Rebelse Nest-topman vertrekt naar Apple

Door: Raymon Mens - 2 reacties

Wellicht zegt de naam Greg Duffy je nog iets. Hij maakte na zijn vertrek bij Nest oprichter Tony Fadell -die voorheen bij Apple aan de iPod werkte- uit voor “een tirannieke bureaucraat die innovatie tegenwerkt”. Nu staat Duffy bij Apple op de loonlijst.

Apple heeft tegen The Information ($) bevestigd dat de voormalig Nest-manager in dienst is getreden. Hij zou op “special projects” afdeling gaan werken, waar nog onaangekondigde producten worden ontwikkeld.

Dropcam, Nest, Apple

Duffy richtte in 2008 Dropcam op. Het bedrijf dat cloud-beveiligingscamera’s maakte werd in 2014 door Google gekocht en samengevoegd met Nest. Sindsdien botsten Fadell en Duffy regelmatig en zei de Dropcam-oprichter spijt te hebben van de verkoop van zijn bedrijf. Hij verliet Nest acht maanden na de overname, ontevreden met een rol waarin hij amper zeggenschap had over hoe zijn Dropcam tot de Nest Cam evolueerde.

nestcam-dropcam-16x9
De Nest Cam (links) is gebaseerd op Dropcam (rechts).

Rol bij Apple

Apple heeft niet toegelicht welke rol de voormalige Nest-manager krijgt. Gezien zijn ervaring met slimme apparaten voor in huis lijkt een rol binnen het HomeKit-team logisch. We herinneren ons ook de geruchten over een Siri-speaker waar Apple al twee jaar aan zou werken. Mogelijk kan Duffy daar een bijdrage aan leveren. Er zouden al diverse prototypes in ontwikkeling zijn.

Reacties

2 reacties
  • Profielfoto
    Shmoo

    Nog meer lichtgewichten bij Apple.

  • Profielfoto
    Martink

    Vergeet die Siri speaker maar hoor. Veel te weinig animo voor. Of ze stoppen het in een nieuwe Apple tv (dat die ook werkt als de tv uit staat)