Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 22 februari 2017

Oplossing verbindings­probleem AirPods en iPhone 6s nabij

Apple werkt aan een oplossing voor de problemen die gebruikers van voornamelijk de iPhone 6s met de AirPods en telefoon­gesprekken ervaren. Soms valt de verbinding met de Bluetooth-oortjes tijdens een telefoon­gesprek om onduidelijke reden weg.

Het probleem is bij Apple bekend en wordt veroorzaakt door een hardnekkige bug in de firmware van de AirPods. Aan een oplossing wordt gewerkt, maar een concrete datum wordt niet genoemd.

Dit heeft Apple tegen OMT-lezer Danny gezegd, hij ervaart dit probleem sinds de aanschaf van zijn AirPods en hield ons na diverse afspraken bij de Genius Bar van de Apple Store op de hoogte van de vorderingen. Het probleem werd geëscaleerd naar het Apple’s Europese hoofdkantoor in Ierland, dat hem verzekerde dat een volgende firmware-update dit euvel oplost. Wij hebben de correspondentie ingezien.

Op Apple’s Support Forum wordt veel geklaagd (1, 2, 3) over dit probleem, dat zich uitsluitend bij de iPhone 6s lijkt voor te doen. iPhone 7-gebruikers ervaren geen problemen tijdens het bellen of luisteren van muziek.

Reageer op artikel:
Oplossing verbindings­probleem AirPods en iPhone 6s nabij
Sluiten