Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 30 januari 2017

Klachten over agressief schermdimmen in iOS 10.2.1

Is het je opgevallen dat iOS 10.2.1 het scherm van de iPhone automatisch dimt naarmate de accu leeg raakt? Bij in ieder geval een deel van de iOS-apparaten treedt dit effect op, blijkt uit klachten op de support fora van Apple (123) en op Twitter (1234).

Het patroon lijkt telkens hetzelfde: wanneer de accu 74% bereikt, wordt het scherm naar 70 procent helderheid teruggeschroefd. Bij 49% accu wordt de helderheid nog verder naar 50 procent verlaagd.

Het is nog onbekend hoe wijdverspreid dit probleem is en of het een bug of bewust geïmplementeerde en zeer agressieve energiebesparing is. Diverse gebruikers melden dat het probleem onafhankelijk van de instelling “Pas helderheid automatisch aan” in iOS optreedt.

Tijdelijke workaround

Het scherm zou door weergavezoom in- en uit te schakelen weer tijdelijk terug naar volle helderheid te krijgen zijn. Dit is te vinden onder InstellingenBeeldscherm en helderheidWeergave. Wij hebben dit niet kunnen verifiëren op een iPhone 7 of iPod Touch van de 6de generatie. (Via: Forbes)

Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Klachten over agressief schermdimmen in iOS 10.2.1
Sluiten