Spotify test nieuwe interface met nadruk op artwork

Door: Raymon Mens - 10 reacties

Spotify heeft een nieuwe interface voor zijn mobiele app gemaakt en rolt deze naar willekeurige gebruikers (vermoedelijk alleen Android) uit. In de nieuwe interface is veel meer aandacht voor het artwork. De knoppen voor bediening verdwijnen automatisch.

De knoppen zelf zijn ook enigszins aangepast. Zo is het playlist-menu rechtsboven vervangen door een deel-knop. De shuffle- en herhaal-knop zijn niet direct meer zichtbaar in de speler. 

spotify-new-2017-001
Links: oude interface, midden: nieuwe interface met knoppen, rechts: de knoppen verdwijnen na een tap. (Klik/tap voor groter).

De focus op schermvullend artwork met een kleine voortgangsbalk onderaan zagen we eerder bij SoundCloud. De wachtrij met muziek kan -net als bij Apple Music- opgeroepen worden door omhoog te vegen. Bovenstaande screenshots zijn van een eerste beta en de interface kan voordat deze naar alle Spotify-klanten komt nog veranderen.

(Via: AP / Dank: Thomas)

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  Vilscon

  Die ronde blauwe knop, te samen met het algehele UI, heeft wel ontzettend veel weg van het nieuwe Android material design. Dus dat het voornamelijk naar Android-gebruikers geloof ik wel in. Behalve de knop vind ik het wel een visuele verbetering.

  Echter.. functioneel? Verbergen van de shuffle, repeat & playlist optie vind ik jammer, absoluut. Wie deelt er nou muziek?

  Mochten mensen meer ‘leaks’ hebben, ik ben ontzettend benieuwd!:)

 • Profielfoto
  Livonias

  Ziet er goed uit imo. Ergens te testen?:-P

 • Profielfoto
  PH-SKY

  Een LP is vierkant, een CD hoes is ook vierkant. Niet een telefoonscherm-afmeting. Daarmee vallen delen van de albumhoes weg. Dus thanks, but no thanks.

 • Profielfoto
  Niels

  Daar kan Apple nog een puntje aan zuigen (maar dat is nu ook al het geval met het huidige design van Spotify).

 • Profielfoto
  tomc

  @PH-SKY

  +1

  Zal je als ontwerper maar net je best hebben gedaan om een compositie te vormen binnen een vierkant.

 • Profielfoto
  Facundo

  Ik zit er meer op te wachten dat de lyrics terugkeren in zowel mobiele als desktop/laptop versie.Echt balen dat ze die hebben weggehaald.

 • Profielfoto
  hokkie

  Dat hele ‘artwork’ hoef ik niet op een iPhone te hebben, althans niet zo prominent. Op de iPhone gaat het bij mij voornamelijk om functionaliteit en makelijk bedienbaar met zo min mogelijk ‘handelingen’. Of ben ik de enige…?

 • Profielfoto
  Koezel

  Of ben ik de enige…?

  Eén van de weinigen:) En voor mij hoeft het ook niet.

 • Profielfoto
  streeff

  Ik mis het door-de-lp-hoes-bladeren-terwijl-je-luistert gevoel wel eens als ik nu muziek op zet. Met deze opzet brengt Spotify dat op een andere manier terug.

  Of dat marketingtechnisch een slimme beslissing is weet ik niet hoor, want er schijnen ook n√° mij nog wat generaties geboren te zijn met een andere muziekbeleving. Maar ik vind het wel leuk gedaan.

 • Profielfoto
  farl4web

  Van mij mogen ze gaan beginnen met de uitrol van cd kwaliteit in plaats van design verbeteringen.