Nokia 6 met Android komt 26 februari

Door: Raymon Mens - 15 reacties

Nokia komt op 26 februari met een eigen Android-smartphone, de Nokia 6. Mocht je het gemist hebben: Het merk Nokia staat tegenwoordig los van Microsoft en is weer van een Fins bedrijf dat is opgericht door een ex-manager van het oude Nokia.

De Nokia 6 is de eerste smartphone die uitkomt en zal allereerst uitsluitend in China te koop zijn. Op Facebook hint Nokia dat de smartphone later dit jaar ook in andere landen verkrijgbaar zal zijn.

Aluminium behuizing

Fabrikant Ready HMD (het nieuwe bedrijf waar Nokia onder valt) heeft de specificaties bekendgemaakt. De smartphone heeft een 5,5-inch display, een camera met 16 megapixels, 4 GB RAM en 64GB opslagruimte. De behuizing wordt vervaardigd uit een blok 6000 series aluminium (Apple gebruikt de 7000 series), twee keer geanodiseerd en vijf keer gepolijst.

nokia-n6-001
We zien vanaf de zijkant een lichte gelijkenis met de iPhone 5-serie – Klik/tap voor groter.

Over de software, bijvoorbeeld in welke mate Android is aangepast, is nog niets bekend. Omgerekend kost de telefoon ongeveer 230 euro. Het is nog niet bekend of de N6 naar Europa komt. Nokia maakt op 26 februari, precies één dag voor de start van het Mobile World Congress in Barcelona, meer details bekend.

Hoe dan ook: Welkom terug, Nokia!

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  KarelWillem

  Klikt als bijzonder doorsnee, en niet echt interessant. Die moet het dus puur op prijs gaan redden.

 • Profielfoto
  Edwin

  Ik heb absoluut niets met Android, maar dit ziet er absoluut veel beter uit dan die Samsung modelletjes!

 • Profielfoto
  Zakske

  De behuizing wordt vervaardigd uit een blok 6000 series aluminium (Apple gebruikt de 7000 series).

  Enkel voor de iPhone 6s en 7, de SE is ook 6000 series aluminium.

 • Profielfoto
  SvS

  Inderdaad, Edwin.
  Echter, ik begrijp niet echt waarom logo ook op voorkant (scherm) moet staan, als het ook al op de achterkant staat. Dit ontsiert de boel een beetje.

 • Profielfoto
  Spinozo

  Heeft ie dubbele 4G of wat is dat?

 • Profielfoto
  wensink

  “Using Android is like peeing in your pants like Finnish boys do to keep warm” ~ Anssi Vanjoki’s (Nokia Executive)

  https://www.cnet.com/news/nokia-exec-using-android-like-peeing-in-your-pants-for-warmth/

 • Profielfoto
  NI3LS

  Helemaal niets mis mee en goed om te zien dat Nokia terug komt. Ik geloof wel dat ze een geduchte speler kunnen worden, de naam hebben ze nog, niet alle klanten zijn ze kwijt. Toestel ziet er goed uit en na 10 jaar iPhone is iets anders ook wel weer eens leuk.:)

 • Profielfoto
  Shmoo

  Aluminium 6000 of 7000 is tegenwoordig ook al een punt van aandacht?

  Het moet toch een lelijke hobby zijn om tegenwoordig nog telefoons te verkopen.

 • Profielfoto
  strigoi

  Lijkt op een mix van een Samsung + iPhone 5. Niks eigens aan, waarom ze het met zo’n toestel dan toch proberen is mij een raadsel.

 • Profielfoto
  CD130

  Ziet er inderdaad netjes uit!

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Nokia zou best ’s flink succes kunnen hebben met deze ‘come-back’ smartphone. Veel mensen kennen het merk en hebben goede herinneringen aan Nokia, dat toch het meest succesvolle was in het pré-iPhone tijdperk (lang geleden…maar toch!). De prijs is zo laag dat de Chinezen dat kunnen betalen en vanuit Europa zal er zeker een vraag ontstaan, in elk geval bij de mensen die normaal HTC of Huawei kopen. Of hij gaat concurreren met de iPhone weet ik niet. Misschien bij jongeren en mensen die minder geld te besteden hebben. In de eerste plaats hangt het af van de kwaliteit en de mogelijkheden. En eh…6000 aluminium…volgens mij was dat van de iPhone 6(s), dus de bendgate periode.

 • Profielfoto
  App69

  Aluminium 6000 of 7000 is tegenwoordig ook al een punt van aandacht?

  Loop ik mij nu al heel de ochtend te ergeren. F… heb ik nu een iPhone uit de 6000 serie. Het drama.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Ik vind het anders wel een mooie telefoon. Hij lijkt ook USB-C te hebben, dus zeker voorbereid op dat gebied. En dat de looks generiek zijn, tja, tegenwoordig hebben ze allemaal wel wat van hetzelfde, toch als je de merken Samsung/iPhone naast elkaar legt. Uiteindelijk vond ik de Samsung S7 wel een mooiere look hebben, dat gebogen scherm vond ik ook wel fijn, het is eens wat anders.

  Wat ik hier wel fijn vind bij de Nokia is dat aluminum frame. Blijkbaar zou dat bij de iPhone 8 ook terugkomen. Ik vond de iPhone 4/5 altijd wel een mooie look hebben. Niet dat ik de 6/7 niet mooi vind.

  Ben benieuwd hoe de Nokia het gaat doen. Ik heb voor ik de iPhone had ook altijd Nokia gehad, één ericson (die blauwe met dat klepje, weet niet meer welk model). En de openschuivers:P

 • Profielfoto
  Maikelw

  Erg mooi ontwerp, alleen jammer dat ze geen Windows meer aanbieden, maar ook wel weer begrijpelijk:(

 • Profielfoto
  maconly

  Ziet er mooi uit en Nokia is wereldkampioen goed bereik, waar m’n iphone 7plus soms geen verbinding heeft daar doet mn oude nokia 6310 het gewoon.

  Waar kun je het mee winnen :

  Bereik
  Accu
  Camera