Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 6 januari 2017
Leestijd: 1 minuut

Is dit het jaar van de randloze telefoon?

Onderwijl in Las Vegas. Daar vindt de jaarlijks terugkerende elektronicabeurs CES plaats. Dé plek waar men manmoedig trage technologische vooruitgang als innovatieve concepten probeert te slijten. Maar soms zie je er iets waarvan je weet dat het de toekomst is.

Zo hebben we daar de Xiaomi Mi Mix in een witte uitvoering. Een concepttelefoon en dus kunnen we er eigenlijk weinig waarde aan hechten. Maar het model laat zien dat een randloos tijdperk aanstaande is.

De Mi Mix is ontworpen door Philippe Starck (je weet wel, van jouw wc-borstel en Steve’s boot) en kenmerkt zich door het ontbreken van een ‘voorhoofd’. Het scherm volgt de curve van de telefoon en daarmee laat het het aloude traditionele idee los van het rechthoekige scherm. Dit zorgt ervoor dat de voorhoofdloze Mi Mix in de behuizing zo groot als de iPhone Plus een scherm van 6.4 inch kwijt kan in plaats van de 5.5 inch van de iPhone Plus.

Wat denk jij? Brengt Apple in 2017 wederom een ‘tussenpaus’ uit of zal Apple de eerste telefoon zonder bezel in massaproductie brengen? (de heilloze Samsung Edge daargelaten)

Xiaomi Mi Mix
Xiaomi Mi Mix

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Is dit het jaar van de randloze telefoon?
Sluiten