Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 19 januari 2017

Nintendo: Fire Emblem Heroes 2 februari op iOS en Android

Nintendo houdt na Super Mario Run de vaart erin en heeft zijn tweede smartphone-game aangekondigd. Fire Emblem Heroes komt op 2 februari naar iOS en Android. Het is een mobiele variant van de strategische RPG die in 1990 voor het eerst verscheen.

De game zal gratis te spelen zijn, maar bevat in-app-aankopen. In de game neemt een team van vier karakters het op tegen vijanden. Gevechten vinden plaats op een voor mobiel geoptimaliseerde landkaart.

Er komt ook een trainingsmodus waarin strijders hun leger kunnen versterken. Fire Emblem Heroes heeft net als zijn voorlopers op Nintendo’s eigen hardware een middeleeuwse stijl. Bekende helden en vijanden worden afgewisseld met nieuwe karakters die door bekende illustratoren opnieuw getekend zijn. De stemmen zijn ook opnieuw opgenomen.

Net als Super Mario Run een internet­verbinding vereist om te spelen, dit om piraterij tegen te gaan. Opmerkelijk is dat Nintendo de game aanvankelijk als Android-exclusive aankondigde, maar dit enkele uren later had herzien. De iOS- en Android-versie komen tegelijk uit.

Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
Nintendo: Fire Emblem Heroes 2 februari op iOS en Android
Sluiten