In 2007 hadden de meeste OMT’ers een…

Door: Raymon Mens - 9 reacties

De iPhone is dit jaar precies 10 jaar oud. We zijn misschien vergeten hoe dit toestel onze levens heeft veranderd, maar er was leven voor de iPhone! Vandaar de vraag in onze weekend poll: Welke telefoon had je in 2007, vóór de release van de iPhone?

In totaal werd er 5159 keer op de weekend poll gestemd (dank!). De meeste OMT’ers hadden een Nokia (41%), gevolgd door Sony/Ericsson (20%) en HTC (10,45%) op een derde plaats.

sonye2007wide
De Sony Ericsson W(alkman) 880i, uit 2007.

Volledige uitslag weekend poll

De volledige uitslag laat er geen twijfel over bestaan, toen Apple de iPhone introduceerde was Nokia in Nederland heer en meester. De opmars van BlackBerry was nog niet begonnen en slechts een klein deel van onze lezers had nog geen mobiele telefoon.

 • Nokia: 41%
 • Sony/Ericsson: 21%
 • Ander merk: 12%
 • HTC: 10%
 • BlackBerry: 7%
 • Motorola: 4%
 • Geen mobiele telefoon: 3%
 • Palm: 2%

Een minderheid van 44 procent omschreef zijn toestel als smartphone. Een meerderheid van 53 procent had een mobiele telefoon, maar noemde dit geen smartphone. Aanstaande zaterdag is er weer een nieuwe poll.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  essiw

  En ik zou nog steeds een nokia hebben, als die van mij het niet begeven had en ik niet van iemand een gratis android had gekregen… Aangezien ik nauwelijks mobiel bel is een iPhone veel te duur. Ik heb dus ook geen iPhone nodig naast mijn iPod Touch en iPad.

 • Profielfoto
  MEEUW

  Hoezo omschreven de meeste als smartphone ?
  De Sony Ericsson P900 die ik had was toch echt wel smart-phone.
  Ook kon je programma’s installeren etc…
  Gaan we nu ons als farrari gedragen alsof fort nooit top modellen hebben geproduceerd?

 • Profielfoto
  polansky

  Meeuw maak je niet zo druk.
  Apple gaat Sony hard achterna.

  Een merk waar je ooit bewondering voor had, maar door gebrek aan innovatie en vernieuwingskracht gewoon tot de zoveelste gadget fabrikant is verworden.

  Apple is zijn charme al een tijdje kwijt en ik ben benieuwd of ze het ooit nog terug gaan krijgen.

 • Profielfoto
  flappah

  @polansky, Apple is niet meer echt innovatief te noemen inderdaad maar voor mij maakt het bedrijf toch nog steeds wel apparaten die de moeite waard zijn. Ik geef wel toe dat ze op moeten passen. Het begint idd verdachte Sony trekjes te krijgen.

  Nu is het ook wel weer zo dat Apple in het verleden zijn charme kwijt is geraakt maar men heeft het ook weer opnieuw gevonden. Hetzelfde heb je ook bij Microsoft zien gebeuren. Denk dat het gewoon cycli zijn. Ik heb Apple beslist niet opgegeven maar ik hoop wel dat ze oppassen dat ze hun mojo niet kwijtraken.

 • Profielfoto
  html-junky

  Apple doet alles rustig aan, als ze er 5 jaar over moeten doen tot ze met het volgende innovatieve product kunnen komen dan doen ze dat, ik ben blij dat er nog bedrijven bestaan die zoch niet door tijd onder druk laten zetten

 • Profielfoto
  Gans

  Uitslag van het onderzoek kan ook zijn: de meeste Blackberry bezitters van 10 jaar geleden zitten niet op OMT;-)

 • Profielfoto
  MacAanZee

  @essiew: een iPhone te duur omdat je nauwelijks belt?

  Ik bel bijzonder weinig met mijn iPhone 7 Plus, misschien maar 80-100 minuten per maand, maar ik gebruik m’n iPhone minstens 200x per dag voor andere dingen. Heb je wel ’s ontdekt wat je er verder nog mee kunt doen;-)

 • Profielfoto
  martfra

  @ Meeuw:

  Gaan we nu ons als farrari gedragen alsof fort nooit top modellen hebben geproduceerd?

  Let ff op je spelling! farrari?? fort?? Ik neem aan dat je probeert om een vergelijking met automerken te maken, maar ik begrijp geen kond (met een ‘t’) van wat je zou willen zeggen.

 • Profielfoto
  computer space

  Heb je wel ’s ontdekt wat je er verder nog mee kunt doen;-)

  Zou het wel tof vinden als je nog een paar andere icoontjes kunt downloaden of zo. Misschien een gratis site-icoontje waarmee je gratis berichtjes na elkaar kunt sturen. Of snel fotootjes in een blogje kunt posten. Zou ik blij mee zijn.