarood camera je herkennen. Benieuwd of Apple hier een oplossing voor heeft door deze realface techniek.

 • Profielfoto
  knekkie

  Ik ben benieuwd hoeveel van de vernuftigheden uit deze telefoon straks in de volgende iPhone zitten.

  Als Apple zicht dan toch op het gebied van draadloos opladen en gezichtsherkenning gaat begeven…

 • Profielfoto
  Shmoo

  Het zou veel stoerder zijn wanneer Apple zich zou concentreren op je iPhone likken om te ontgrendelen. Geen vinger of oog als code maar je tong.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Een koopje voor Apple, dit bedrijfje! Ik ben benieuwd wat ze ermee gaan doen. Ik denk zelf niet zo zeer voor gezichtsherkenning, maar om Foto’s nog beter gezichten te laten herkennen. Gezichtsherkenning voor de iPhone of iPad lijkt me niet zo handig. Leuke gimmick hoor, maar je vingerafdruk doet het altijd, maar wat als het (een beetje) donker is? Dan kan je het wel vergeten, ben ik bang.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Een koopje voor Apple, dit bedrijfje! Ik ben benieuwd wat ze ermee gaan doen. Ik denk zelf niet zo zeer voor gezichtsherkenning, maar om Foto’s nog beter gezichten te laten herkennen. Gezichtsherkenning voor de iPhone of iPad lijkt me niet zo handig. Leuke gimmick hoor, maar je vingerafdruk doet het altijd, maar wat als het (een beetje) donker is? Dat kan je het wel vergeten, ben ik bang.

 • Profielfoto
  whaha

  Gezichtsherkenning in het donker werkt niet inderdaad, zelfs met flits. Wat dat betreft werkt handherkenning nog beter, maar dat heeft ook problemen.

 • Profielfoto
  Marco Tenback

  Geloof niet dat authenticatie op basis van gezichtsherkenning er gaat komen. Het systeem is te eenvoudig voor de gek te houden. Het gaat vast een ander doel krijgen.

 • Profielfoto
  Dydefox

  Maak mij wakker als Apple een bedrijf als Realdoll overneemt, tot die tijd gebruik ik handverificatie…