Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 13 februari 2017
Leestijd: 1 minuut

‘Alle nieuwe iPhones dit jaar met OLED-scherm’

Onlangs gingen er geruchten over niet twee, maar drie nieuwe iPhones in september. Een iPhone 7s, 7s Plus en ‘iPhone 8’ met OLED-scherm en nieuw ontwerp, ter ere van de tiende verjaardag van de iPhone. Het lijkt erop dat Apple dit plan toch niet doorzet.

Volgens The Korea Herald heeft Apple in totaal 160 miljoen OLED-schermen besteld. Wetende dat er vorig jaar 212 miljoen iPhones werden verkocht, kan dit betekenen dat alle nieuwe iPhones een OLED-scherm krijgen.

Volgens de Koreaanse krant gaat Samsung de schermen produceren en gaf Apple al in april opdracht om de productie van 100 miljoen OLED-schermen te starten, nu komen daar nog eens 60 miljoen exemplaren bij. De iPhone 7 en iPhone SE worden ook na de introductie van de iPhone 7s nog verkocht en houden een LCD-scherm.

Er is nog veel speculatie, maar het lijkt een logische keuze om alle nieuwe iPhones van een OLED-scherm te voorzien. Geruchten spraken over een peperdure (“kost meer dan 1000 dollar”) ‘iPhone 8’ naast de iPhone 7s en 7s Plus, maar veel consumenten zullen geneigd zijn de goedkopere variant aan te schaffen. Een OLED-scherm is voor Apple ook een manier om het verschil tussen de iPhone 7 en iPhone 7s te benadrukken.

De nieuwe iPhone wordt in september van 2017 verwacht en krijgt naast een OLED-scherm naar verluidt ook een 3D-camera, functies voor Augmented Reality en een nieuw stalen frame.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
‘Alle nieuwe iPhones dit jaar met OLED-scherm’
Sluiten