Klachten over agressief schermdimmen in iOS 10.2.1

Door: Raymon Mens - 13 reacties

Is het je opgevallen dat iOS 10.2.1 het scherm van de iPhone automatisch dimt naarmate de accu leeg raakt? Bij in ieder geval een deel van de iOS-apparaten treedt dit effect op, blijkt uit klachten op de support fora van Apple (1, 2, 3) en op Twitter (1, 2, 3, 4).

Het patroon lijkt telkens hetzelfde: wanneer de accu 74% bereikt, wordt het scherm naar 70 procent helderheid teruggeschroefd. Bij 49% accu wordt de helderheid nog verder naar 50 procent verlaagd.

Het is nog onbekend hoe wijdverspreid dit probleem is en of het een bug of bewust geĂŻmplementeerde en zeer agressieve energiebesparing is. Diverse gebruikers melden dat het probleem onafhankelijk van de instelling “Pas helderheid automatisch aan” in iOS optreedt.

Tijdelijke workaround

Het scherm zou door weergavezoom in- en uit te schakelen weer tijdelijk terug naar volle helderheid te krijgen zijn. Dit is te vinden onder Instellingen → Beeldscherm en helderheid → Weergave. Wij hebben dit niet kunnen verifiëren op een iPhone 7 of iPod Touch van de 6de generatie. (Via: Forbes)

dark
Klik/tap voor groter.

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  MacAanZee

  Als dit zo bedoeld is, zou het wel heel raar zijn en volstrekt onnodig. Bij 74% al het scherm dimmen is echt onzin. En bij 50% zelfs naar de helft. Mijn iPhone 7 Plus, die ik zĂ©Ă©r intensief gebruik, haalt met de batterij ruimschoots de hĂ©le late avond. Nou heb ik de helderheid zelden voluit staan. Die staat op automatisch en meestal is halve sterkte dan genoeg. Alleen in de volle zon ’s zomers gaat ie (automatisch) voluit. Ik ben benieuwd of dit opzet is van Apple. Zo ja, dan is het erg vreemd dat ze er niets over gezegd hebben

 • Profielfoto
  Mosher Sabur

  (Nog) Niet meegemaakt, iPhone 7.

 • Profielfoto
  The Master

  …”agressief schermdimmen” ook!!:)

 • Profielfoto
  SusanUSA

  Toch is de automatische stand wel handig. Ik heb wel eens gehad dat ik die had uitgezet. Op een gegeven moment kon ik niks meer zien op mijn scherm vanwege het vele licht en probeer dan maar eens je helderheidsinstellingen aan te passen.

 • Profielfoto
  ArMac

  @susanUSA: dat kan gewoon met control center. Even omhoog swipen en je schermhelderheid aanpassen

 • Profielfoto
  Night

  Heb hier op iPhone 5 ook geen last van ‘agressieve schermdimmen’

 • Profielfoto
  Faber Van Driessche

  Heb het probleem ook!

 • Profielfoto
  aartjan.nl/blog

  wel een mooi nieuw hip woord.
  Ik heb de laatste tijd toch zo’n last van aggressief schermdimmen.

 • Profielfoto
  Cest Mac

  Geen last van, maar dat kont waarschijnlijk omdat ik de helderheid nooit boven 50% heb staan. Zorg voor mij voor betere leesbaarheid. Alleen incidenteel buiten met zonlicht heb ik de helderheid hoger staan.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Geen last van, maar dat kont waarschijnlijk omdat ik de helderheid nooit boven 50% heb staan. Zorg voor mij voor betere leesbaarheid. Alleen incidenteel buiten met zonlicht heb ik de helderheid hoger staan.

  Oei, hopelijk is je kont niet teveel gedimd:P (Grapje hé;-) )

  Ik heb een iPhone 6s plus, tot nog toe geen probleem gehad:-)

 • Profielfoto
  SusanUSA

  @ArMac: ik weet wel waar ik het moet doen maar als je scherm niet leesbaar is door het felle licht wordt het erg lastig te zien waar je moet tikken en schuiven..

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Pas op voor agressieve schermdimmers;!:lol:
  Ik heb er geen last van. Staat altijd automatisch en dan is gemiddeld zo’n 40% helderheid genoeg. Tenzij ik op het strand zit of zo.

 • Profielfoto
  WillemZ

  Logisch is het wel.
  Want als mijn accu op 0% staat, is mijn scherm dat ook.