‘iPhone 8 erft stalen frame van iPhone 4’

Door: Raymon Mens - 7 reacties

Na de unibodybehuizing van de iPhone 6, 6s en 7 zou Apple met de iPhone 8 weer terugkeren naar een ontwerp met een frame van roestvrijstaal. Daarbij wordt hetzelfde productieproces gebruikt als dat van de iPhone 4, aldus het matig betrouwbare DigiTimes.

Volgens de wisselend betrouwbare Taiwanese bron bestaat de iPhone 8 uit een versterkte glazen voor- en achterkant met een roestvrijstalen frame. Bovendien zou een deel van de productie in de VS plaatsvinden.

Nieuw productieproces

Hoewel een stalen frame aan de iPhone 4 doet denken, is het productieproces volgens DigiTimes veranderd. Het frame zou in vorm gesmeed worden in plaats van gefreesd uit een blok roestvrij staal. Dit zou leiden een daling in productiekosten van 30 tot 50 procent en net zo sterke, zo niet sterkere iPhone opleveren.

Voor het eerst zou ook een Amerikaans bedrijf verantwoordelijk voor een deel van de productie zijn. Naast Apple’s vast onder­aannemer Foxconn, neemt het Amerikaanse bedrijf Jabil naar verluidt een deel van de assemblage voor zijn rekening. Dit bedrijf is gespecialiseerd in de automatisering van productielijnen.
iPhone4-3

Geruchten over de volgende iPhone spreken elkaar de laatste tijd enigszins tegen. Het lijkt erop alsof Apple twee types test: een ‘iPhone 7s’ die voortborduurt op het ontwerp van de iPhone 7 en een ‘iPhone 8’ die een volledig nieuw ontwerp en gebogen OLED-scherm krijgt.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Barry Heutinck

  Ik zou deze iPhone 4 behuizing met de laatste hardware fantastisch vinden.

 • Profielfoto
  PowerMac

  ik denk dat ie sneller wordt, en dat je er mee kan gaan bellen, en dat ie magic en fantastic en unbelievable gaat worden.
  ik denk dat ie minder knoppen (geen?) gaat hebben en dat ie helemaal waterdicht gaat worden (IP68), maar misschien ook niet.
  ik denk dat het een enorm succes gaat worden.
  ik denk dat niemand het echt heel erg vooruitstrevend vindt, en dat er hele legers zijn die gaan zeggen dat Chinees bedrijf x en Koreaans bedrijf y dit al jaren zo doet.
  ik denk dat er weer hele legers zijn die zeggen dat het nu toch echt afgelopen is met Apple, en dat het onder Steve nooit zo gegaan was.
  ik denk dat ik rustig afwacht wat het wordt.

 • Profielfoto
  PowerMac

  trouwens, wanneer gaan ze nu eens wat meer doen met dat liquid metal behalve het erectie tooltje voor de sim? dat zal wel weer eens een mooie roddel kunnen zijn in deze…
  vraag is echter of je dan van smeden kunt praten, met liquid metal…

 • Profielfoto
  mhoeve

  “… gebogen OLED-scherm …”

  Ik hoop toch zo van niet. Zelden zo’n nutteloze toevoeging aan een smartphone gezien als het gebogen scherm van de Samsung Galaxy 7 Edge. 9 van de 10 gebruikers heeft een hoesje om zijn smartphone, dus dan is het hele effect weg, als dat er al was.
  Samsung komt bij zijn TV’s ook al weer op zijn schreden terug wat betreft gebogen schermen. Het heeft geen enkele toegevoegde waarde, anders dan dat het ‘anders’ is. Ik hoop werkelijk dat Apple niet in die val trapt en gewoon zijn eigen weg blijft gaan.

 • Profielfoto
  koolenboer

  Ik heb zelf de iPhone SE. Als ze het design niet aanpassen en het binnenwerk update met de nieuwste specs dan update ik mijn toestel elke twee jaar. Ik ben dol op dat design!

 • Profielfoto
  Nick Seamore

  @koolenboer: helemaal mee eens(y)

 • Profielfoto
  Pokerface

  @koolenboer: Ook mee een, behalve dan dat ik om de 3 jaar zou updaten. Na twee jaar voldoet de mijne nog prima denk ik. Wat mij betreft maken ze hem zelfs 1 mm dikker zodat er een grotere accu in kan. Dagelijks opladen is niet van deze tijd.