Pokémon Duel laat je strijden met Pikachu en vrienden

Door: Raymon Mens - 2 reacties

Ben je uitgekeken op Pokémon Go? Goed nieuws! Er is nu ook Pokemon Duel voor iOS en Android. De nieuwe, gratis strategiegame van The Pokémon Company heeft meer weg van een bordspel dan een traditionele Pokémon-game.

Je kiest een team van zes Pokémon en neemt het tegen andere spelers op. Het doel is om als eerste een Pokémon aan de kant van de tegenstander te krijgen en andere Pokémon tegen te houden.

Pokémon als Amiibo-figurines

De Pokémon in de game zijn als amiibo-figurines ontworpen. Ieder beestje heeft unieke unieke aanvals­vaardigheden en een bepaald aantal stappen die het per beurt kan nemen. Wanneer twee Pokémon naast elkaar staan, begint het gevecht. Een ‘Data Disk’ bepaalt willekeurig welke aanval de Pokémon gebruiken, daarnaast kun je voor iedere beurt power-ups inzetten door de plate van de Pokémon te verwisselen.

Pokémon Duel heeft zowel een single player modus, waar je het tegen de computer opneemt, als online ‘League Match mode’ waarbij je het tegen spelers over de hele wereld opneemt. Pokémon worden sterker naarmate je meer speelt, of meer koopt. Pokémon Duel heeft namelijk een keur aan in-app-aankopen. Zo zijn er time boosters en plates die je figurines extra aanvalskracht geven. Je kunt sparen voor gems, maar deze ook kopen.