Withings Home Plus ondersteunt HomeKit

Door: Raymon Mens - 7 reacties

Een nieuwe telg in het HomeKit-ecosysteem van Apple. Withings komt in februari met de Home Plus-camera. Een nieuwe versie van zijn bekende Home-camera die sinds 2014 op de markt is. De Home Plus wordt duurder dan de huidige Home-camera, die 200 euro kost.

De Home Plus is net als zijn voorganger een HD-camera met 135 graden groothoeklens en nachtlicht. Het geïntegreerde alarmsysteem werkt ook als babyfoon en geeft de mogelijkheid tot een tweeweggesprek.

Bezitters van een eerste generatie Home-camera kunnen binnenkort gebruik maken van een omruilprogramma en voor een klein bedrag hun oude camera door een nieuwe Home Plus vervangen. Withings roept bezitters van een eerste generatie Home-camera op zich via dit formulier aan te melden.

HomeKit heeft sinds iOS 10 ondersteuning voor beveiligingscamera’s. Beelden zijn direct vanuit de Woning-app van iOS 10 te bekijken en er kunnen notificaties met live-beelden worden verzonden wanneer beweging gedetecteerd wordt. De camera is ook op afstand te bekijken. Withings bewaart beelden standaard 48 uur en er zijn premium-abonnementen met 7 of 30 dagen video-opslag beschikbaar.

homekit-fb-en
Afbeelding: Withings – Klik/tap voor groter.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Wow, meer dan 200 euro voor een camera. En dan nog extra betalen als je meer dan 48 terug wilt kijken.
  De ‘smarthome’ markt is nog zo wild, onstuimig en vooral duur. En de gesloten instelling maakt je producten waardeloos als de fabrikant failliet gaat of bepaalt dat de server niet meer voor die producten gebruikt mogen worden.
  Nee. Tijd voor standaarden en openheid ivm lagere prijzen.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Juist niet. Die open structuur is juist wat je niet wilt hebben want dan krijg je ook meteen last van veiligheid. Het verschil tussen een 200,- cam en een 35,- is veiligheid.

 • Profielfoto
  html-junky

  Inderdaad homekit producten zijn tot nu toe nog steeds als veilig bestempeld door de hoge beveiliging wat er voor nodig is, daardoor is de prijs zo hoog.

 • Profielfoto
  Spinozo

  Op Cyber Monday voor 100 euro het oude model op de kop getikt. Ik ben benieuwd wat voor deal ze me aanbieden want op de website stond dat ze bezig waren om homekit aan het oude model toe te voegen en dat heeft mede mijn keuze bespoedigd in de normale waanzin van de koopjesgekte. Nu dus een nieuw model. Homekit zou wel handig zijn want dan functioneert ie gelijk als beweging / geluidsensor om zaken te triggeren.

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  In februari is de HomeKit camera van dlink er ook. Die heeft mijn voorkeur.

 • Profielfoto
  Ruwepit

  In februari is de HomeKit camera van dlink er ook. Die heeft mijn voorkeur.

  Kun je dan misschien ook uitleggen waarom? Daar hebben we tenslotte meer aan dan alleen je voorkeur vermelden.

 • Profielfoto
  N3RD

  Juist niet. Die open structuur is juist wat je niet wilt hebben want dan krijg je ook meteen last van veiligheid. Het verschil tussen een 200,- cam en een 35,- is veiligheid.

  Inderdaad, laatst een uitzending op TV over het hacken van netwerken en dat (goedkope) slecht beveiligde camera’s van tegenwoordig een grote rol in spelen en dat de consument daar geen weet van heeft.