Is dit het jaar van de randloze telefoon?

Door: Lucas Raggers - 38 reacties

Onderwijl in Las Vegas. Daar vindt de jaarlijks terugkerende elektronicabeurs CES plaats. Dé plek waar men manmoedig trage technologische vooruitgang als innovatieve concepten probeert te slijten. Maar soms zie je er iets waarvan je weet dat het de toekomst is.

Zo hebben we daar de Xiaomi Mi Mix in een witte uitvoering. Een concepttelefoon en dus kunnen we er eigenlijk weinig waarde aan hechten. Maar het model laat zien dat een randloos tijdperk aanstaande is.

De Mi Mix is ontworpen door Philippe Starck (je weet wel, van jouw wc-borstel en Steve’s boot) en kenmerkt zich door het ontbreken van een ‘voorhoofd’. Het scherm volgt de curve van de telefoon en daarmee laat het het aloude traditionele idee los van het rechthoekige scherm. Dit zorgt ervoor dat de voorhoofdloze Mi Mix in de behuizing zo groot als de iPhone Plus een scherm van 6.4 inch kwijt kan in plaats van de 5.5 inch van de iPhone Plus.

Wat denk jij? Brengt Apple in 2017 wederom een ‘tussenpaus’ uit of zal Apple de eerste telefoon zonder bezel in massaproductie brengen? (de heilloze Samsung Edge daargelaten)

Xiaomi Mi Mix
Xiaomi Mi Mix

 

Reacties

38 reacties
 • Profielfoto
  MrHammond

  Hebben ze dan ook de technologie om de luidspreker in het scherm te integreren?!?

 • Profielfoto
  One Less Thing

  Ik wil een iPhone waar een een bakje cappuccino mee gemaakt kan worden.

 • Profielfoto
  SvS

  Dit jaar randloos, o oke, dan mogen we in 2018 wel een randloze iPhone verwachten.

 • Profielfoto
  Bandjar

  Uitstekend artikel. Goed dat hier aandacht voor is. Camera, chip, sofwtare is al jaren prima bij de iphone. Alleen op de bezels kun je een voetbalwedstrijd spelen. Lelijk en onnodig.

 • Profielfoto
  Lien Wispels

  MrHammond, dat hebben ze. Niets nieuw trouwens, heb enkele jaren geleden zo’n voorhoofdloos toestel gezien die via vibraties van het schermoppervlak geluid kon produceren.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Een concepttelefoon en dus kunnen we er eigenlijk weinig waarde aan hechten.

  .
  Eh… maar dan wel een concepttelefoon die gewoon te koop is. Dus daar kan je best waarde aan hechten.:)

 • Profielfoto
  flappah

  Hebben ze dan ook de technologie om de luidspreker in het scherm te integreren?!?

  *hehe* .. lastig maar toch niet vergezocht. Toevallig kondigt Sony op de CES de XBR-A1E TV aan die over “‘Acoustic Surface’ which integrates the speaker into the screen itself” beschikt. Geen idee of dit te downscalen is naar een klein formaat scherm. Maar dat er ontwikkelingen op dat vlak zijn, is zeker.

  https://www.engadget.com/2017/01/05/sony-4k-bravia-/

 • Profielfoto
  Dydefox

  Ja! Dit wordt het jaar van echte innovaties, het start met het weglaten van randjes, plugjes, fysieke knopjes en gaatjes die allang weggelaten konden worden. Resteert een designstukje glas, met als bijkomend voordeel dat het 100% waterdicht is.

 • Profielfoto
  GodzillaNinja

  “Dé plek waar men manmoedig trage technologische vooruitgang als innovatieve concepten probeert te slijten.” evengoed een Apple presentatie tegenwoordig.

 • Profielfoto
  4GTL

  Niet de meest interessante vernieuwing. Ik zit hier in ieder geval niet op te wachten.

  Waar ik wel op wacht is een degelijke batterij. Mijn iPhone SE is op dat gebied 1 van de beste toestellen op de markt, al heb ik enkele dagen terug hem aan de kant gelegd om mijn oude Sony-Ericsson uit 2007 in gebruik te nemen. Ik heb de laatste dagen nu eenmaal nood aan een telefoon die het 48 uur kan uitzingen zonder stopcontact, geklooi met powerbankjes,… en waarmee ik terwijl 5-6 uur op een nacht kan bellen.

  Geen enkele smartphone die aan deze eisen voldoet…

 • Profielfoto
  pruus

  Allemaal heel leuk, en past in in de evolutie; groter, kleiner, sneller etc. Andere hoesjes, meer krassen. Blijft het wachten op een echte verandering op telefoongebied. Allemaal aan de bril. Dat durf ik wel te voorspellen. Alles komt dichter bij de hersenen, of in. Dan heb je integratie en innovatie.

 • Profielfoto
  Usain

  de heilloze Samsung Edge daargelaten

  ??
  Hoezo heilloos?

 • Profielfoto
  Ruurd

  Mooi maar waar gaat het over? Een telefoon is niet alleen maar een draagbaar display. Waar moet je de andere dingen laten die een telefoon nodig heeft? Een mooi beeld met kut geluid zou ik niet willen hebben. Of een telefoon waarin degene die ik opbel me niet kan verstaan omdat de microfoon op een onmogelijke plek zit ook niet. Of een telefoon die bij het minste geringste stootje een barst vertoond OOK niet.

  Form follows function. Ik zou graag willen dat ze bij Apple goed nadenken over de vorm op een zodanige manier dat er een mooie, robuuste, functionele telefoon uit tevoorschijn komt. Al heeft ie een waterhoofd. Hij moet goed werken. Ik moet er mee kunnen communiceren. Als hij leuke foto maakt fijn. Een mooi scherm ook fijn. Goed geluid idem. Maar bovenal: robuust, stevig, niet snel stuk.

 • Profielfoto
  sjonnie

  Nu nog randloze hoesjes/bumpers;-)

 • Profielfoto
  maconly

  Batterij gewoon minimaal 2 dagen

 • Profielfoto
  Ziegler

  @ruurd
  Hoor ik nu echt dat je Apple advies geeft over vormgeving?:lol:

 • Profielfoto
  RJG

  Innovatie loos??
  Ik zag dit voorbij komen, je zou ziets van Apple verwachten maar nee, Dell
  Dell touchscreen

 • Profielfoto
  tomc

  2mm dikker, en die plaats opvullen met batterij. Danku

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Innovatie loos??
  Ik zag dit voorbij komen, je zou ziets van Apple verwachten maar nee, Dell
  Dell touchscreen

  Das wel een verdomd groot scherm voor een telefoon. Hoe denk je die makkelijk mee te nemen?

 • Profielfoto
  Lien Wispels

  @Ruurd, als jij je iPhone op de grond peert is dat jouw fout, niet die van Apple. Als jij een iPhone koopt in de veronderstelling dat het scherm een harde klap op beton kan overleven, is dat jou onwetendheid, niet een fout van Apple. Ga jij maar terug naar een Nokia 3310 als voor jou een camera niet vitaal is, een prachtig scherm overbodig is, geluid een detail is…

  @tomc, van mij mogen ze de Plus-line-up 0.2mm dunner maken om te matchen met de 4.7″-line-up, ten koste van de batterij die erg goed is. Al vermoed ik dat die extra dikte is om het toestel stevig te houden, in dat geval mag ie blijven hoe ie is.

 • Profielfoto
  proXify

  Ze kopiëren Apple, maar dan een trapje hoger qua technologie.

  En ik denk dat ze bij Apple wel eens zullen vloeken voor de iPhone 8… :o
  Xiaomi just announced the iPhone 8 we’re expecting next year

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ze kopiëren Apple…

  .
  Wat precies is hier van Apple gekopiëerd? Hoogstens hebben ze een Sharp nagebouwd.

 • Profielfoto
  macha

  Had vd week voor t eerst een hua wei toestel in de hand. Verassend mooi apparaat met alleen klein bezeltje biven en onderop. Een iphone ziet er uit als een lelijk ouderrwets ding naast dat toestel.
  De echte Innovatie en fraai design kan ook uit china komen.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik hoor het al, jullie zijn in 2017 nog steeds bezig met de nieuwste, hipste, beste smartphone kopen en de belangrijkste feature is dan een randloos display. Losers!

 • Profielfoto
  pruus

  En straks maar zeuren over de krassen na het vallen. Of het hoesje dat net niet mooi aansluit. Worden we dan allemaal zeikerds?

 • Profielfoto
  pruus

  En Steve Jobs was een voorstander van ‘liever goed gejat, dan slecht bedacht’. Hup kopiëren de handel die goed is.

 • Profielfoto
  knekkie

  Bij: “beter goed gejat dan slecht bedacht” denk ik aan: “alleen de goede elementen overnemen en daarop voortborduren met als doel voordelen in gebruiksgemak mee te creëren”.”
  Maar welke voordelen biedt een groter scherm oppervlak in kleinere behuizing zonder randjes aan de gebruiker?

  En wegen de voordelen op tegen de nadelen?
  – Ongewenste touch events.
  – Nog kwetsbaarder bij vallen.
  – Extra uitgaven aan (lelijke) hoesjes.

 • Profielfoto
  bassbug

  Ik denk ‘leuk, mooi’ in eerste instantie.
  Maar het word wel erg kwetsbaar bij vallen ed

 • Profielfoto
  Kotter86

  Kan Apple nog wat van leren…

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Geen concept hoor, het toestel is al een jaar in het zwart te koop. Alleen de witte variant is nog een concept.

  Hier kan Apple een dikke punt aan zuigen…

 • Profielfoto
  gijzzz

  En helemaal terecht
  Er is geen hond die zat te wachten op gebogen randen aan een telefoon.
  Resultaat ervan is dat het scherm bij een val nog sneller stuk is en dat het een stuk duurder is om een schermpje te vervangen. Ook kun je er geen degelijk beschermingsglas op plakken.
  Net zo’n zinloze actie als een gebogen televisie. Kortom binnen een jaar zijn we klaar met gebogen schermpjes. Volgende wel zinnige ontwikkelingen zijn betere accuduur (de heilige graal)en zonnecellen achter het scherm zodat het mobieltje ook tijden niet gebruiken kan opladen. Enne de mogelijkheid om mobieltjes contact met elkaar te laten maken zonder sateliet/zendmast verbinding maar via een netwerk van losse mobieltjes zodat je ook geen providers meer nodig hebt, een beetje zoals een torrentnetwerk maar dan van losse mobieltjes die samen een netwerkvormen van zenders en ontvangers en doorgevers.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ik hoor het al … …en de belangrijkste feature is dan een randloos display. Losers!

  .
  3 centimeter minder lengte in je broekzak bij een display van gelijke grootte.

  Zo’n 7 Plus is echt een belachelijk lomp ding geworden, als je hem vergelijkt met de nieuwste generatie smartphones. En dat is dus niet alleen uiterlijk, maar ook gebruiksgemak.

 • Profielfoto
  RJG

  Ruwepit 23 uur geleden
  RJG
  Innovatie loos??
  Ik zag dit voorbij komen, je zou ziets van Apple verwachten maar nee, Dell
  Dell touchscreen
  Das wel een verdomd groot scherm voor een telefoon. Hoe denk je die makkelijk mee te nemen?

  Klopt, dat was mij ook al opgevallen en er zit een snoer aan, moet je wel een heel lang snoertje hebben! Maar goed, het ging mij meer over de opmerking innovatieloos maar dat had je vast wel begrepen.

 • Profielfoto
  computer space

  2017 wordt het jaar van de telefoonloze telefoon. De NoPhone. Minister Schulz bijt het spits af. Wie kan het langste op een dag zonder.
  Op school gaan we ook meedoen: telefoonloze lessen. 2017, het jaar van de NoPhone.

 • Profielfoto
  maconly

  Apple zakt onder Tim Cook steeds verder weg ,deze man kijkt niet verder dan geld.

 • Profielfoto
  Louise Dazzle

  I have also this mobile and very amazing applications in this mobile . i am also handle the Custom Essay Writing Service institute.

 • Profielfoto
  Jane Grim

  Thank you for the great info! Your blog is very interesting, informative and full of useful articles. I am a writer at handmadewritings so I really enjoy your blog.

 • Profielfoto
  Geneva Weasley

  hello!! Very interesting discussion glad that I came across such informative post. In my opinion, i’m not gonna expect to see anything like a phone made of glasses like the movies had. I have an iPhone and a Samsung Android Phone. I have used both for 2 years. iPhone camera is terrible. Well, there’s no surprise here. It’s one of the best in terms of performance. If you want a good phone with a good interface that always responds on time, iPhone 7 will always be there for you.
  gene @ https://orderessay.org/