Weekend poll: iPad, 7 jaar na introductie

Door: Raymon Mens - 30 reacties

Is er ruimte voor een apparaat tussen de smartphone en laptop? Met die vraag introduceerde Steve Jobs 7 jaar geleden de iPad. Tim Cook doet er anno 2017 al zijn werk op. Hoe zit dat bij jou? Stem tot maandag 17u in onze wekelijkse weekend poll!

(Gebruikers van de OMT-app klikken hier om te stemmen)

Reacties

30 reacties
 • Profielfoto
  markmulder1982

  Leuk deze polls! Eerste iPad destijds op vakantie in Barcelona gekocht, daarna heel wat versies versleten: iPad 2,3, iPad Mini en nu nog steeds tevreden met de iPad Air 2

 • Profielfoto
  knekkie

  De eerste iPad vind ik nogsteeds de mooiste.
  Ik heb ook de 12″ Pro maar dat was eigenlijk zonde van het geld.

  Platter sneller en (op het gewicht na) alles beter dan voorgaande modellen maar helaas nogsteeds een apparaat dat tussen de iPhone en Mac Book in ligt. Door die keuze heeft Apple zichzelf een beetje in de voet geschoten.

  Als die iPad gevangen blijft tussen dat kader kan Apple nooit een iPad maken die net als de surface pro ook als krachtige laptop te gebruiken is.

  Niet zonder in te leveren op mogelijkheden door het telefoon OS dat er nu op draait. Ik had bij de iPad pro echt meer op een Surface achting apparaat gehoopt.

 • Profielfoto
  arno1975

  Inderdaad @markmulder1982 goed initiatief.

  Heb nu ook zelf meerdere iPads gehad, perfect voor op reis. In het vliegtuig of in hotel om een filmpje te kijken, even te lezen.
  Ga binnenkort trouwens naar noord-Polen voor werk, kan ik meteen mijn “Air-pods” op reis even testen ?

  Maar ook thuis op de bank even snel wat na te kijken, e-mail te lezen/ sturen

 • Profielfoto
  Shmoo

  iPads zijn cool. Zolang ze het maar simpel houden 400,- instap en eens per 3 jaar een nieuw model. Dat is perfect voor een device waar je lekker mee in de hand kunt surfen. En dan mag er op een vergelijkbare manier ook nog wel een mini bij gehouden worden.

  Zodra ze er te serieus over gaan doen, wordt het al heel snel een fiasco.

 • Profielfoto
  no_poo

  Ik vind een iPad een waardeloos apparaat. Mijn MacBook en iPhone doen alles wat ik nodig heb en de iPad voegt daar niks aan toe. Meerdere malen geprobeerd, nooit een succes geweest.

  Doe maar zo’n uitklap telefoon uit Westworld, dan heb je de iPhone en iPad in een.

 • Profielfoto
  koekiewous

  Wie zijn die mensen zonder iPad? Ik ken echt niemand meer zonder iPad.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Dat zijn denk ik de mensen met een Mac Pro die je hier nooit hoort klagen over het gebrek aan updates. ^ lol

 • Profielfoto
  gipsman

  Ik gebruik een iPad Pro 12.9″ voor bijna alles, ipv de Macbook Air. Dat het soms niet lukt komt vnl. doordat apps niet voldoende doorontwikkeld zijn denk ik, of omdat apple te weinig ruimte geeft.
  De mappenstructuur is vervangen door de cloudstructuur en wil je toch die mappen, dan zijn ook daarvoor apps.
  Uiteraard heeft Microsoft een pc/tablet hybride gemaakt omdat ze vooraf nog geen valabele tablet hadden.
  OK ik houd ook nog wel een beetje van het macbook concept ja, en ik ben een light pro, vandaar.

 • Profielfoto
  RoyB

  De iPad blijft het ideale bankhang apparaat en de benaming Pro heb ik nog nooit gesnapt. Hoe kun je nu Pro zijn met een iOS apparaat die nauwelijks meer toevoegingen heeft dan iPad Air 2

 • Profielfoto
  NI3LS

  Ik had een iPhone 5S en ik had een iPad mini. Toen ik een iPhone 6 kocht (inmiddels een iPhone 6S en iPhone 7 verder), verkocht ik mijn iPad Mini. Het kwam teveel overeen met elkaar. Wat op de iPad mini kon, kon op de iPhone en andersom.

  Nu een iPhone 7 en een MacBook 12″. En die combinatie is wel erg prettig! Wellicht ooit naar een iPhone 7S Plus, maar dan moet eerst die belachelijke grote behuizing een stuk compacter.

 • Profielfoto
  Zakske

  Wie zijn die mensen zonder iPad? Ik ken echt niemand meer zonder iPad.

  Ik ken welgeteld zes mensen die een iPad hebben; drie bejaarden en drie mensen met jonge kinderen, voor de rest gebruikt werkelijk niemand meer een iPad.

 • Profielfoto
  essiw

  Beetje vreemde poll. Ik gebruik em zowel voor surfen, entertainment en games, als licht werk, en serieus werk…

 • Profielfoto
  marco.nl

  Ik vraag me echt af waarom je van de eerste twee vragen in deze pool niet gewoon een vraag zou maken. Voorbeeld, iemand die e-mailt zal ook wel over het net surfen. Of is dat voor het apparaat nu wel of niet veel processor kracht vereist maakt voor de gebruiker uiteindelijk niet zo vreselijk veel uit

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Wie zijn die mensen zonder iPad?….

  .
  Ik durf best te stellen dat het hele tablet-gebeuren wat aan het afsterven is.

  Zat ik een paar jaar geleden nog regelmatig aan tafel met een stel mensen met een iPad, tegenwoordig kan ik me niet meer herinneren wanneer ik er voor het laatst Ć©Ć©n in actie heb gezien.

  Meer en meer mensen gebruiken hun telefoon als ‘tablet’. Grote schermen, beter camera’s, altijd bij je. En voor de zaken die op je telefoon minder gaan, zie je steeds vaker de laptop weer uit de tas gehaald worden.

  Maar tablets/iPads? Nee, ik zie ze steeds minder.

  Persoonlijk lees ik op mijn tablet. En verder is hij nu heel handig op de remote van de drone. Verder gebruik ik het ding eigenlijk nergens meer voor.

 • Profielfoto
  MacJelle

  Bij ons op het werk (piloot luchtvaartmaatschappij) vervangt de iPad drie tassen van tezamen 25-30 kg. Daarnaast voegt ‘ie allemaal nieuwe functies toe zowel tijdens vluchtvoorbereiding als tijdens de vlucht zelf. VĆ©Ć©l meer informatie beschikbaar op veel handiger tijdstip. Laptop zou dit nooit kunnen ivm formaat, bediening.

 • Profielfoto
  Rolf

  Ben jaren gadgets adept geweest van het eerste uur. De eerste iPod, eerst iSight, iPhone 1 in de VS gehaald, etc (jaja, klinkt als gebral, en ik weet ook dat er VEEL meer en eerdere Apple junks waren).

  Dit was een beetje een karige inleiding tot de iPad. Dit was namelijk het eerste apparaat waarvan ik dacht – ‘die hoef ik echt niet te hebben. Daar zie ik de reden niet van’. Dat duurde een jaar of twee, toen heb ik er een in Singapore gekocht (blijf Nederlander he) en toen dacht ik…. hoe kon ik zo lang zonder?? Typisch….

  Enige andere gadget dat ik (nog) niet heb, en dat er vrij zeker ook NIET gaat komen; die stomme Apple Watch.

  Oja, qua gebruik. Voor van alles eigenlijk. Soort notitieboek geworden, of hele korte zakelijke reizen als ik geen zin heb in laptop sjouwen. HEEEEEEEL af en toe een klein spelletje. Maar vooral notitieblok, en documenten meenemen om de lezen en raadplegen. Voornamelijk zakelijk dus.

 • Profielfoto
  Edwin

  Hier worden de iPads alleen nog gebruikt voor een klein aantal spelletjes. Voor surfen, e-mailen, Netflix, Google Docs en VPN/Citrix zijn er inmiddels twee Chromebooks aangeschaft (na nog even een iPad Pro 12.9″ geprobeerd te hebben)

 • Profielfoto
  diedrikringenier

  Als docent gebruik ik de iPad dagelijks. Om producten van mijn studenten na te kijken. Bij beoordelingen. Om stukken op te lezen. Om films te monteren. Dit vooral omdat je het makkelijk mee kan nemen in het gebouw. Laptop moet je toch telkens weer neerzetten, openen om te werken. Plekje vinden op volle bureaus. Klinkt als luxe problemen, maar met iPad ben ik gewoon sneller. Voor het grote werk, veel typen gebruik ik uiteraard wel mijn macbook

 • Profielfoto
  Wauters

  Ik dacht ook, wie heeft dat niet?
  Al mijn vrienden, ouders, oma’s en opa’s hebben een iPad en gebruiken hem dagelijks.

  Bij ons thuis is het elke dag vechten om een iPad en morren omdat hij weeral plat is.
  Vanmorgen heb ik mijn kleinste dochter nog even in bed kunnen krijgen met Netflix, vanmiddag heeft mijn oudste dochter wat muziekstukken ingeoefend, mijn zoon Clash of Clans gespeeld en nu leest mijn vrouw een boekje.
  Straks zal ik in bed nog even de laatste posts op techspot.com en omt.nl lezen…
  En zo heeft hij weer een 6-tal uur op de teller staan.

  Trouwens mijn iPad1 staat op een sokkeltje en dient als dedicated muziek-player in de living.
  Gekoppeld aan 2 B&0 Beolab 4000 speakers die automatisch aangaan als ik radio stream of Spotify (inderdaad werkt nog!) afspeel.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Toch 109 mensen die blijkbaar geen iPad hebben. Wat zijn dat voor ’n mensen. Wat doen deze mensen dan, daten?

 • Profielfoto
  Dixie

  Nooit een iPad gehad. Heb genoeg aan een computer en telefoon. Dat uren op de bank surfen doe ik nooit en ben ook niet werkzaam als cartoonist ofzo dat zo’n iPad pro nog handig zou kunnen zijn. Kan voor mezelf geen reden bedenken dat ik zoiets moet hebben.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Mooi, die verschillen in optiek over het gebruik van de iPad.
  Van ‘ik zie ze nooit’, tot ‘ hoe kan een mens nog zonder’. .:)

  Ik heb geen antwoord gegeven op de poll.
  Stel dat mijn tablet een iPad was, dan stond mijn gebruik ervan niet in de lijst.

 • Profielfoto
  Melle

  Nooit iPad gehad – aan de poll te zien is het ook heel duidelijk dat het een entertainment en spel device is. Beetje internetten en mailen en vooral – shoppen en dingen kopen. Dit jaar zal er vermoedelijk wel een iPad komen in huis… reden? Kinderen….

 • Profielfoto
  Bryan

  Mini 1, nu vooral een Airplay afstandsbediening!

 • Profielfoto
  joke_name

  Ik mis ook een optie.
  iPad gehad maar weer verkocht.

  Heel lang een iPad gehad en nu weer verkocht. Daarvoor in de plaats een Surface pro 4 gekocht.
  Misschien zwaarder dan een iPad maar het is wel gewoon een volwaardige computer.

  Sinds ik de Surface pro 4 M3. Raak ik mijn MacBook pro bijna niet meer aan.

 • Profielfoto
  RoyB

  Ik heb een iPad mini 2 en een iPad 1 (2010) . De iPad mini is ingenomen door mijn moeder omdat de mini ideaal is om boeken op te lezen … Dus nu gebruik ik dagelijks mijn iPad 1 voor YouTube en wat te surfen op het web. De iPad werkt perfect zelfs de accu gaat nog superlang mee ..

 • Profielfoto
  Bianco

  Ik heb, pardon, had, een iPad. Welke versie weet ik niet meer, volgens mij de tweede. In het begin waste apparaat een verlengde van mijn arm. Ik zat er de hele dag op, mailen, internetten, beetje foto’s bekijken en bewerken, maar het ding werd langzamer en langzamer.

  En dat had natuurlijk alles te maken met de apparaten om de iPad heen. De 2008 iMac werd vervangen voor een snelle i7 versie uit 2011, en de missis kreeg van haar werk een retina Macbook Pro. Ik heb zelf vorig jaar een Macbook Air gekocht, en daar tik ik dit op. Het werkt voor mij lekkerder, een fysiek toetsenbord, en als ik ergens wel een hekel aan heb, is het aan vlekken op mijn scherm.

  Met een vingerscherm heb je dat nu eenmaal sneller, en helemaal omdat een iPad nu eenmaal plat op schoot ligt. Een scherm van een Notebook, die staat meestal recht voor je.

  Ik heb dan ook ingevuld, dat ik een iPad heb, maar die nooit gebruik. Na de laatste verhuizing vorig jaar juni, heb ik m nog niet gemist, en hij zit ergens in doos 34. Of doos 35. Misschien wel in een tas. Ik weet het niet.

 • Profielfoto
  SvS

  De nieuwere iOS werd ook steeds zwaarder en vroeg steeds meer van het processor in de steeds oudere apparaten. Dat het dus langzamer werd, valt het niet te wijten aan iPads, meer aan de iOS upgrades (Apple wilt natuurlijk dat we overstag gaan voor de nieuwere). Maar hier worden de 2 iPads-zonder-touchID’s nog volop gebruikt.

 • Profielfoto
  4GTL

  Een iPad heb ik niet, wel een Sony tablet van men werkgever. Moest ik zelf een tablet kopen zou het waarschijnlijk een iPad zijn, al ben ik nog niet overtuigd van het nut…

  Voor het werk gebruik ik het voor hoofdzakelijk voor een specifieke app die we nodig hebben om op terrein vaststellingen te kunnen maken, maar ik had deze app liever op een smartphone gehad. Zo een ding heeft een betere camera is niet zo onhandig groot als je ergens op moet klimmen.

  Of nog handiger, de manier waarop we 4 jaar geleden werkten: potlood, papier en een klein point&shoot camera’tje. Kan je altijd wel ergens in een broekzak proppen, potlood werkt prima bij regenweer, en bij vrieskou kan ik beter schrijven dan typen. Daarna was het gewoon even achter de laptop overtypen, wat 10 keer sneller gaat met een fysiek toetsenbord…

  Waarvoor gebruik ik het ding verder? Snel iets opzoeken op google maps, rollercoaster tycoon en mails lezen tijdens de zeldzame momenten dat ik op de trein zit… Mails beantwoorden doe ik wel via een echt toetsenbord.

  Ik blijf een tablet dan ook zo een beetje een lomp apparaat vinden. Je moet het oftewel met 1 hand vasthouden, waardoor je maar 1 hand hebt om het te bedienen (mijn iPhone bedien ik met de hand waarmee ik hem vasthoud). Als je er “comfortabel” op wil typen moet je hem plat op de tafel leggen, maar dan zit je met je nek in een slechte houding, zet je hem rechtop om je nek te sparen typt het voor geen meter.

  Doe mij dus maar een 10-12″ laptop. Kan vele meer en werkt vele ergonomischer.

 • Profielfoto
  Ome Kor

  Ik had een iPad, toen die van mijn zus stuk ging heb ik haar de mijne gegeven. Ik mis het tot nu toe niet, gebruikte het alleen om te lezen en te surfen. Dit doe ik nu op mijn telefoon.

  Heb wel andere dingen met de iPad geprobeerd, maar ik liep steeds tegen de beperkingen van iOS op. Zoals geen filesysteem dat ik kan gebruiken, ik moest gebruik maken van cloudopslag. Omslachtige document picker, waarmee ik soms wel en dan weer niet bepaalde applicaties kon kiezen. Als ik een rits foto’s wilde verplaatsen dan mocht dat niet, het moest per individuele foto. Het kopiĆ«ren van tekst is erg omslachtig, er werden soms stukken tekst geselecteerd die ik niet wil. Het zal wel door mijn gebrek aan fingerspitzengefĆ¼hl komen. Het systeem wil alleen bepaalde bestanden van een geheugenkaart kopiĆ«ren, bijv. gpx-bestanden van mijn GPS die kende hij niet. Dan pak ik toch liever mijn MacBook Air.