Logic Pro X 10.3: Touch Bar-ondersteuning en meer nieuws

Door: Raymon Mens - 7 reacties

Na Final Cut Pro, heeft nu ook Apple’s professionele audio-applicatie Logic Pro X ondersteuning voor de Touch Bar van de nieuwe MacBook Pro. Versie 10.3 brengt daarnaast meerdere nieuwe functies voor professionele audioproductie.

Zo is de interface een stuk lichter en strakker, maar nog steeds herkenbaar. Er zijn 24 nieuwe kleuren voor het markeren van segmenten, sporen en noten. Daarnaast gaat iCloud een grotere rol spelen.

Instrumenten bespelen met Touch Bar

De Touch Bar laat je in Logic niet alleen door projecten navigeren, maar met nieuwe Performance Controls kun je met de Touch Bar ook software-instrumenten bespelen en opnemen. Denk aan pianotoetsen die je aan verschillende toonladders kunt aanpassen, of aan drumpads waarmee je de basis voor een beat kunt leggen. Je kunt de Touch Bar naar wens aanpassen, zodat je altijd toegang hebt tot je favoriete sneltoetsen.

logic-touchbar-001
Logic Pro X 10.3 en Touch Bar – Klik/tap voor groter.

Logic en GarageBand compatibel op iOS

Een andere nieuwe functie is het vanaf iOS toevoegen van nieuwe tracks een aan Logic-sessie. Met de nieuwe deeloptie kan een speciale GarageBand-versie van een Logic-project naar iCloud geüpload worden. Deze kan kan vervolgens op iOS-devices worden geopend om nieuwe opnames toe te voegen, zo leg je ingevingen direct vast. Als het project daarna weer in iCloud wordt bewaard, verschijnen alle nieuwe tracks automatisch in het project wanneer het weer op een Mac wordt geopend.

logic-pro-macbook
Klik/tap voor groter.

Naast Logic Pro X 10.3 is ook GarageBand 2.2 uitgebracht, met daarin onder andere de Alchemy-synthesizer van Logic en een nieuwe, geavanceerde audio recorder.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Wanneer komt de touch bar support van Office for Mac eindelijk? Wel aangekondigd maar is nog niet uitgerold.

 • Profielfoto
  knekkie

  Daar gaat Microsoft natuurlijk geen vaart achter zetten. De Touchbar gebruiker is hele kleine niche:P

 • Profielfoto
  wensink

  Heel mooi, maar houd iCloud alsjeblieft ver weg bij mijn Logic projecten… Als er iets is dat ik niet vertrouw..

  Oh, en GarageBand schrijf je aan elkaar

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Wanneer komt de touch bar support van Office for Mac eindelijk? Wel aangekondigd maar is nog niet uitgerold.

  Daar moet je voor bij MS zijn.

 • Profielfoto
  Facundo

  Heel mooi, maar houd iCloud alsjeblieft ver weg bij mijn Logic projecten… Als er iets is dat ik niet vertrouw..

  (y)

 • Profielfoto
  /dev/enschede

  Laat de Touchbar voorlopig eerst maar eens goed werken in bestaande apps. Nu valt de TB de helft van de tijd weg, verdwijnen knoppen, is de esc knop zoek, etc.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Oh, en GarageBand schrijf je aan elkaar

  Maar gij hebt u beroep gemist gast, gij had leraar moeten worden!

  On topic: Heb zojuist de update geïnstalleerd, man het is echt een fijne update die interface verandering! Veel aangenamer voor mijn ogen in elk geval. heb ook gemerkt dat je nu de lijnen zowel horizontaal als verticaal zelf kan manipuleren alsook de achtergrond waar je sporen zitten. Dat kon ook in Logic Pro 9 maar was blijkbaar niet meer in LP X.

  Jammer genoeg kan ik in de piano roll nog steeds de lijnen niet helderder of donkerder maken. Hopelijk in een volgende update wel weer! Want in LP9 kon dat ook en dat is normaal één van de eerste dingen die ik doe als ik een project open doe.