1Password alleen nog als abonnement

30 reacties

Software die als maandelijks abonnement wordt verkocht, het lijkt iets waar we aan moeten wennen. Password manager 1Password begon vorig jaar met een abonnement naast éénmalige aanschaf van de apps en schakelt nu volledig over.

De 1Password Mac-app is bijgewerkt en alle opties voor éénmalige aanschaf zijn verdwenen, ook van de site van de ontwikkelaar. Een abonnement van $2.99 (individueel) of $4.99 (families) per maand is verplicht.

Geen gevolgen voor bestaande klanten

Bestaande klanten die een geldige licentie hebben gekocht, worden niet beïnvloed door de veranderingen en kunnen de applicatie zonder beperkingen gebruiken. Potentieel geïnteresseerde nieuwe klanten, hebben geen mogelijkheid meer om de password manager zonder terugkerende kosten te gebruiken. Het is ook de vraag of klanten die 1Password door middel van een éénmalige aanschaf hebben gekocht recht houden op updates. Ontwikkelaar Agilebits heeft zich hier nog niet over uitgelaten.

1password-mac-16x9
Nieuwe gebruikers starten standaard met een abonnement – Klik/tap voor groter.

Het abonnementsmodel is nauw verwant aan de eigen synchronisatiedienst die 1Password vorig jaar introduceerde. Deze vervangt synchronisatie van kluizen met wachtwoorden via iCloud of Dropbox door een eigen systeem. De licentiekosten voor de Mac en Windows-versie werden toen ook verhoogd van € 49,99 naar € 64,99.

Met een abonnement is 1Password op alle platforms en een onbeperkt aantal apparaten te gebruiken. Agilebits zegt dat dit de beste manier is om 1Password te gebruiken en biedt onder andere 1GB versleutelde opslagruimte voor het opslaan van vertrouwelijke documenten of scans van bijvoorbeeld identiteitsbewijzen.

Reacties

30 reacties
 • Profielfoto
  iNicky

  Dit opent weer perspectieven voor alternatieven zoals LastPass, EnPass of de gratis iCloud Keychain.

 • Profielfoto
  Joffry

  Voor mij riekt dit wat naar oplichterij ??

 • Profielfoto
  koekiewous

  Ik ben nog niet klaar om hier aan te wennen, of het moet 50GB voor € 0,99 zijn. Maw onder de €1,- p/m.

 • Profielfoto
  Fietsbel

  ja bij mij is er ook een (psychologische) grens van 1€, maar 1GB vind ik dan wel weer genoeg voor vertrouwelijke documenten

 • Profielfoto
  Fietsbel

  Bij mij is er ook een (psychologische) grens van 1€, maar 1GB vind ik dan wel weer genoeg voor vertrouwelijke documenten.

 • Profielfoto
  McJohn

  Oplichterij? Nee, is gewoon een businessmodel. Zo is de drempel psychologisch gezien lager voor mensen om de software te gebruiken omdat de uiteindelijk kost gespreid wordt over x-aantal maanden.

  Ik heb (nu althans) zo mijn eigen methode ivm paswoordgebruik en documenten online bewaren kan perfect via encrypted dmg bestanden die je plaatst in icloud, Sync of Dropbox. Kostprijs: 0,00 euro,… als je bij de basis blijft qua online schijfruimte. Bij Sync is ook alle data encrypted, ook tijdens de upload/download, dacht ik, dus dan kan je eventueel zonder dmg files werken.

  Let wel, ik heb destijds 1PassWord nog als licentie gekocht, jaren terug, was er op zich best tevreden over… maar vond het voor mij op termijn een beetje geldverspilling.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Misschien dat ik binnenkort een paar manden ga betalen, niet zo zeer omdat ik het 1Password (online) account en functies wil gebruiken want ik vind de manier waarop de app nu functioneert via iCloud gewoon prima werken. Echter vind ik het wel fair dat je zo nu en dan eens iets betaald voor kwaliteitssoftware.

  Ik heb deze apps ooit gekocht voor 30,- op de Mac en 10,- in-app aankoop op iOS. Dat is al weer een hele tijd geleden dus iets in mij zegt wel dat je ik weer eens wat geld moet betalen voor dit soort bovengemiddelde software dat je toch gewoon dagelijks gebruikt op al je devices.

 • Profielfoto
  Nick Seamore

  @Shmoo: Dief van eigen portemonnee noemen ze dat in Holland!

 • Profielfoto
  GoeieDag

  Apple Sleutelhanger is gratis. Al jaren en het zal zo ook blijven.
  En het werkt like a charm tussen al je apparaten (van Apple).

  Nooit begrepen dat mensen dit soort zaken bij derde partijen neerleggen, die in de loop der jaren allerlei voorwaarden kunnen veranderen, maar bv ook overgekocht kunnen worden door bv Facebook. Lekker handig, alles bij elkaar.:evil:

 • Profielfoto
  iMac Lover

  Ik begrijp de toevoeging van dit soort apps ook niet.
  Apple sleutelhanger is een prima oplossing voor Apple devices

  Op mijn Mac Mini heb ik gewoon een versleuteld Microsoft Word document aan gemaakt, waarin al mijn wachtwoorden staan. Het document is gewoon met een wachtwoord versleuteld en staat ook gewoon in mijn Microsoft OneDrive en iCloud

  Het voldoet voor mij al jaren prima.

  Het is blijkbaar een trent dat software fabrikanten zoals Microsoft, Adobe en 1Password dit soort abonnementen proberen te slijten. Het enigste abonnement dat ik heb is Office 365 van Microsoft met 1Tbyte OneDrive cloud opslag

  Gr

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Gewoon een Numbers bestandje met wachtwoord in iCloud. Ben de directeur van de Nederlandse bank niet.

 • Profielfoto
  steffex

  je wachtwoorden via Apple syncen is niet hetzelfde? Apple is ook gewoon een derde partij. Dus half geïnformeerd een dienst als dit af te kraken, is ook lekker makkelijk!

  En leg de Keychain maar eens naast deze software, ga je toch zien dat er een hoop verschil is!

 • Profielfoto
  Dakterras

  1Password is veiliger dan een versleuteld Word-bestandje, werkt op al je devices en alle major OSen, heeft browser-addons… Dankzij het enorme gemak van 1Password maak je betere, langere en meer random wachtwoorden dan je zelf zou doen. Want je hoeft nooit wat te typen of te knippen/plakken vanuit een ander bestand.

  @GoeieDag: Lees je in voordat je wat roept. 1Password kan niet bij mijn wachtwoorden…

 • Profielfoto
  iMac Lover

  1Password is gebonden aan je Apple device.
  Als ik voor een week op vakantie ga bij bijvoorbeeld mijn nicht
  En ik wil even mijn administratie doen, dan heb ik niets aan mijn 1Password app

  Dan download ik gewoon mijn versleutelde Microsoft Word document met mijn wachtwoorden

  Back to Jeson Bourn on Veronica

  Gr.

 • Profielfoto
  Dakterras

  @iMac Lover: 1Password is helemaal niet gebonden aan je Apple device… het werkt op iOS, Android, macOS, Windows (en als je een abo hebt ook online).

 • Profielfoto
  Shmoo

  Daar hebben we nog zo’n eentje waar de klok veel lawaai van maakt maar niet aangeeft hoe laat het is.

 • Profielfoto
  AddVariety

  Daar hebben we nog zo’n eentje waar de klok veel lawaai van maakt maar niet aangeeft hoe laat het is.

  Precies, het ergste? Dat men echt totaal geen idee heeft hoe deze applicatie werkt en welke voordelen het kan bieden.

 • Profielfoto
  Pete.Z

  De grootste criticasters hier zijn zo te zien geen, of heel domme gebruikers van de app…..

 • Profielfoto
  Dédé

  Zoals Gijs Raggers het doet, doe ik het ook. Alleen plaats ik nog een beveiligde pdf erbij in geval je moet inloggen via een systeem zonder Numbers.

 • Profielfoto
  Facundo

  De grootste criticasters hier zijn zo te zien geen, of heel domme gebruikers van de app…..

  Wat een onzinnige reactie. Dat jij die app nodig hebt betekent niet dat het voor anderen ook toegevoegde waarde moet hebben.
  Dom zijn moderatoren die die op deze manier reageren naar gebruikers van hun site.

 • Profielfoto
  Maikelw

  De grootste criticasters hier zijn zo te zien geen, of heel domme gebruikers van de app…..

  Dus alleen als je een hele slimme, ervaren gebruiker bent van iets mag je er een mening over vormen? Denken dat je beter bent dan de rest, jij kan zo de politiek in Pete! Waar kan ik op je stemmen?

 • Profielfoto
  Dakterras

  De grootste criticasters hier zijn zo te zien geen, of heel domme gebruikers van de app…..

  Dus alleen als je een hele slimme, ervaren gebruiker bent van iets mag je er een mening over vormen? Denken dat je beter bent dan de rest, jij kan zo de politiek in Pete! Waar kan ik op je stemmen?

  Het is niet zo netjes om mensen domme gebruikers te noemen, maar het is wel fijn als men enigszins bekend is met de app voordat er van alles beweert wordt. Er komen hier wat aannames voorbij die kant nog wal raken. Is 1Password niets voor jou? Is het je te duur? Prima. Maar om het geen toevoeging, onveilig of oplichterij te noemen moet je wel met argumenten komen.

 • Profielfoto
  Facundo

  Het is niet zo netjes om mensen domme gebruikers te noemen, maar het is wel fijn als men enigszins bekend is met de app voordat er van alles beweert wordt. Er komen hier wat aannames voorbij die kant nog wal raken. Is 1Password niets voor jou? Is het je te duur? Prima. Maar om het geen toevoeging, onveilig of oplichterij te noemen moet je wel met argumenten komen.

  Als mensen het niet met jouw mening eens zijn betekent dit niet dat ze niet bekend zijn met de app. Of dat ze zich “niet ingelezen” hebben, zoals je zo bijdehand tegen GoeieDag meende te moeten zeggen.
  Ik heb jou tot nu toe van alles zien beweren. Onderbouwing heb ik nog niet van je gelezen. Of het moet zijn dat je nooit meer hoeft te kopie/plakken. Prima als jij daar een maandbedrag voor over hebt. Maar anderen vinden dat soort zaken geen toegevoegde waarde hebben boven sleutelhanger en iCloud en dat is hun goed recht.

 • Profielfoto
  bArtificial

  Zoals ik het hier lees, weet de helft niet wat de mogelijkheden van 1password zijn. Lees je eerst eens in voordat je wat roept

 • Profielfoto
  throttlemeister

  Ik vond (en vind) 1P voor de Mac een van de beste aankopen die ik heb gedaan. Zelfs overgeschakeld naar 1P for Families vorig jaar, omdat ik inmiddels een PC had gebouwd omdat er bij Apple niets te koop was als vervanging van mijn rMBP met de power die ik nodig had zonder compleet bankroet te gaan. Helaas toen er achter moeten komen dat 1P voor Windows die werkte met Families abo compleet brak was en niet fatsoenlijk werkte. Ben toen overgestapt naar Dashlane (werkt ook op elk platform) en daarvan ERG onder de indruk. Inmiddels werkt 1P ook weer goed op Windows met de laatste versie, maar ben inmiddels zo gewend en tevreden over Dashlane dat ik niet meer terug ga. Maar verder niks dan lof over 1P als software en Agilebits als bedrijf. Supersnelle support van mensen die weten waar ze het over hebben.

 • Profielfoto
  Dakterras

  Als mensen het niet met jouw mening eens zijn betekent dit niet dat ze niet bekend zijn met de app. Of dat ze zich “niet ingelezen” hebben, zoals je zo bijdehand tegen GoeieDag meende te moeten zeggen.
  Ik heb jou tot nu toe van alles zien beweren. Onderbouwing heb ik nog niet van je gelezen. Of het moet zijn dat je nooit meer hoeft te kopie/plakken. Prima als jij daar een maandbedrag voor over hebt. Maar anderen vinden dat soort zaken geen toegevoegde waarde hebben boven sleutelhanger en iCloud en dat is hun goed recht.

  Ter info: ik heb nergens een mening gegeven over 1Password. Ik heb features genoemd: 1Password is veiliger dan een beveiligd Word-bestand (Office documenten zijn zo lek als een mandje, Google maar eens op “Word document password recovery”. 1Password heeft veiligheid wel goed voor elkaar, zie: https://1password.com/security). Daarnaast werkt 1Password op alle major OSen (desktop en mobile), heeft het browser-addons voor Safari, Chrome en Firefox, maakt het makkelijk om betere (en meer random) wachtwoorden te gebruiken en hoef je geen wachtwoorden te knippen/plakken (zie: https://1password.com/features). Wat ik tegen GoeieDag zeg is niet bijdehand, uit zijn opmerking blijkt dat hij zich niet heeft ingelezen in de beveiliging van 1Password. GoeieDag suggereert dat je je gegevens aan Facebook overdraagt als Facebook 1Password zou overnemen. Maar 1Password kan helemaal niet bij mijn accounts en wachtwoorden, dat zou GoeieDag weten als hij zich had ingelezen.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Krijg je van iCloud sleutelhanger ook een melding wanneer een site als OMT gehackt blijkt te zijn en jij daar toevallig een account hebt of moet je dat soort informatie dan maar uit de media halen en hopen dat jij een persoon bent die veel tech nieuws leest en dit dus snel oppikt. Volgens mij is het juist bij dit soort gevallen dat je er snel bij moet zijn zodat je actie kunt ondernemen en wachtwoorden veranderen.

  Het gekke is wel dat je geen of amper mensen zult aantreffen die iets lelijks over 1Password zullen zeggen maar wel heel veel mensen die de app niet gebruiken en vooral heel erg veel meningen over iets of een idee hebben die nergens op slaan. Het vergelijken van een tekstbestandje met wachtwoord + 1Password is natuurlijk te gek voor woorden en het doet er dan niet eens toe welke manier jij gebruikt en of je daar tevreden mee bent.

  De Cloudflare affaire van algemeen week waar OMT niets over te melden had.
  Ondanks het feit of er wel of geen gegevens verdwenen via een fout van dat bedrijf. Kijk eens wie daar weer de reddende egels op je schouder was. En dat enkel omdat je voor een paar euro software gebruikt die een paar stapjes veder gaat dan de standaard – dus iets meer moeite doet voor extra veiligheid dan wat Apple een OK-standaard vindt.
  https://blog.agilebits.com/2017/02/23/three-layers-of-encryption-keeps-you-safe-when-ssltls-fails/

 • Profielfoto
  Flesh

  Ik heb 1Password een tijd geleden aangeschaft en het enige wat ik daarover kan zeggen: had ik het maar eerder gedaan. Zijn geld dubbel en dwars waard als je het mij vraagt.

 • Profielfoto
  snipper

  Ik gebruik 1PW al jaren en ja, het is echt handiger / doet / kan meer dan de macOS sleutelhanger, maar daar hangt ook een stevig prijskaartje aan.

  Ik denk dat, als je niet voor je werk tig passwords moet bijhouden, het minder interessant is, maar dat moet ik nou eenmaal wel als o.a. webdesigner.

  Liefst zou ik het gewoon blijven gebruiken, ook uit gemakszucht, maar aangezien je nu als nieuwe klant al niet meer om het abonnement-model heen kan, kun je op je vingers natellen dat ook bestaande klanten bij de volgende grote update ook gedwongen worden per maand te gaan betalen.

  Tot nu toe was je pakweg 50 à 65 euro kwijt per 1,5 à 2 jaar. Dan moest je weer een update kopen om 1PW te kunnen blijven gebruiken op de nieuwste versie van MacOS. (Ik heb nog € 15 bijbetaald voor de iOS gesyncte app maar die prijs is ook hoger en lager geweest begrijp ik.)

  Kortom tot nu toe kostte de individuele versie zo’n € 2,77 per maand. Vooral de familie-versie wordt nu naar mijn idee duurder aangezien die niet twee keer zo duur was tot nu toe.

  De waarde van de software hangt volgens mij af van hoe vaak je het nodig hebt. Hoe duurder het wordt, hoe kleiner de klantenkring wordt.

  Ik overwoog mijn familie ook mee te laten doen maar nu het een abonnement wordt van € 5 per maand voel ik er veel voor om een goedkoper alternatief te zoeken. Ook omdat ik verwacht dat het alleen maar duurder zal worden de komende jaren en alleen al € 60 per jaar voor het bijhouden van m’n wachtwoorden wordt me te gortig. Jammer want ik wil best wat betalen voor goede software maar als elk appje en tooltje een paar euro per maand gaat kosten..

 • Profielfoto
  cezanne

  begrijp het niet helemaal; syncen tussen iPad en imac gaat goed, met Android sinds kort niet meer: als ik sync zegt hij dat het goed is gegaan (succesfully) maar er is niks gebeurd! wil ik dan iets toevoegen via de Android mobiel, dan zegt hij: proefperiode is voorbij als ik betaalfunctie wil gebruiken moet ik 11,16 euro betalen; betaalfunctie??? die wil ik helemaal niet, gewoon syncen! en hoe komt het dat andere hier gedwongen worden tot een abonnement terwijl ze van mij eenmalig die 11,16 willen hebben?