Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 18 januari 2017

WatchPlayer speelt podcasts direct op Apple Watch

De Apple Watch wordt steeds onafhankelijker van de iPhone. Met de GPS van de Apple Watch Series 2 kun je rustig zonder iPhone gaan joggen terwijl je route bijgehouden wordt. Een podcast luisteren zonder iPhone is moeilijker. Gelukkig is er nu WatchPlayer.

De app WatchPlayer doet precies wat de naam zegt: podcasts op de Apple Watch opslaan en spelen. Synchroniseren is even gedoe, maar het werkt erg fijn in combinatie met AirPods of een andere Bluetooth-hoofdtelefoon.

Synchroniseren vanaf telefoon

Podcasts moeten via de iPhone overgedragen worden naar de Apple Watch. Dat is wel even gedoe. Je dient eerst te zoeken naar een podcast of een directe link naar een RSS-feed invoeren, deze downloaden en daarna naar de Apple Watch synchroniseren. De knoppen in de interface zijn een beetje onduidelijk, maar het RSS-icoon rechts outbox-icoon links om de synchronisatie te starten zijn de belangrijkste opties.

Klik/tap voor groter.

Het synchroniseren van een bestand duurt even, in onze test nam het overdragen van een bestand van 53MB vier minuten in beslag. Tijdens het synchroniseren moet de WatchPlayer-app op de Apple Watch geopend zijn. Vervelend: er is geen indicatie van de voortgang. We adviseren één podcast tegelijk over te dragen.

Speaker of draadloze hoofdtelefoon

Eenmaal gesynchroniseerd werkt de app probleemloos op de Apple Watch. Standaard wordt een podcast via de interne speaker van de smartwatch afgespeeld, maar je kunt ook kiezen om een draadloze hoofdtelefoon te gebruiken. Met knoppen op het scherm kan 5 seconden voor- of achteruit gespoeld worden, maar grote stappen maken is niet mogelijk.

WatchPlayer is een gratis download en nog duidelijk een versie 1.0, maar werkt goed genoeg. De ontwikkelaar zegt “zolang apps als Overcast of Castro nog geen Apple Watch ondersteunen, kun je mijn hobby-projectje gebruiken.”

Reageer op artikel:
WatchPlayer speelt podcasts direct op Apple Watch
Sluiten