Amazon-chef gaat Apple TV in het zadel helpen

6 reacties

Apple verloor dit jaar aardig wat medewerkers aan Tesla, maar er komt ook nieuw talent binnen. Laatst nam de iPhone-maker een Spotify-topman aan en nu maakt Timothy Twerdahl de overstap. Hij was bij Amazon eindverantwoordelijk voor de Fire TV.

Twerdahl is een bekende in de markt voor streaming en settopboxen. Hij werkte voorheen voor Netflix en Roku. Volgens zijn LinkedIn-profiel is hij nu als Vice President verantwoordelijk voor Apple TV-marketing.

Stoelendans

Het Amerikaanse tijdschrift Bloomberg heeft meer details en meldt dat er een stoelendans binnen de afdeling Apple TV heeft plaatsgevonden. Twerdahl gaat de functie VP of Marketing Apple TV bekleden en de manager die hier voorheen voor verantwoordelijk was, gaat full-time onderhandelen met kabel­netwerken en andere makers van content.
tv-app-001
Na introductie in 2015 stond de nieuwe Apple TV een beetje stil, maar onlangs zei Apple-CEO Tim Cook dat er “vele nieuwe functies op komst zijn, ze zijn alleen moeilijk te realiseren.” De nieuwste Apple TV-functie is overigens nog niet in Nederland beschikbaar. Er is sinds september een TV-app die alle content van verschillende streaming­diensten samenbrengt en als centrale plaats voor het bekijken en ontdekken van films en series dient.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  iNicholas

  Ze mogen van mij gerust een goedkopere versie uitbrengen met minder geheugen, gebruik die enkel voor men Synology Video app, om men films van men RS816 te streamen

 • Profielfoto
  koen

  Leuke woordspeling in de titel :nerd:

 • Profielfoto
  polansky

  Nou Apple TV zou de wereld veranderen hoor ik Timmetje nog zeggen…

  Enige versterking van een populairder systeem zoals dat van Amazon kan Apple hierin inderdaad wel gebruiken.

  Knippr is een mooi project om mee te beginnen, want in de basis is het een goed idee. De uitvoering ervan kan nog wel een flink stuk beter.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Hij hier stonden toch meer berichten?

 • Profielfoto
  koen

  Ja

 • Profielfoto
  smacdab

  Leuke woordspeling in de titel:nerd:

  ??