Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 18 januari 2017

Logic Pro X 10.3: Touch Bar-ondersteuning en meer nieuws

Na Final Cut Pro, heeft nu ook Apple’s professionele audio-applicatie Logic Pro X ondersteuning voor de Touch Bar van de nieuwe MacBook Pro. Versie 10.3 brengt daarnaast meerdere nieuwe functies voor professionele audioproductie.

Zo is de interface een stuk lichter en strakker, maar nog steeds herkenbaar. Er zijn 24 nieuwe kleuren voor het markeren van segmenten, sporen en noten. Daarnaast gaat iCloud een grotere rol spelen.

Instrumenten bespelen met Touch Bar

De Touch Bar laat je in Logic niet alleen door projecten navigeren, maar met nieuwe Performance Controls kun je met de Touch Bar ook software-instrumenten bespelen en opnemen. Denk aan pianotoetsen die je aan verschillende toonladders kunt aanpassen, of aan drumpads waarmee je de basis voor een beat kunt leggen. Je kunt de Touch Bar naar wens aanpassen, zodat je altijd toegang hebt tot je favoriete sneltoetsen.

Logic Pro X 10.3 en Touch Bar – Klik/tap voor groter.

Logic en GarageBand compatibel op iOS

Een andere nieuwe functie is het vanaf iOS toevoegen van nieuwe tracks een aan Logic-sessie. Met de nieuwe deeloptie kan een speciale GarageBand-versie van een Logic-project naar iCloud geüpload worden. Deze kan kan vervolgens op iOS-devices worden geopend om nieuwe opnames toe te voegen, zo leg je ingevingen direct vast. Als het project daarna weer in iCloud wordt bewaard, verschijnen alle nieuwe tracks automatisch in het project wanneer het weer op een Mac wordt geopend.

Klik/tap voor groter.

Naast Logic Pro X 10.3 is ook GarageBand 2.2 uitgebracht, met daarin onder andere de Alchemy-synthesizer van Logic en een nieuwe, geavanceerde audio recorder.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Logic Pro X 10.3: Touch Bar-ondersteuning en meer nieuws
Sluiten