Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 19 januari 2017

Development: Google koopt Crashlytics, LinkedIn onthult Bluepill

Twee ontwikkelingen in de wereld van ontwikkelaars. Twitter zet zijn afslankkuur voort en neemt na Vine ook afscheid van Fabric, een serie ontwikkeltools waar crashreporter Crashlytics ongetwijfeld de bekendste van is. Fabric wordt gekocht door Google.

LinkedIn -tegenwoordig onderdeel van Microsoft- heeft een nieuwe tool genaamd Bluepill onthuld. Dit stelt ontwikkelaars in staat iOS-apps in meerdere simulators tegelijk geautomatiseerd te testen.

Fabric wordt geïntegreerd met Firebase

Met Fabric koopt Google een groot platform. Voornamelijk Crashlytics is enorm populair en in duizenden apps aanwezig. Twitter, Waze, Yelp, en Groupon gebruiken allemaal onderdelen van Fabric. Totaal is het op 2,5 miljard apparaten wereldwijd aanwezig. Google beschikt met Firebase over vergelijkbare tools. Het Fabric-team zal worden geïntegreerd met dat van Firebase. Zo ontstaat een zwaargewicht in de markt.

Crashlytics verscheen voor het eerst in 2011 en deze SDK werd al snel een groot succes. De overgang van Twitter naar Google zal geleidelijk gebeuren, te beginnen met Crashlytics en Answers (een Google Analytics-concurrent). Er zijn per direct nieuwe Terms of Service ingegaan.

Bluepill test snel apps

LinkedIn heeft Bluepill gemaakt om de vele tests die op verschillende iOS-apparaten gedaan moeten worden te vereenvoudigen. De open source-tool is intern ontwikkeld om tegelijkertijd meerdere simulator-tests op dezelfde Mac te draaien.

De ontwikkelaars van LinkedIn waren niet tevreden met bestaande oplossing, dus hebben ze een eigen variant gemaakt met schaalbaarheid en stabiliteit voorop. Om he een idee te geven, Bluepill kan 2000-interface tests ongeveer 15 uur zouden duren met Xcode in drie uur afronden. Dit door het parallel uitvoeren van verschillende tests in meerdere simulatoren. Bluepill dankt zijn naam aan The Matrix.

Bluepill in actie – Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Development: Google koopt Crashlytics, LinkedIn onthult Bluepill
Sluiten