Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 17 januari 2017

Gerucht: ook vervangings­programma voor iPhone 6-accu [update]

Eind vorig jaar startte Apple met een vervangings­programma voor iPhone 6s-exemplaren die onverwacht uitvallen. Dit riep veel reacties van bezitters van onder andere de iPhone 6 op, zij claimen met een soortgelijk probleem te kampen.

Apple reageerde door met iOS 10.2 het gedrag van de accu extra in de gaten houden en info door te sturen. Nu zou de fabrikant op het punt staan een vervangings­programma voor de accu van de iPhone 6 te starten.

Update 18:30 uur → Apple ontkent

Apple ontkent dit gerucht. Mike Wuerthele citeert op AppleInsider een woordvoerder van het bedrijf: “We beoordelen onze servicestatistieken continu. Op dit moment zijn er geen plannen of redenen voor een grootschalig batterij-uitwisselingsprogramma voor de iPhone 6.”

Dit schrijft Macotakara zonder het noemen van een bron. In het verleden beschikte het Japanse blog echter meermaals over juiste informatie. Apple vervangt bij dergelijke programma’s onderdelen kosteloos omdat er een productiefout is geconstateerd. De accu van een aantal iPhone 6s-modellen was tijdens de productie bijvoorbeeld te lang blootgesteld aan buitenlucht, waardoor deze sneller degradeerde en telefoons overwacht uitvielen.

Het uitvallen van een hoeft overigens niet altijd het gevolg van een productiefout te zijn. Zo kan het toestel zichzelf bij extreem lage temperaturen uitschakelen om schade aan de accu te voorkomen. We horen vaak dat dit voorkomt bij het gebruik van een iPhone op dagen met vrieskou en wind. (Om verder te lezen → Apple licht oorzaak uitvallen iPhone toe)

Reageer op artikel:
Gerucht: ook vervangings­programma voor iPhone 6-accu [update]
Sluiten