Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 8 februari 2017
Leestijd: 1 minuut

Amazon-chef gaat Apple TV in het zadel helpen

Apple verloor dit jaar aardig wat medewerkers aan Tesla, maar er komt ook nieuw talent binnen. Laatst nam de iPhone-maker een Spotify-topman aan en nu maakt Timothy Twerdahl de overstap. Hij was bij Amazon eindverantwoordelijk voor de Fire TV.

Twerdahl is een bekende in de markt voor streaming en settopboxen. Hij werkte voorheen voor Netflix en Roku. Volgens zijn LinkedIn-profiel is hij nu als Vice President verantwoordelijk voor Apple TV-marketing.

Stoelendans

Het Amerikaanse tijdschrift Bloomberg heeft meer details en meldt dat er een stoelendans binnen de afdeling Apple TV heeft plaatsgevonden. Twerdahl gaat de functie VP of Marketing Apple TV bekleden en de manager die hier voorheen voor verantwoordelijk was, gaat full-time onderhandelen met kabel­netwerken en andere makers van content.

Na introductie in 2015 stond de nieuwe Apple TV een beetje stil, maar onlangs zei Apple-CEO Tim Cook dat er “vele nieuwe functies op komst zijn, ze zijn alleen moeilijk te realiseren.” De nieuwste Apple TV-functie is overigens nog niet in Nederland beschikbaar. Er is sinds september een TV-app die alle content van verschillende streaming­diensten samenbrengt en als centrale plaats voor het bekijken en ontdekken van films en series dient.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Amazon-chef gaat Apple TV in het zadel helpen
Sluiten