Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 3 februari 2017

Apple gaat iPhones in India maken

Apple gaat vanaf april iPhones in India assembleren. In het op één na meest bevolkte land ter wereld komt een dependance van de Taiwanese fabrikant Wistron, een van Apple’s onderaannemers, die net als Foxconn produceert.

De Indiase minister van IT, Priyank Kharge, maakt dit bekend. India kent streng protectionisme, waardoor de iPhone alleen zonder hoge import­belasting kan worden verkocht als deze lokaal geproduceerd wordt.

Markt met veel potentieel

India is voor Apple een interessante markt. Het land is op China na het meest bevolkte land ter wereld en telt 1,266 miljard inwoners. Apple verkoopt de iPhone momenteel alleen via providers Vodafone en Airtel. Directe verkoop aan de opkomende middenklasse kan voor een significante boost zorgen. Momenteel domineren Android-fabrikanten Samsung en Oppo de Indiase markt.

Tim Cook en de Indiase Premier Narendra Modi.

Naast directe verkoop van de iPhone, maakte Apple eerder bekend een nieuw Maps-team in India te vestigen. Ongeveer 4000 medewerkers gaan zich vanuit een speciale economische zone bezighouden met het verbeteren van Apple’s kaartendienst. Eerder deze week zei Tim Cook tijdens een bezoek aan het land al dat er plannen zijn voor het openen van Apple Stores in India.

Reageer op artikel:
Apple gaat iPhones in India maken
Sluiten