Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 20 januari 2017
Leestijd: 1 minuut

Netflix: Bijna 100 miljoen abonnees, 2 miljoen in Nederland

Er lijkt geen einde te komen aan de groei van Netflix. De video-streaming­dienst luidt zijn tiende jaar in met een sterke groei aan abonnees. Het zijn er bijna 100 miljoen. Ook in Nederland zet de groei door en tikt Netflix 2 miljoen betalende leden aan.

Waren er eind 2015 wereldwijd nog 74,8 miljoen leden, een jaar later is dit gegroeid naar 93,8 miljoen leden. In Nederland groeide het aantal abonnees van 1,2 miljoen eind 2015 naar iets meer dan 2 miljoen eind 2016.

Een op de vier Nederlandse huishoudens

De cijfers over Nederland komen van onderzoeksbureau Telecompaper. Volgens de cijfers heeft 26 procent van de Nederlandse huishoudens de beschikking over Netflix. Concurrenten Videoland en NL Ziet moeten het met aanzienlijk minder abonnees doen. Zij hebben respectievelijk 200.000 en 100.000 abonnees. De concurrentie tussen Nederlandse diensten zal alleen maar toenemen, want onlangs werd bekend dat de NPO in mei met een nieuwe videodienst met premium-optie komt.

Data via: Telecompaper.

Internationale groei en originals

Er zijn twee factoren die bijdragen aan de snelle groei van Netflix. Allereerst werd de dienst afgelopen jaar internationaal uitgerold. Netflix is nu in 130 landen wereldwijd beschikbaar, met China als opvallende uitzondering. Volgens de meest recente cijfers is 47 % van de abonnees niet uit de VS afkomstig. De Netflix Originals leveren daarnaast een belangrijke bijdrage aan de groei. De dienst zal dit jaar 6 miljard dollar investeren in de productie van originele content, een miljard meer dan in 2016.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.