Twitter-app: bug zorgt voor willekeurige Tweets in timeline (update)

Door: Raymon Mens - 5 reacties

Veel Twitteraars klagen over willekeurige Tweets in hun timeline na het installeren van de laatste update van Twitter voor iOS of Android. Het gaat om Tweets van accounts die niet gevolgd worden en die ook niet door anderen ge-retweet of geliket zijn.

De willekeurige Tweets lijken zich te beperken tot mobiele platforms. Op de desktop en in alternatieve apps zoals Tweetbot of Echofon doet het verschijnsel zich niet voor. Twitter heeft nog niet gereageerd.

Ook Nederlandse gebruikers laten weten last te hebben van de willekeurige tweets in hun timeline. Een mogelijke verklaring is dat de labels ‘Geretweet door…’ en “Leuk gevonden door…’ ontbreken door een fout in de app. Dit hebben we echter niet kunnen verifiëren.


https://twitter.com/Sokske_2001/status/819246515097108501

Nieuws in ontwikkeling… artikel wordt bijgewerkt zodra meer bekend is.

 • Update: Ook Android-gebruikers blijken last van de bug te hebben.
 • Update #2: Mogelijke oorzaak door een opmerkzame lezer ontdekt, aan artikel toegevoegd.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik heb nog geen rare tweets gezien.

 • Profielfoto
  Yosemite

  Ik zie in dit artikel ook allemaal tweets van mensen die ik niet volg. Gaat inderdaad iets mis ?

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Artikel aangevuld met additionele informatie.

 • Profielfoto
  DaveFlash

  hmm. dat niet alleen, ik blijk soms ook opeens compleet willekeurige accounts te volgen, van voetballers bijvoorbeeld, terwijl ik totaal niet geïnteresseerd ben in die *kuch* sport… Recent voorbeeld, ik volgende ongeveer een maand geleden zonder het te weten ene Dennis Kuyt. (van Feyenoord)

  Vond dit toen zeer vreemd en opmerkelijk, contact gehad met twitter support, maar die blijft mij tot op de dag van vandaag een duidelijk antwoord schuldig. ze gaven alleen aan dat ze ergens een fout in hun systeem hadden waardoor ik, en waarschijnlijk andere twitteraars, mensen volgde waarvan ik zelf niet op “volgen” had geklikt….

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Sport is geen nieuws. Dat is een hobby. Hoef ik ook niet in mijn tweets te lezen. Tenzij iemand een keer een wereldprestatie heeft neergezet of zo, anders niet. Nog maar even wachten met updaten van mijn Twitter app dus:nerd: