Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 9 januari 2017

Mac: Juice geeft accuduur in emoji weer

In macOS 10.12.2 heeft Apple de schatting van de resterende accuduur in uren uit de menubalk verwijderd. We hebben een aantal alternatieven op een rij gezet, maar de informatie is niet erg betrouwbaar. Waarom niet eens iets anders?

Juice pakt het origineel aan en weergeeft afhankelijk van de resterende capaciteit een emoji in de menubalk. Genoeg om te zien of je rustig door kunt werken op accu (?) of je moet haasten naar een lader (☠).

Het klinkt gek, maar de informatie is eigenlijk perfect zichtbaar en is één oogopslag duidelijker dan een batterij-icoon. Standaard zijn tien emoticons gedefinieerd, maar je kunt ook eigen emoji kiezen of de accuduur als tekst weergeven.

Prima! ?
Het zal wel ?
Oeps, bijna op de helft ?
Hmpf ?

Juice is open source en op Github beschikbaar. De broncode is vrij in te zien en op dit adres kun je de meest recente versie downloaden. MacOS Sierra is vereist om Juice te installeren. De app is niet vertaald in het Nederlands, maar dat doet er niet toe: ? heeft dezelfde betekenis in ?? en ??!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mac: Juice geeft accuduur in emoji weer
Sluiten