Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 31 januari 2017
Leestijd: 1 minuut

LG UltraFine 5K-scherm is gevoelig voor hoogfrequente straling

De UltraFine Thunderbolt 3-schermen van LG zijn in samenwerking met Apple gemaakt als dé beeldschermen voor de nieuwe MacBook Pro. Zowel het 4K als 5K-scherm worden bekritiseerd door gebruikers die wijzen op vele gebreken, waaronder de betrouwbaarheid.

Wij merkten tijdens tests geen problemen, maar dat kan een goede reden hebben: er stond geen router in de buurt van het scherm. Het 5K-scherm lijkt erg gevoelig voor hoogfrequente straling.

LG bevestigt problemen interferentie WiFi

Een groot aantal gebruikers klaagt over een verbinding die regelmatig wordt verbroken en haperingen in het beeld. Zac Hall van 9to5Mac kon dit probleem reproduceren en werd door LG verteld dat een Wi-Fi-modem dat in de buurt stond mogelijk voor storing zorgt. Na het verplaatsen van de monitor, verdwenen de problemen als sneeuw voor de zon. Alleen het 5K-scherm lijkt last van interferentie te hebben.

Naast de stralingsgevoeligheid zijn er meer klachten. Gebruikers maken op de review-pagina van de Apple Store (1, 2) melding van crashende MacBooks bij het loskoppelen van het scherm. Ook zou de bouwkwaliteit geen recht doen aan Apple-producten. Een wankele voet, loszittende aansluitingen en slecht afgestelde bedieningsmogelijkheden voor de helderheid en het volume worden vaak genoemd. Over het beeld wordt niet geklaagd, dat is volgens de meeste kopers uitstekend.

Apple verkoopt de LG-schermen exclusief. Er is een 5K-variant met Thunderbolt 3 voor € 1049 (tijdelijke kortingsactie, na 31 maart € 1399) en een 4K-scherm met USB-C voor een tijdelijke prijs van € 561.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
LG UltraFine 5K-scherm is gevoelig voor hoogfrequente straling
Sluiten