Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 27 februari 2017

1Password alleen nog als abonnement

Software die als maandelijks abonnement wordt verkocht, het lijkt iets waar we aan moeten wennen. Password manager 1Password begon vorig jaar met een abonnement naast éénmalige aanschaf van de apps en schakelt nu volledig over.

De 1Password Mac-app is bijgewerkt en alle opties voor éénmalige aanschaf zijn verdwenen, ook van de site van de ontwikkelaar. Een abonnement van $2.99 (individueel) of $4.99 (families) per maand is verplicht.

Geen gevolgen voor bestaande klanten

Bestaande klanten die een geldige licentie hebben gekocht, worden niet beïnvloed door de veranderingen en kunnen de applicatie zonder beperkingen gebruiken. Potentieel geïnteresseerde nieuwe klanten, hebben geen mogelijkheid meer om de password manager zonder terugkerende kosten te gebruiken. Het is ook de vraag of klanten die 1Password door middel van een éénmalige aanschaf hebben gekocht recht houden op updates. Ontwikkelaar Agilebits heeft zich hier nog niet over uitgelaten.

Nieuwe gebruikers starten standaard met een abonnement – Klik/tap voor groter.

Het abonnementsmodel is nauw verwant aan de eigen synchronisatiedienst die 1Password vorig jaar introduceerde. Deze vervangt synchronisatie van kluizen met wachtwoorden via iCloud of Dropbox door een eigen systeem. De licentiekosten voor de Mac en Windows-versie werden toen ook verhoogd van € 49,99 naar € 64,99.

Met een abonnement is 1Password op alle platforms en een onbeperkt aantal apparaten te gebruiken. Agilebits zegt dat dit de beste manier is om 1Password te gebruiken en biedt onder andere 1GB versleutelde opslagruimte voor het opslaan van vertrouwelijke documenten of scans van bijvoorbeeld identiteitsbewijzen.

Reageer op artikel:
1Password alleen nog als abonnement
Sluiten