Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 17 januari 2017

ING Bankieren-app ondersteunt nu Siri

Een primeur voor ING. De bank heeft als eerste Nederlandse bank ondersteuning voor Siri toegevoegd aan zijn app. Hierdoor is het nu mogelijk om met een simpel spraak­commando geld over te maken en een betaalverzoek aan te maken.

Binnen de ING-app kan Siri geactiveerd worden via het menu InstellingenSiri. Om betalingen te doen met Apple’s spraakassistent dient ook Touch ID voor inloggen en bevestigen van betalingen ingeschakeld te zijn.

De functionaliteit van Siri beperkt zich momenteel tot het aanmaken van een betaalverzoek en het doen van een betaling. Het checken van je saldo is (nog) niet mogelijk. Siri kan alleen gebruikt worden bij particuliere rekeningen.

Om een betaalverzoek te versturen kunt je Siri het volgende vragen: “10 euro ontvangen” of “geld ontvangen”. Om een betaling te doen kunt je Siri het volgende vragen: “10 euro overmaken” of “geld overmaken”.

Een betaling (links) en betaalverzoek (rechts) met Siri – Klik/tap voor groter.

ING is de eerste Nederlandse bank die Siri toevoegt aan zijn bankieren-app. In België had Belfius onlangs de primeur. Ook PayPal beschikt al enige tijd over Siri-ondersteuning voor het versturen en ontvangen van betalingen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
ING Bankieren-app ondersteunt nu Siri
Sluiten