Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 18 januari 2017

NPO in mei met nieuw video-platform

Uitzending gemist gaat op de schop. De NPO komt in mei met een nieuwe platform voor on-demand video waar alle uitzendingen terug te kijken zijn. Er volgen diverse vernieuwingen zoals verder kijken op waar je gebleven bent op een ander apparaat.

Dat zegt NPO-directeur Frans Klein tegen Broadcast Magazine. De dienst krijgt drie varianten, waarvan twee gratis en een betaald. Op het gebied van features heeft de NPO gekeken naar platforms zoals Netflix.

Betaalde variant met extra’s

Net als op het huidige NPO.nl blijft het mogelijk om gratis te kijken zonder account. Met een optioneel account gaat de NPO echter video’s aanraden op basis van je kijkgedrag, maar de beeldkwaliteit blijft hetzelfde. De betaalde variant krijgt betere beeldkwaliteit, content die langer beschikbaar blijft en is vrij van reclame. Eerder liet de Publieke Omroep al doorschemeren dat offline kijken mogelijk wordt. Volgens Klein opent de betaalde variant ook de “schatkamers van het NPO-archief”. Wat dit gaat kosten is nog onduidelijk.

De huidige NPO-app.

Welke platforms de nieuwe nieuwe on-demand-dienst beschikbaar wordt is nog onduidelijk. We hopen op een Apple TV-app. Eveneens onduidelijk is of de videokwaliteit van de gratis variant een upgrade krijgt. Momenteel biedt de NPO H264-video aan met een resolutie van 960×540 pixels, terwijl HD-beeld 1920×1080 pixels vereist. NL Ziet, een samenwerking tussen NPO, RTL en SBS, blijft bestaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
NPO in mei met nieuw video-platform
Sluiten