Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 16 januari 2017
Leestijd: 1 minuut

Robin Mobile neemt vroegtijdig afscheid van roamingkosten

Op 15 juni zijn roamingkosten binnen de EU verleden tijd, maar veel providers lopen hier al op vooruit. Vandaag kondigt Robin Mobile, een sim-only-provider die zich richt op ‘onbeperkt’ internet aan vanaf 1 februari geen roamingkosten meer te rekenen.

Eerder deden Vodafone en T-Mobile al iets soortgelijks voor nieuwe klanten en abonnementen. Robin Mobile is sympathieker en schaft de roamingkosten op 1 februari voor alle klanten en abonnementen af.

Robin maakt gebruik van het KPN-netwerk en biedt onbeperkt bellen, sms’en en internetten. Alleen de snelheid van de interverbinding is beperkt en de sim-kaart is voor individueel gebruik in een smartphone. Naast het afschaffen van de roamingkosten binnen de EU, krijgen klanten ook honderd minuten of SMS-berichten voor het gebruik in 45 landen wereldwijd. Welke landen dat zijn is nog niet bekend gemaakt.

Neelie Kroes initieerde het voorstel tot afschaffen van roamingkosten al in 2012.

De Europese Commissie bereikte vorig jaar definitief overeenstemming over het afschaffen van de roamingkosten. Dit zal op 15 juni 2017 gebeuren en er zijn geen beperkingen aan het aantal dagen dat consumenten uit hun eigen bundel roamen. Een eerder voorstel dat wel limieten kende, werd ingetrokken. (Lees ook → Einde roamingkosten: Brussel wil tóch geen limieten)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Robin Mobile neemt vroegtijdig afscheid van roamingkosten
Sluiten