Gerucht: ook vervangings­programma voor iPhone 6-accu [update]

26 reacties

Eind vorig jaar startte Apple met een vervangings­programma voor iPhone 6s-exemplaren die onverwacht uitvallen. Dit riep veel reacties van bezitters van onder andere de iPhone 6 op, zij claimen met een soortgelijk probleem te kampen.

Apple reageerde door met iOS 10.2 het gedrag van de accu extra in de gaten houden en info door te sturen. Nu zou de fabrikant op het punt staan een vervangings­programma voor de accu van de iPhone 6 te starten.

Update 18:30 uur → Apple ontkent

Apple ontkent dit gerucht. Mike Wuerthele citeert op AppleInsider een woordvoerder van het bedrijf: “We beoordelen onze servicestatistieken continu. Op dit moment zijn er geen plannen of redenen voor een grootschalig batterij-uitwisselingsprogramma voor de iPhone 6.”

Dit schrijft Macotakara zonder het noemen van een bron. In het verleden beschikte het Japanse blog echter meermaals over juiste informatie. Apple vervangt bij dergelijke programma’s onderdelen kosteloos omdat er een productiefout is geconstateerd. De accu van een aantal iPhone 6s-modellen was tijdens de productie bijvoorbeeld te lang blootgesteld aan buitenlucht, waardoor deze sneller degradeerde en telefoons overwacht uitvielen.
iPhone 6 binnenkant teardown ifixit-16x9
Het uitvallen van een hoeft overigens niet altijd het gevolg van een productiefout te zijn. Zo kan het toestel zichzelf bij extreem lage temperaturen uitschakelen om schade aan de accu te voorkomen. We horen vaak dat dit voorkomt bij het gebruik van een iPhone op dagen met vrieskou en wind. (Om verder te lezen → Apple licht oorzaak uitvallen iPhone toe)

Reacties

26 reacties
 • Profielfoto
  Timm

  En hoe zit dat met de 6+?

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Dat is ook een iPhone 6…

 • Profielfoto
  serum

  Hmm, zo is hij mij niet verkocht. Compleet andere toestellen op gebied van accu.

 • Profielfoto
  Wootism

  Hmm, zo is hij mij niet verkocht. Compleet andere toestellen op gebied van accu.

  Natuurlijk vertellen ze je niet dat er met de 6 precies dezelfde problemen kunnen voorkomen….

 • Profielfoto
  midas

  Die 6 is gewoon een @${%{> telefoon. Ken veel mensen met accu en luidspreker problemen. Na 7 maanden Vorige week de 7 maar gehaald, gewoon omdat die doet wat hij moet doen.

 • Profielfoto
  Joske007

  Hmmm, hier een tevreden iPhone 6 gebruiker:)

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Onze iphone 6 (zoon), iphone 6 plus (vrouw) en mijn iphone 6s plus vallen allemaal plotseling uit als je ze buiten uit je zak haakt en batterij plotseling leeg. Verder halen ze geen van allen het einde vd dag zonder opladen. Structureel probleem wat mij betreft en kennelijk ook geen software probleem. Apple kwaliteit neemt echt af.

 • Profielfoto
  DaveFlash

  Apple ontkent nu opeens? Onzin, en natuurlijk bedoeld om dan vervolgens toch zelf bekend te maken dat het er wel komt. Dat doen die rare snuiters wel vaker …

 • Profielfoto
  Arjenn

  Ik zou het wel kunnen waarderen, regelmatig hetzelfde probleem als @lordoftheflatbush beschrijft…

 • Profielfoto
  Wauters

  Er is wel degelijk een probleem hoor!
  Heb hetzelfde fenomeen als @lordoftheflatbush
  De kou doet niet goed!

  Gisteren nog: Mijn vrouw haar 6 een uurtje in de auto laten liggen bij 0 graden op 50% en valt plotseling uit na enkele handelingen.
  Ik kan het perfect simuleren.

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Zou tijd worden… Onze 6 heeft dit probleem al lange tijd.

 • Profielfoto
  Athens1

  Blijft een mirakel….

  Met de iPhone 5 nimmer problemen en na install iOS en alle iOS updates valt ook de iPhone 5 uit. Best vervelend als je weet nimmer problemen gehad te hebben tot en met iOS 9

 • Profielfoto
  Joost de Vries

  Is er ook iets bekend over de iPhone se? Ik heb volgens mij precies hetzelfde. Valt uit, doet net alsof ie ineens leeg is (terwijl er bijvoorbeeld nog 50% in zat). Soms is na het uitvallen de accu ook daadwerkelijk leeg. Afgelopen weekend had ik nog dat ie uitviel, aangaf leeg te zijn en vervolgens toch nog 33% te hebben (ipv de bijna 50% voor het uitvallen).

 • Profielfoto
  Edwin

  Vorige week de 7 maar gehaald, gewoon omdat die doet wat hij moet doen.

  Mag je hopen, dat ik het eerste jaar van de 6 batterij ook…

 • Profielfoto
  Q-collective

  Mja, in hoeverre dit nou een “probleem” is. Ik bedoel, hij valt uit, buiten, als het vriest. Wat staat er in de technische specificaties van het toestel?

  Omgevingsvereisten

  Omgevingstemperatuur bij gebruik: 0 tot 35° C
  Temperatuur bij opslag: -20 tot 45° C
  Relatieve luchtvochtigheid: 5-95%, niet-condenserend
  Hoogte bij gebruik: getest tot 3000 meter

  Meer documentatie hier.

  Waarom dat gebeurt.

  Apple heeft in ieder geval een vervangingsprogramma opgezet voor een reeks uit de 6S omdat deze al uitviel boven de specificatie-temperatuur (soms bij 10 graden al). Maar in de meeste gevallen werkt de iPhone precies zoals deze is ontworpen, maar nu denkt iedereen een batterij probleem te hebben…

 • Profielfoto
  Wauters

  Ben er zeker van dat het minstens 1° was bij de laatste 15 uitvallen.

 • Profielfoto
  Wauters

  Voordeel is dat dit probleem zichzelf zal oplossen, nou maar even de winter doorkomen en dan uit garantie.

 • Profielfoto
  Zakske

  Mja, in hoeverre dit nou een “probleem” is. Ik bedoel, hij valt uit, buiten, als het vriest.

  Wat een onzin. Een telefoon zit in je broek- of jaszak; die is dus niet nul graden als je hem eruit haalt, eerder een graad of twintig, à dertig. Als hij direct de geest geeft is er iets mis met de batterij of de software.

 • Profielfoto
  johnnydoory

  Wisselende ervaring. Meerdere malen een reset gedaan voor de netwerk setting.
  Heb ook het idee dat apps een oorzaak kunnen zijn. Het blijft vreemd dat soms de accu zomaar leegloopt, je kunt er naar kijken en het zien gebeuren. Of het iOS of de
  accu is hieraan debet.

 • Profielfoto
  Pier

  Die van mij begon raar te doen als hij rond de 20% kwam. Dan kon hij opeens uitvallen. Als ik hem dan aan de lader hing gaf de batterij opeens weer 45% aan of zo. Maandag ingeruild in de Apple store voor de 7. Kreeg nog 200 euro voor terug (2 jaar oud).

 • Profielfoto
  mhoeve

  Mijn iPhone 6 draait nog steeds als een zonnetje. In die ruim twee jaar nog nooit batterijproblemen gehad en hoef pas 1x in de vier, vijf dagen dat ding op te laden. Moet wel zeggen dat ik niet de godganse dag met dat ding zit te pielen zoals vele anderen wel doen. En zelfs dan haal ik nog met gemak 3 dagen zonder opladen. Je moet natuurlijk wel WiFi standaard uit zetten en Bluetooth en alle onzinnige notificaties in het berichtencentrum. Van 90% van mijn apps heb ik pushberichten ‘uit’ staan. Als je dat doet kun je heel lang met je batterij doen, zo is mijn ervaring.

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Mijn iPhone 6 draait nog steeds als een zonnetje. In die ruim twee jaar nog nooit batterijproblemen gehad en hoef pas 1x in de vier, vijf dagen dat ding op te laden. Moet wel zeggen dat ik niet de godganse dag met dat ding zit te pielen zoals vele anderen wel doen. En zelfs dan haal ik nog met gemak 3 dagen zonder opladen. Je moet natuurlijk wel WiFi standaard uit zetten en Bluetooth en alle onzinnige notificaties in het berichtencentrum. Van 90% van mijn apps heb ik pushberichten ‘uit’ staan. Als je dat doet kun je heel lang met je batterij doen, zo is mijn ervaring.

  Je zit er met je reactie compleet naast. Al jouw aanbevelingen hebben niets van doen met het echte accu-probleem

 • Profielfoto
  Kiljon

  Zelfde problemen met de iPhone 6 hier. Toestel valt bij kou uit. Batterijniveau is heel snel heel laag.

  Naar de Apple store in Den Haag gegaan, omdat ik dacht dat het een batterijprobleem was en dus konden (laten) oplossen door een nieuwe batterij te laten plaatsen.

  Maar in de Apple Store is de batterij geanalyseerd en daar bleek niets mis mee. Het is dus een hardware probleem. Repareren ging niet volgens de Apple Store, maar we konden wel een vervangend toestel kopen voor € 350,-…..
  Dat hebben we maar even niet gedaan.

  Nog een belangrijk leerpunt: ik heb de iPhone 6 ruim 2 jaar geleden gekocht en hoopte op een coulance regeling omdat ie net uit de garantieperiode van 2 jaar was. Niet dus:
  Ik heb het toestel destijds zakelijk aangekocht en dan geldt dus niet de garantieregeling van consumenten en heb je dus maar 1 jaar garantie !
  De consument is dus beter beschermd dan de zakelijke gebruiker.

  Aangezien ik ZZP-er ben koop ik de volgende keer m’n Apple spulletjes wel als consument en declareer ik die bon wel zakelijk. Dan heb ik in ieder geval 2 jaar garantie….

 • Profielfoto
  Woorden van Jansen

  Hier éxact hetzelfde verhaal als Kiljon. Zíek van. Af en toe viel mijn iPhone6 zomaar uit, tot, net voor Kerst, de iPhone6 helemaal niet meer tot leven kwam. Naar de store, daar alle software vervangen – als het nu nog een keer zou voorkomen, dan was het een hardwareprobleem en had ik pech. Mocht ik voor 314 een ‘nieuwe’ (lees: refurbished) iPhone6 kopen.

  Ik ben er zó ziek van. Ook gekocht op mijn eenmansbedrijfje en de garantie is maar één jaar.

  Heeft iemand nog suggesties wat ik kan doen?

 • Profielfoto
  Woorden van Jansen

  Oja, nog wat extra info: ondanks het feit dat mijn iphone6 volledig was opgeladen, is hij nu, eind januari (slechts anderhalf jaar oud) he-le-maal uitgevallen, hij doet NIETS meer. Al het leven is eruit. Ben vreselijk onthand.

 • Profielfoto
  Q-collective

  Voor de zeurders die het oh zo oneerlijk vinden hoe de wet in elkaar steekt:
  1. Er zijn binnenkort verkiezingen. Kies een partij die ondernemers nóg meer voordeeltjes geeft.
  2. Iets realistischer: koop van dat geld wat je je uitspaart op de BTW (ja, die 21% korting noemen jullie dan weer niet, heel gek) een AppleCare+ en je hebt onder meer 2 jaar garantie, samen met nog wat andere voordelen. Én je spaart sowieso nog steeds geld uit (€12 op het meest goedkope model iPhone 7, €77 op het duurste model) als ik alleen de BTW aftrek van het toestel zelf.

  Nee, wat is het toch allemaal oneerlijk. Zeur zeur.