Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 18 januari 2017

Chris Lattner: “Overstap naar Tesla was onweerstaanbaar”

Vorige week werden we opgeschikt door het vertrekt van Chris Lattner, de bedenker van Apple’s programmeertaal Swift. Hij krijgt de leiding over de over software voor autonoom rijden en licht zijn overstap naar het bedrijf van Elon Musk in korte verklaring toe.

Lattner ontkende eerder dat zijn vertrek iets te maken zou hebben met Apple’s gesloten cultuur. Hij was na 11 jaar bij Apple toe aan iets nieuws en werd geprikkeld door Tesla, waar hij groot fan van is.

“Ik schrijf al meer dan 30 jaar code en heb 16 jaar besteed aan het ontwikkelen van tools voor developers (sinds 2005 bij Apple, red). Ik vind dat geweldig, maar ben klaar voor iets nieuws. Autopilot-software wordt ongelofelijk belangrijk en zal in staat zijn om levens te redden en gemak te vergroten. Het is ook een bijzonder lastige uitdaging en mijn ervaring met software op grote schaal en het managen van een team komt goed van pas. Ik was al langer groot fan van Tesla.”

Lattner gaat bij Tesla de functie van Vice President of Autopilot Software bekleden en wordt verantwoordelijk voor het realiseren van een belangrijke doelstelling: Tesla’s autopilot 100 procent zelfrijdend maken op een veiligheidsniveau dat aanzienlijk groter is dan dat van een menselijke bestuurder. Een onweerstaanbare uitdaging, aldus de engineer:

“Het was een moeilijke beslissing omdat ik erg veel om de technologie en mensen bij Apple geef. Ik zag mezelf er nog vele jaren werken, maar de kans om iets compleet nieuws te gaan doen met een geweldig team was onweerstaanbaar.”

https://www.youtube.com/watch?v=PUw_DMaQ264

Lattner begon in 2010 met het ontwerpen van Swift en een jaar later kreeg hij ondersteuning van een groter team. Apple heeft zijn rechterhand Ted Kremenek aangesteld als nieuwe projectleider voor Swift. De programmeertaal is open source en wordt door vele ontwikkelaars binnen en buiten Apple gemaakt. Het vertrek van Lattner heeft geen gevolgen voor de ontwikkeling van Swift.

Reageer op artikel:
Chris Lattner: “Overstap naar Tesla was onweerstaanbaar”
Sluiten