Mac: Juice geeft accuduur in emoji weer

Door: Raymon Mens - 10 reacties

In macOS 10.12.2 heeft Apple de schatting van de resterende accuduur in uren uit de menubalk verwijderd. We hebben een aantal alternatieven op een rij gezet, maar de informatie is niet erg betrouwbaar. Waarom niet eens iets anders?

Juice pakt het origineel aan en weergeeft afhankelijk van de resterende capaciteit een emoji in de menubalk. Genoeg om te zien of je rustig door kunt werken op accu (?) of je moet haasten naar een lader (☠).

Het klinkt gek, maar de informatie is eigenlijk perfect zichtbaar en is één oogopslag duidelijker dan een batterij-icoon. Standaard zijn tien emoticons gedefinieerd, maar je kunt ook eigen emoji kiezen of de accuduur als tekst weergeven.

juice-1
Prima! ?
juice-2
Het zal wel ?
juice-3
Oeps, bijna op de helft ?
juice-4
Hmpf ?

Juice is open source en op Github beschikbaar. De broncode is vrij in te zien en op dit adres kun je de meest recente versie downloaden. MacOS Sierra is vereist om Juice te installeren. De app is niet vertaald in het Nederlands, maar dat doet er niet toe: ? heeft dezelfde betekenis in ?? en ??!

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  Pheaunics

  Klinkt verfrissend, mooi alternatief van helemaal niets in ieder geval! Zeker als de emoticons te vervangen zijn door tekst.

  @Raymon: het is al wel (heel erg veel) vaker voorbij gekomen, maar het is “Juice geeft weer” en niet “Juice weergeeft”. Of ben je aan het trollen geslagen?

 • Profielfoto
  Nummer 50 Jubileumeditie

  De resterende accuduur in de statusbar lijkt me wel handig, maar het is nou ook niet zo’n ramp dat het weg is veronderstel ik? Ten eerste zal het niet enorm precies zijn denk ik, en zolang je het batterijpercentage hebt, heb je toch ook een idee hoe lang ie nog mee kan? Bij m’n iPhone hoef ik nu ook niet bepaald te weten hoeveel uur ik hem kan gebruiken, als ik 100% heb weet ik dat ik de dag doorkom. Of dat nou 3 uur of 5 uur effectief gebruik is weet ik niet, 100% is genoeg voor mij. Als je je enkel hebt gebaseerd op de tijd, en nu moet leren rekenen met het batterijpercentage is het een vervelende aanpassing. Ik heb zelf geen MacBook dus ik weet ook niet hoe het is om met de batterij te werken, iemand ervaring?

 • Profielfoto
  Spinozo

  De huidige versmilisering van de samenleving loopt echt uit de spuigaten!

 • Profielfoto
  IGBA

  Raymon aanpakt het origineel!:cool:

 • Profielfoto
  Edwin

  Weer een gevalletje Google Translate dat niet met grammatica overweg kan… ?

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik ben ook heel erg blij dat Raymon er weer is, ja.

 • Profielfoto
  ray-

  toch compleet nutteloos? ipv cijfers staan er nu smilies. Bovendien zal het opnieuw wat resources opeten, niet veel maar toch…

 • Profielfoto
  Facundo

  Ouch! Al 5 uur staat deze header ongecorrigeerd op de voorpagina.

 • Profielfoto
  AddVariety

  Titel klopt niet, buiten de grammaticale fout. Het geeft helemaal geen accuduur weer, maar een grafische presentatie van het resterend aantal procent.

  De accuduur is de tijd resterend, gebaseerd op o.a. het huidige niveau, de huidige ontlading en wat er op basis van recente historische gegevens algoritmisch geschat wordt nog gedaan te worden.

  In geen enkel geval is Juice dit.

 • Profielfoto
  Facundo

  Ooooh Raymon, dit moet jezelf toch ook onmiddelijk opvallen als je naar de nieuwspagina kijkt??