Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 11 januari 2017
Leestijd: 1 minuut

Video: de eerste functionele iOS-prototypes

De iPhone bestaat deze week tien jaar, maar er werd voor de onthulling al jaren aan de telefoon gesleuteld. Onlangs deed voormalig Apple-manager Tony Fadell een boekje open over de ontwikkeling. Nu is een nieuwe video van vroege iOS-prototypes opgedoken.

De video toont twee prototypes genaamd “P1” en “P2”. De eerste is gemaakt door het iPod-team van Tony Fadell en heeft de bekende klikwiel-interface. P2 door het team van Scott Forstall, dit is uiteindelijk de basis geworden.

Op Twitter licht Fadell -die geen Apple-medewerker meer is en zich vrij kan uitspreken- toe dat er geen sprake van echte competitie tussen de teams was. Steve Jobs wilde beide software-varianten uitgewerkt zien om een beslissing te maken. De iPod-achtige software was aanzienlijk sneller, maar minder functioneel. Hoewel de video twee touchscreens toont, waren er ook modellen met een fysiek klikwiel onder het scherm in omloop. De software werd aanvankelijk op een Mac gemaakt.

(Ook lezen → Draaischijven, touchscreens en leugentjes: Tony Fadell over de ontwikkeling van de iPhone)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Video: de eerste functionele iOS-prototypes
Sluiten