Robin Mobile neemt vroegtijdig afscheid van roamingkosten

Raymon op 16 januari 2017 7 reacties Laatste door Rickje

Op 15 juni zijn roamingkosten binnen de EU verleden tijd, maar veel providers lopen hier al op vooruit. Vandaag kondigt Robin Mobile, een sim-only-provider die zich richt op ‘onbeperkt’ internet aan vanaf 1 februari geen roamingkosten meer te rekenen.

Eerder deden Vodafone en T-Mobile al iets soortgelijks voor nieuwe klanten en abonnementen. Robin Mobile is sympathieker en schaft de roamingkosten op 1 februari voor alle klanten en abonnementen af.

Robin maakt gebruik van het KPN-netwerk en biedt onbeperkt bellen, sms’en en internetten. Alleen de snelheid van de interverbinding is beperkt en de sim-kaart is voor individueel gebruik in een smartphone. Naast het afschaffen van de roamingkosten binnen de EU, krijgen klanten ook honderd minuten of SMS-berichten voor het gebruik in 45 landen wereldwijd. Welke landen dat zijn is nog niet bekend gemaakt.

Neelie Kroes initieerde het voorstel tot afschaffen van roamingkosten al in 2012.

Neelie Kroes initieerde het voorstel tot afschaffen van roamingkosten al in 2012.

De Europese Commissie bereikte vorig jaar definitief overeenstemming over het afschaffen van de roamingkosten. Dit zal op 15 juni 2017 gebeuren en er zijn geen beperkingen aan het aantal dagen dat consumenten uit hun eigen bundel roamen. Een eerder voorstel dat wel limieten kende, werd ingetrokken. (Lees ook → Einde roamingkosten: Brussel wil tóch geen limieten)

Raymon is vaste redacteur bij OMT, maar noemt zich liever redactieninja. Ook te volgen op Twitter en wekelijks te horen in de TechSnacks Podcast. Lees meer artikelen van Raymon.

En nu?

7 reacties

Profielfoto

marco.nl op 16 januari 2017

Ik had van het bedrijf nog nooit gehoord. Krijgt onemorething betaald voor deze reclame uiting of krijgt Robin deze aandacht gratis, aardig hoor.

Profielfoto

Raymon [moderator] op 16 januari 2017

Als het een advertorial was, was de schrijver ‘Advertorial’ en stond dit onder het artikel. We hebben bijna nooit advertorials omdat we er niet zo van houden en het veel gedoe is;-)

We ontvingen een persbericht van Robin Mobile waarin dit aangekondigd werd en hebben besloten hierover te schrijven. Wat mij positief opviel is dat dit de eerste provider is die voor alle klanten alvast de roamingkosten afschaft, en niet alleen voor bestaande klanten of nieuwe abonnementen.

Profielfoto

MEEUW op 16 januari 2017

Ben benieuwd welk adertje er onder het gras zit bij dit abbo.
Wanneer gaat er iemand eens wat doen aan de term : Onbeperkt (wat niet onbeperkt is)

Profielfoto

Shmoo op 16 januari 2017

Er is maar 1 Robin! (en dat is geen provider)

https://youtu.be/myMtrZfEtFE

Profielfoto

gipsman op 16 januari 2017

Addertje is de inperking van de snelheid. En de dealbreaker dus.

Profielfoto

KarelWillem op 16 januari 2017

Wil je een gangbare 4G snelheid hebben (+ 25 MBit/s) dan zit het maandtarief al op € 49,95. Dat is best serieus geld.

Profielfoto

Rickje op 16 januari 2017

Ze bieden ook het volgende aan:

Mag toch helemaal niet….? Dataverkeer filteren en alleen voor Whatsapp toestaan.

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?