Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 10 januari 2017
Leestijd: 1 minuut

‘iPhone 8 erft stalen frame van iPhone 4’

Na de unibodybehuizing van de iPhone 6, 6s en 7 zou Apple met de iPhone 8 weer terugkeren naar een ontwerp met een frame van roestvrijstaal. Daarbij wordt hetzelfde productieproces gebruikt als dat van de iPhone 4, aldus het matig betrouwbare DigiTimes.

Volgens de wisselend betrouwbare Taiwanese bron bestaat de iPhone 8 uit een versterkte glazen voor- en achterkant met een roestvrijstalen frame. Bovendien zou een deel van de productie in de VS plaatsvinden.

Nieuw productieproces

Hoewel een stalen frame aan de iPhone 4 doet denken, is het productieproces volgens DigiTimes veranderd. Het frame zou in vorm gesmeed worden in plaats van gefreesd uit een blok roestvrij staal. Dit zou leiden een daling in productiekosten van 30 tot 50 procent en net zo sterke, zo niet sterkere iPhone opleveren.

Voor het eerst zou ook een Amerikaans bedrijf verantwoordelijk voor een deel van de productie zijn. Naast Apple’s vast onder­aannemer Foxconn, neemt het Amerikaanse bedrijf Jabil naar verluidt een deel van de assemblage voor zijn rekening. Dit bedrijf is gespecialiseerd in de automatisering van productielijnen.

Geruchten over de volgende iPhone spreken elkaar de laatste tijd enigszins tegen. Het lijkt erop alsof Apple twee types test: een ‘iPhone 7s’ die voortborduurt op het ontwerp van de iPhone 7 en een ‘iPhone 8’ die een volledig nieuw ontwerp en gebogen OLED-scherm krijgt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
‘iPhone 8 erft stalen frame van iPhone 4’
Sluiten