Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 20 februari 2017
Leestijd: 1 minuut

Apple Campus 2 in Minecraft: 232 uur werk, 469 blokken breed

Apple’s nieuwe hoofdkantoor opent naar verwachting in juni van dit jaar, maar de kans is groot dat de nieuwe ‘Spaceship Campus’ al eerder volledig op Minecraft te bewonderen is. De replica die Minecraft-speler Alex Westerlund bouwt, nadert voltooing.

Het project moet een zo goed mogelijke digitale replica van de nieuwe Apple Campus worden. De bouw startte een jaar geleden en Westerlund heeft er al 232 uur aan besteed. Het hoofdgebouw is 469 blokken breed.

Gebouw én terrein

Op community-platform Planet Minecraft schrijft de bouwer dat hij niet alleen het hoofdgebouw van buiten en binnen na wilde maken, maar het hele terrein. Inclusief bijgebouwen, het bezoekerscentrum en de tuinen.

Sportvelden aan de rand van de campus – Klik/tap voor groter.

Er is veel aandacht voor detail. Elke heuvel, weg, en boomgaard staat op precies dezelfde plaats als in de bouwplannen. Het hele project is zonder mods gemaakt. Westerlund baseert zich op bouwtekeningen en de vele drone-video’s die gepubliceerd zijn.

Iedere heuvel, pad en boomgaard komt overeen met de bouwplannen – Klik/tap voor groter.

Het project is nog niet 100 procent voltooid. In het zuidelijke gebied ontbreken nog een aantal gebouwen en de details, zoals de toegangstunnels, parkeergarages en het ondergrondse auditorium. Zodra het project voltooid is, wil Westerlund het als download aanbieden.

Ook de binnenkant van het gebouw is nagemaakt – Klik/tap voor groter.

De nieuwe Apple Campus moet in het tweede kwartaal van 2017 openen. Er komen ongeveer 14.000 mensen te werken en de gebouwen worden omgeven door 700.000 vierkante meter grond met parken en groen. Goed om te weten: bezoekers zijn welkom en er komt een theater voor productaankondigingen.

(En nu het échte gebouw → Exclusieve foto’s: Apple Campus 2 in aanbouw)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple Campus 2 in Minecraft: 232 uur werk, 469 blokken breed
Sluiten