Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 20 januari 2017

Nieuwe hints naar Dark Mode iOS 10.3

Volgens eerdere geruchten brengt iOS 10.3 mogelijk een langverwachte dark mode naar iOS. Apple wakkert de geruchten nu opnieuw aan door de UI Design Resources voor iOS 10 te updaten met onder andere nieuwe elementen voor een donkere interface.

Veel app-ontwikkelaars hebben niet op Apple gewacht en een eigen dark mode gemaakt die in donkere omgevingen prettig voor de ogen is. Eerder kreeg tvOS voor de Apple TV al een optionele, donkere interface.

De interface-bestanden van Apple bevatten onder andere donkere navigatie­balken, zoekvakken, labels en meer. Een erkenning dat steeds meer ontwikkelaars hun app voorzien van een donkere modus of loopt Apple vooruit op de Dark Mode van iOS 10.3?

Bron: Apple UI Design Resources – Klik/tap voor groter.

We zullen het snel genoeg weten. iOS 10.3 wordt nog in januari verwacht. De afgelopen jaren hebben we gezien dat .3-updates veel belangrijke vernieuwingen brengen. Zo bracht iOS 8.3 Siri in het Nederlands en iOS 9.3 Night Shift.

Voorproefje

Alvast zien een voorproefje van een donkere modus? Het omkeren van de kleuren werkt verrassend goed. Doe dit via Instellingen โ†’ Algemeen โ†’ Toegankelijkheid โ†’ Aangepaste weergave โ†’ Keer kleuren om.

Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
Nieuwe hints naar Dark Mode iOS 10.3
Sluiten