Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 20 februari 2017
Leestijd: 1 minuut

Gezichtsherkenning: Apple koopt RealFace

Apple heeft een Israëlisch bedrijf gekocht dat technologie voor gezichts­herkenning ontwikkelt. Het bedrijf genaamd RealFace specialiseert zich in gezichts­herkenning als vorm van veilige authenticatie. Simpel gezegd: inloggen met je gezicht.

Volgens de lokale krant Calcalist heeft Apple enkele miljoenen dollars voor de start-up betaald. RealFace werd in 2014 opgericht en heeft vijf medewerkers verspreid over Israël en de Verenigde Staten.

Apple heeft het nieuws nog niet officieel bevestigd, maar de website van RealFace is al offline gehaald. De overname van de start-up valt bovendien samen met aanhoudende geruchten over gezichtsherkenning en iris-scans als nieuwe manier om de volgende iPhone te ontgrendelen.

RealFace maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om gezichten en emoties te herkennen. In bovenstaande video is te zien dat de identificatie snel is, maar niet zo snel als Touch ID. Wij zijn enigszins sceptisch over gezichts­herkenning als manier van authenticeren. Wat als de telefoon op een tafel ligt en je gezicht niet zichtbaar is? In een Siri-speaker voor thuis zou gezichts­herkenning wél logisch zijn. Ook de Foto’s-app kan profiteren van betere technologie om gezichten en emoties te herkennen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Gezichtsherkenning: Apple koopt RealFace
Sluiten