Oplossing verbindings­probleem AirPods en iPhone 6s nabij

3 reacties

Apple werkt aan een oplossing voor de problemen die gebruikers van voornamelijk de iPhone 6s met de AirPods en telefoon­gesprekken ervaren. Soms valt de verbinding met de Bluetooth-oortjes tijdens een telefoon­gesprek om onduidelijke reden weg.

Het probleem is bij Apple bekend en wordt veroorzaakt door een hardnekkige bug in de firmware van de AirPods. Aan een oplossing wordt gewerkt, maar een concrete datum wordt niet genoemd.

Dit heeft Apple tegen OMT-lezer Danny gezegd, hij ervaart dit probleem sinds de aanschaf van zijn AirPods en hield ons na diverse afspraken bij de Genius Bar van de Apple Store op de hoogte van de vorderingen. Het probleem werd geëscaleerd naar het Apple’s Europese hoofdkantoor in Ierland, dat hem verzekerde dat een volgende firmware-update dit euvel oplost. Wij hebben de correspondentie ingezien.
airpods-still-16x9
Op Apple’s Support Forum wordt veel geklaagd (1, 2, 3) over dit probleem, dat zich uitsluitend bij de iPhone 6s lijkt voor te doen. iPhone 7-gebruikers ervaren geen problemen tijdens het bellen of luisteren van muziek.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  Caszz

  En ik maar denken dat ik slecht bereik met m’n iPhone had…

 • Profielfoto
  Shmoo

  Danny kan er gewoon geen ruk van, daarom is hij ook een OMT-lezer.;-)

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Ze gaan een draad gebruiken:grin: